به گزارش می متالز، مهدی زندیه وکیلی روز شنبه در کارگروه کاهش آلودگی هوا کلانشهر اراک، افزود: از مجموع ۸۵۰ دیگ آلاینده در پنج خط قدیم ایرالکو، ۷۸ دیگ در دوران فعالیت دولت تدبیر و امید از مدار تولید خارج شده است و بقیه دیگ ها نیز در بهار پیش رو از مدار تولید خارج می شود و تجهیزات و عوامل تولید ایرالکو بروزرسانی خواهد شد.
وی، کارگاه آندسازی را مهمترین بخش آلاینده شرکت ایرالکو عنوان کرد و گفت: مدیریت ایرالکو باید در اسرع وقت برنامه زمان بندی شده برای انتقال آندسازی به شهرک خیرآباد به مدیریت ارشد استان ارائه کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی اظهار کرد: ایجاد اشتغال مولد از سیاست های کلیدی دولت است رعایت مقررات زیست محیطی نیز از الزامات تولید است و در این راستا تمامی واحدهای تولیدی باید کوشا باشند.
زندیه وکیلی اضافه کرد: کارگاه آندسازی شرکت ایرالکو تنها آند مورد نیاز ۶۰ هزار تن آلومینیوم را پشتیبانی می کند و نیاز ۱۰۰هزار تنی تولید این شرکت از محل واردات است، بنابراین در صورتی که این شرکت نسبت به انتقال کارگاه آندسازی به خیرآباد اقدام نکند باید تمامی مواداولیه آند را از خارج از کشور تامین کند.
زندیه وکیلی بیان کرد: شرکت هایی مانند پتروشیمی خود را از جرگه شرکتهای آلاینده بیرون آورده و در لیست صنعت سبز قرار گرفته اند اما آلایندگی تنها در هوا نیست بلکه واحدهایی که منابع آب و خاک را آلوده میکنند نیز در زمره صنایع مشکلدار باید باقی بمانند.
وی اضافه کرد: تمامی واحدهای آلاینده حاشیه کلانشهر اراک باید در طرح جدید جامع کاهش آلودگی هوا این کلانشهر دیده شود و دستگاه های مسئول نیز نسبت به دریافت عوارض آلایندگی با جدیت هر چه تمامتر عمل کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی بیان کرد: طرح اولیه جامع کاهش آلودگی هوای اراک مربوط به اوایل دهه ۸۰ است که در دولت قبل هیچ یک از مصوبات آن به طور کامل اجرا نشده است.
وی بیان کرد: در دولت تدبیر و امید کاهش آلودگی هوا و مقابله با صنایع آلاینده در دستور کار قرار گرفت به طوری که نیروگاه حرارتی شازند که با سوخت پایه مازوت طراحی شده بود امروز ۱۰۰ درصد گازسوز شده است.
زندیه وکیلی اضافه کرد: ۲۳ کوره آجرپزی در نقاط مختلف کلانشهر اراک فعالیت می کردند که میزان مصرف مازوت این واحدها به میزان نیمی از مصرف مازوت نیروگاه بود که با خرید زمین های کشاورزی در کوتاهترین زمان ممکن عملیات گازکشی به این واحدها انجام شد و اکنون هیچ یک از کوره های آجرپزی اراک از مازوت استفاده نمی کنند.
وی افزود: در راستای کاهش آلودگی هوادر سه سال گذشته ۳۰۰ هکتار فضای سبز در نقاط مختلف کلانشهر اراک ایجاد شده است و امسال نیز ۷۰ هزار نهال در ۳۰۰ هکتار منطقه سیبک اراککاشته شد.
زندیه وکیلی توضیح داد: این در حالی است که همه سطح فضای سبز اراک پیش از فعالیت دولت تدبیر و امید در اراک به ۹۰۰ هکتار هم نمی رسید.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی بیان کرد: نشست های کارگروه طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک باید به صورت کارشناسی و با برنامه انجام شود و در هر نشست دستگاه های مسئول اقدامات مصوبات نشست های گذشته را تشریح کنند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۲۷۱ روز سالم در سال جاری تا پایان بهمن ماه در کلانشهر اراک ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ روز بیشتر است.
رضا میرزایی افزود: ۵۸ روز از ایام امسال نیز برای گروه های حساس جامعه ناسالم بوده است و پنج روز ناسالم برای همه گروه ها و یک روز نیز به دلیل افزایش گرد و غبار به عنوان آلودگی خاص در کلانشهر اراک ثبت شده است.
وی بیان کرد: آمار روزهای آلوده پارسال اراک تا پایان بهمن ماه ۹۴ روز بودکه کاهش آن در سال جاری نشان از کارآمدی برنامه های زیست محیطی است.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور شناخته شده که تاکنون ۲ طرح جامع کاهش آلودگی برای آن در دولت های قبل تصویب شده است.