تاریخ: ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۲۳
بازدید: ۲۷۷
کد خبر: ۱۲۶۱۵۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
عضو کمیته تخصصی معدن سازمان نظام مهندسی معدن اصفهان تاکید کرد:

پتانسیل معادن اصفهان برای سرمایه گذاری ذوب آهن

می متالز - عضو کمیته تخصصی معدن سازمان نظام مهندسی معدن اصفهان گفت: با وجودی که معادن استان اصفهان جزو معادن کوچک هستند، اما شرکت های ذوب آهن و فولاد با توجه به افزایش نرخ جهانی مواد معدنی و دلار می توانند نسبت به فعال سازی و با سرمایه گذاری در چند معدن بخشی از نیاز مواد اولیه خود را تامین کنند.
پتانسیل معادن اصفهان برای سرمایه گذاری ذوب آهن

به گزارش می متالز، مجیر مجیری در خصوص مشکلات تامین مواد اولیه صنایع فولادی کشور از جمله ذوب آهن، اظهار کرد: امروز مشکل تامین مواد اولیه صنایع فولاد و ذوب آهن اصفهان از داخل کشور قابل تامین است، اما به دلیل افزایش کیفیت مواد اولیه باید کارهای تحقیقاتی بیشتری انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه تامین مواد اولیه از داخل کشور باعث صرفه جویی ارزی می شود، توضیح داد: معادن زیادی در استان اصفهان وجود دارند که نیازمند اکتشاف بیشتر در این زمینه هستیم و در این رابطه نیاز به ایجاد بانک اطلاعات معادن به طور منسجم و دقیق احساس می شود.

عضو کمیته تخصصی معدن سازمان نظام مهندسی معدن اصفهان با بیان اینکه بیشتر معادن بزرگ ایران که اکنون فعال هستند از آثار قدیمی و معدن کاری شدادی گذشته کشف و گسترش یافته اند، افزود: با توجه به روش های نوین اکتشاف با استفاده از روش های دورسنجی، ژئوفیزیک و سیستم اطلاعات جغرافیایی در مرحله نخست می توان پتانسیل جدید معادن را شناسایی کرد.

وی با تاکید بر اینکه بیشتر مواد اولیه صنایع فولاد و ذوب آهن در داخل کشور وجود دارد و اکتشافات کلی قبل از احداث کارخانه ذوب آهن توسط کارشناسان خارجی در اصفهان انجام شده است، اظهار کرد: به عنوان مثال معادن سیلیس و دولومیت مناسب کارخانه بررسی و در محدوده زفره اصفهان شناسایی و کشف شده است، همچنین اصفهان دارای معادن آهن مگنتیت و هماتیت بسیار است که اکتشاف تکمیلی در مورد آنها به درستی انجام نشده است و نیازمند اکتشاف تفضیلی و عمقی در این زمینه هستیم.

مجیری تصریح کرد: با وجودی که معادن استان اصفهان جزو معادن کوچک هستند، اما شرکت های ذوب آهن و فولاد با توجه به افزایش نرخ جهانی مواد معدنی و دلار می توانند نسبت به فعال سازی و با سرمایه گذاری در چند معدن بخشی از نیاز مواد اولیه خود را تامین کنند.

وی با بیان اینکه در چند منطقه اصفهان نیز حتی معادن زغال سنگ وجود داشته است، افزود: در منطقه کاشان حفاری عمیق و آزمایشات کیفی لازم از این جهت که این معادن مناسب صنایع فولاد هستند یا خیر، به درستی انجام نشده و اکنون جزو مناطق ممنوعه منابع طبیعی و محیط زیست قرارگرفته است.

این فعال حوزه معدن همچنین با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اصلی و بزرگ معادن استان اصفهان مربوط به مشکلات مرتبط با ارگان های محیط زیست و منابع طبیعی است که در صورت تعامل سازمان صمت با این ارگان ها بسیاری از معادن فلزی و غیر فلزی استان فعال خواهد شد، اظهار کرد: در مناطق مختلفی همچون اطراف کاشان معادن آهن زیادی وجود دارد که مشکل منابع طبیعی دارند و در قسمتی از جنوب استان نیز سنگ هماتیت با عیار بالا وجود دارد که متاسفانه به دلیل داشتن پوشش گیاهی با راه اندازی و فعال کردن آن مخالفت شده است.

وی تاکید کرد: جهت رفع این مشکل می توان با استفاده از توان مالی و اجرایی بالای شرکت های ذوب آهن و فولاد، استخراج معادن را به گونه ای نوین انجام داد که با کمترین تخریب منابع طبیعی همراه باشد و یا چند برابر میزان تخریب انجام شده در منطقه نسبت به احیای بافت گیاهی در آن اقدام شود.

مجیری با بیان اینکه مواد اولیه اصلی مورد نیاز صنایع فولاد و ذوب آهن بیشتر شامل سنگ آهن، زغالسنگ، سنگ آهک و دولومیت است که سنگ آهک و دولومیت از معادن استان تهیه می شود، گفت: هم اکنون معادن فلزی آهن و منگنز در استان اصفهان وجود دارد که نیاز به اکتشاف تفضیلی و مطالعات گسترده جهت کشف ذخایر واقعی و فعال سازی آنها احساس می شود.

وی با اشاره به اینکه معادن زغال سنگ متعددی در برخی مناطق همچون طبس وجود دارند، گفت: این معادن توسط افراد شخصی کشف شده اند که متاسفانه به دلیل نداشتن توان مالی امکان راه اندازی و سرمایه گذاری در این معادن را ندارند، بنابراین شرکت های بزرگی همچون ذوب آهن و فولاد می توانند به این قسمت ورود کرده و به عنوان سرمایه گذار نسبت به فعال سازی معادن اقدام کنند که این نیازمند برنامه ریزی اصولی جهت شناسایی آماری معادن دارد.

عضو کمیته تخصصی معدن سازمان نظام مهندسی معدن اصفهان با بیان اینکه شرکت فولاد و ذوب آهن باید مدیریت برنامه ریزی خود جهت اکتشاف معادن ایران به خصوص معادن استان را در دو بعد کوتاه مدت و بلندمدت به طور سیستماتیک شروع و برنامه ریزی کنند، تاکید کرد: این شرکت ها باید بتوانند مطالعات و عملیات اکتشافی مختلف شامل جمع آوری داده های ژئوفیزیکی، تصاویر ماهواره ای، نقشه های توپوگرافی و زمین شناسی، اطلاعات اکتشافی و معدنی را با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS ساماندهی و محدوده های مستعد را تعیین کنند و سپس نسبت به راه اندازی و فعال کردن معادن فوق اقدام کنند.

عناوین برگزیده