می متالز - مدیرعامل کارگزاری بانک رفاه در بررسی نوسانات بازار در روز جاری اظهار کرد: محوریت موضوع حمایت از وضعیت اقتصادی به کنترل نرخ ارز برمی گردد و ازآنجا که نرخ دلار یکی از عوامل اصلی تحرکات و افزایش سطح عمومی قیمتها و شاخص در بورس محسوب میشود، قاعدتا این شٌک اولیه مقداری ناخوشایند به نظر میرسد.
به گزارش می متالز، فردین آقابزرگی، مدیرعامل کارگزاری بانک رفاه گفت: اگر بنا باشد گشایشهایی از لحاظ مراودات اقتصادی و ورود ارز حاصل از صادرات (۲/۵ میلیارد دلار اعلام شده توسط رئیس کل بانک مرکزی) اجرایی شود، مُسکن و عاملی برای کنترل قیمت ارز محسوب میشود، اما؛ به نظر میرسد در بلند مدت اثرات خود را از دست بدهد چرا که قسمت اعظم این تاثیرات به انتظارات تورمی و حجم نقدینگی انبوه در حال چرخش از بازار سرمایه به سایر بازارها یا داخل صنایع بورس برمی گردد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطر نشان کرد: با تکالیف پی در پی و تصمیمات اقتصادی مبنی بر افزایش عرضه در بازار سرمایه، چه از نظر نصاب عرضههای اولیه و چه الزام شرکتها بخصوص دولتیها برای عرضه سهام در بورس، همگی به درستی افزایش بی رویه و غیرمنطقی سطح عمومی قیمتها را در بورس کنترل کرده و از این لحاظ تصمیم به جا و مناسبی است.
وی اضافه کرد: وضعیت حال حاضر برای مقطعی کوتاه در بورس به وجود آمده و انتظار بر این است که نقدینگی و فعالیت آحاد مردم در بازار سرمایه کماکان ادامه یابد.
اهمیت کمرنگ عرضه صندوقهایETF
آقابزرگی در خصوص اخبار ضد و نقیض پیرامون عرضه صندوق دارادوم گفت: در بررسی اهمیت مسائل جاری به عنوان مثال سهام عدالت و مقایسه آن با صندوق دارادوم، عدد صندوق قابل توجه نخواهد بود اما؛ در کنار هم قرار دادن مسائلی، چون گمانههای پیش فروش نفت طی دو سال آتی با ارزش برآوردی حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان، بازار را در وضعیت تعادلی قرار خواهد داد چرا که بازار به طرف تقاضا یکسویه شده و با چنین تصمیماتی تعادل نسبی برقرار خواهد شد.
وی ادامه داد: برای رسیدن به تعادل نسبی شُکهای منفی ناخواسته نیز لازم است، شُک روز گذشته و امروز در بازار ناخواسته بوده و اراده اصلی بر اعلام اخبار خوب در بازار قرار داشت، اما ظاهرا فعل و انفعلات ذکر شده خوشایند نبوده و لازم به ذکر است که این شُکها کوتاه مدت و مقطعی است.