به گزارش می متالز، محسن محمودی درباره طرح تولید اوره در پتروشیمی لردگان (که یکی از زیرمجموعه های حاشیه دار پترول و حاضر در بازار پایه زرد فرابورس است) به دنیایاقتصاد گفت: سال ۹۴ پس از اختصاص۵۰۰ میلیون یورو، احداث این شرکت آغاز شد و طی چهار سال به ۱۰۰ درصد رسید.
وی افزود: پس از قرار گرفتن لردگان در فهرست تحریمها، چینیها از ایران رفتند و انتقال پول سخت شد اما با همه آن شرایط در حال راهاندازی هستیم. به طوری که مرحله اول با ظرفیت ۱۰۰درصد در حال تولید است. واحدهای یوتیلیتی، واحدهای جانبی و ... که هرکدام بهاندازه یک پتروشیمی بزرگ هستند و تمام نیازهای اوره و آمونیاک را تامین میکنند به دست متخصصان ایرانی راهاندازی شده است.
این مقام مسوول ادامه داد: راهاندازی مرحله دوم تولید آمونیاک که واحدی استراتژیک و مهم با ظرفیت ۸۰درصدی است با وجود مشکلات ناشی از تحریم مانند کمپرسورهای زیمنس احیا، کاتالیستهای کازاله، رکتور کازاله و دیگر موارد مهم انجام شد و ۴۵ روز از تولید میگذرد. واحد ۳ نیز مربوط به تولید اوره به پایان رسیده و بزودی در مقیاس صنعتی تولید و فروش داخلی و صادراتی خواهد شد. در صورتی که تولید این محصول برابر با ظرفیت اسمی یکمیلیون تن در سال باشد ۸۰ درصد آن صادر خواهد شد.
محمودی با اعلام برنامه ایجاد صنایع پاییندستی با طرح کریستال ملامین توضیح داد: زمین این طرح اختصاص داده شده و بزودی کلنگ زده می شود. این واحد با استفاده از اوره، محصول کریستال ملامین تولید خواهد کرد و برای این شرکت تولیدکننده اوره بسیار سودده خواهد بود. طرح دیگر از صنایع تکمیلی، بازیابی دیاکسید کربن است که میتواند ظرفیت لردگان را ۱۰ درصد افزایش دهد. در این طرح، از دیاکسید کربن تولیدشده توسط مجتمع برای تولید اوره مازاد استفاده خواهد شد.
وی درباره عملکرد مالی "شلرد" هم گفت: تاکنون فقط مرحله ساخت بود و مبالغ زیادی برای احداث هزینه شده اما از این پس ورودی و خروجیهای سرمایه در لردگان تغییر میکند. بهطوریکه با شروع تولید و فروش، گردش مالی ایجاد و در برابر صادرات، ارز وارد خواهد شد . قیمت سهام نیز رشد منطقی و معقولی داشته و با راهاندازی واحد ۳ شرایط بهتری را هم تجربه خواهد کرد.