تاریخ: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۶:۰۹
بازدید: ۲۶۵
کد خبر: ۱۲۵۷۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
ادامه واکنش های جهانی به وضع تعرفه های سنگین بر واردات فولاد و آلومینیوم

نشانه‌های تکرار رکود بزرگ در اقتصاد آمریکا

می متالز - به نظر می رسد که وضع تعرفه‌های سنگین بر واردات فولاد و آلومینیوم باعث شده که حالا احتمال جنگ تجاری بین آمریکا و سایر کشورها و به خصوص چین شدت بگیرد. اعلام خبر احتمال افزایش عوارض بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا در هفته گذشته با واکنش های بسیار شدیدی از سوی کشورهای جهان رو به رو شده است.
نشانه‌های تکرار رکود بزرگ در اقتصاد آمریکا

به گزارش می متالز، این کشورها به اجرا درآمدن این اقدام دونالد ترامپ آغازگر جنگ تجاری جدیدی می دانند که ممکن است مشکلات جبران ناپذیری در اقتصاد جهان داشته باشد.

علاوه بر کشورهای جهان، این اقدام آمریکا ممکن است ضربه ای مهلک بر اقتصاد خود آمریکا داشته باشد. برخی از تحلیلگران نیز هشدار داده اند که بحران بزرگ اقتصادی آمریکا که از آن به عنوان رکود بزرگ نام برده می شود و در سال 1929 آغاز شد با وضع تعرفه روی آهن و فولاد آغاز شده و گسترش یافت. این بحران در دهه 1930 میلادی باعث بروز مشکلات اقتصادی بزرگی برای آمریکا شد که از آن می توان به بیکاری گسترده و سقوط شدید بازار سهام وال استریت اشاره کرد.

کارشناسان بازاراقدام ترامپ را مغایر با قوانین سازمان تجارت جهانی می دانند. براساس مقررات این سازمان، تنها در مواردی که امنیت ملی کشورها تهدید شده باشد، کشورهای عضو می توانند بر واردات کالا و خدمات تعرفه وضع کنند. این در حالی است که ارتباط دادن امنیت ملی و واردات فولاد و آلومینیوم بسیار سخت و غیرممکن است. از سوی دیگر کشورهای عمده صادر کننده فولاد و آلومینیوم به آمریکا کشورهایی مانند کانادا، اتحادیه  اروپا ، مکزیک، برزیل و برخی کشورهای آسیایی مانند  ژاپن و کره جنوبی هستند که جزء متحدان منطقه‌ای و جهانی واشنگتن به شمار می‌آیند.

نکته جالب توجه دیگر این است که علیرغم اینکه برخی این تصمیم دولت آمریکا را مقابله با چین، رقیب اقتصادی و سیاسی این کشور ارزیابی می کنند اما برآورد های اماری نشان می دهد که چین در رتبه های آخر صادر کنندگان فولاد و آلومینیوم به آمریکا قرار دارد و اقدام ترامپ را نمی توان به طور کلی علیه صنعت فولاد چین دانست. بر اساس اعلام وزارت بازرگانی آمریکا عمده صادرکنندگان فولاد به آمریکا کانادا و کشورهای اتحادیه اروپا هستند. کانادا به تنهایی نزدیک به 16 درصد از حجم واردات فولاد آمریکا را تامین می‌کند و به همین میزان نیز کشورهای عضو اتحادیه اروپا به آمریکا صادرات فولاد دارند.

واکنش تند متحدان یکی از نخستین واکنش ها به این تصمیم ترامپ از سوی ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا ابراز شد.

دویچه وله گزارش داد یونکر از این اقدام آمریکا شدیداً ابراز تأسف کرد و گفت: «این تصمیم به جای آن که حاوی راه حلی برای مشکل باشد، آن را بدتر می‌کند. اگر همین‌طور دست به سینه نمی ایستیم تا صنعت مان با چنین اقدام‌های نادرستی آسیب ببیند.”

صدر اعظم آلمان نیز با تأئید موضع یونکر، تصمیم دونالد ترامپ را رد کرد.

اشتفن زیبرت (Steffen Seibert) سخنگوی آنگلا مرکل به نمایندگی از او گفت که اجازه نمی‌دهد مشکل ظرفیت بالای تولید جهانی، از طریق بخش آهن و فولاد حل شود.

زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه آلمان نیز اعلام کرد: «اتحادیه اروپا باید قاطعانه در برابر عوارض گمرکی تنبیهی در ایالات متحده که هزاران شغل در اروپا را تهدید می‌کند، واکنش نشان دهد.» سفارت بریتانیا در واشنگتن با انتشار بیانیه‌ای ضمن یادآوری گفتگو با مقام‌های آمریکایی در این زمینه اعلام کرد: «ما به روشنی گفته‌ایم نگران هر گونه اقدامی هستیم که پیامدی برای صنعت فولاد و آلومینیوم بریتانیا داشته باشد.” دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین در یک نشست خبری با ابراز «نگرانی» از تصمیم تازه آمریکا در مورد افزایش شدید عوارض گمرکی بر واردات فولاد و آلومینیوم گفت که دولت روسیه با «دقت» و «احتیاط» روابط تجاری خود با ایالات متحده آمریکا را بررسی می‌کند.

وی همچنین با یادآوری مخالفت کشورهای اروپایی با این تصمیم آمریکا گفت که کشورش با نظر پایتخت‌های اروپایی در این زمینه هم عقیده است. دولت استرالیا نیز به سهم خود خواسته است تا از این تصمیم آمریکا معاف شود.

فرانسوا فیلیپ شامپانی (François-Philippe Champagne) وزیر بازرگانی خارجی کانادا نیز درباره تصمیم دونالد ترامپ گفت: «هر گونه تعرفه یا سهمیه‌ای که بر صنعت فولاد و آلومینیوم کانادا تحمیل شود، پذیرفتنی نخواهد بود.» کانادا بزرگ‌ترین صادر کننده فولاد و آلومینیوم به آمریکاست و اتحادیه صنعتکاران فولاد آمریکای شمالی خواسته است که کانادا از طرح افزایش عوارض آمریکا معاف شود.

واکنش کشورهای آسیایی

کشورهای آسیایی نیز به این تصمیم ترامپ به شدت معترض شده اند و خواستار تجدید نظر ترامپ در این باره شده اند.

آمریکا تنها دو درصد فولاد مورد نیاز خود را از چین وارد می‌کند، اما قیمت پایین محصول چینی روی قیمت فولاد صادراتی سایر کشورها نیز تأثیر می‌گذارد. دولت چین از آمریکا خواسته است تا سیاست حمایتی خود را متوقف کرده و به قوانین «تجارت چندجانبه» احترام بگذارد.

کره جنوبی نیز که پس از کانادا و برزیل سومین صادر کننده فولاد به آمریکا است اعلام کرده  در این زمینه با مقام‌های آمریکایی گفتگو می‌کند. کره جنوبی گفته است اگر میزان عوارض واردات فولاد به آمریکا به ۲۴ درصد برسد، صادرات این کشور با مشکل روبرو خواهد شد.

تایلند نیز که از صادر کنندگان فولاد در آسیاست از تصمیم جدید رئیس جمهوری آمریکا ابراز نگرانی کرده و نخست وزیر ژاپن نیز گفته است که با مقام‌های آمریکایی برای «روشن شدن» این موضوع گفتگو خواهد کرد.

رئیس فدراسیون فولاد و آهن ژاپن از دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا خواسته است تا در تعهد خود مبنی بر اعمال تعرفه های سنگین بر واردات فولاد تجدید نظر کند. فدراسیون فولاد و آهن ژاپن روز جمعه نامه ای برای ترامپ ارسال کرد.

به گزارش NHK، در این نامه تعرفه های پیشنهاد شده به عنوان اقدامات مختل کننده دربازار توصیف شده اند که می توانند تاثیرات مضر و جدی نه تنها بر صادرات فولاد از ژاپن بلکه بر تجارت فولاد درجهان داشته باشند.

در این نامه ابراز نگرانی شده است که این اقدام امکان دارد منجر به واکنش های زنجیره ای منفی بین کشورهای دیگر شود و نه تنها بر فولاد بلکه بر محصولات دیگر نیز تاثیر بگذارد.

این فدراسیون از ترامپ خواست تا یک قضاوت منصفانه و عاقلانه اختیار کند.

در عین حال رئیس سازمان تجارت جهانی، درمورد برنامه ترامپ برای اعمال تعرفه برواردات فولاد و آلومینیوم ابراز نگرانی کرده است.

رییس جمهور روز جمعه در پیامی که در شبکه اجتماعی توئیتر منتشر کرد گفت:» ترامپ جنگ‌های تجاری خوب هستند و پیروزی در آنها- برای آمریکا- آسان است.”

 

عناوین برگزیده