به گزارش می متالز، «مجید بیکی» عصر (۱ شهریور) در نشست هم اندیشی با معاون وزیر و رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور اظهار کرد: شهرستان نهبندان از سال ۱۳۶۸ از بخش به شهرستان ارتقاء یافته و جمعیت فعلی آن حدود ۵۲ هزار نفر و دارای دو بخش است.
فرماندار نهبندان افزود: این شهرستان بیش از ۲۶ هزار کیلومتر مربع وسعت و ۱۷ درصد مساحت خراسان جنوبی را به خود اختصاص داده است و تراکم جمعیت در آن زیر دو نفر در کیلومتر مربع است که سختی کار و خدمت رسانی را مضاعف کرده است.
بیکی گفت: در حوزه فنی و حرفه ای مرکز آموزش نهبندان از سال ۱۳۸۴ تاسیس شده و در راستای ارتقای مهارت های فنی و حرفه ای سه کارگاه برق، جوش و صنایع خودرو در ابتدا فعالیت داشته اند؛ اما هم اکنون ۱۲ کارگاه و ۱۰ آموزشگاه فنی و حرفه آزاد در حال آموزش مهارت هستند، در همین راستا سازمان اجتماعی وزارت کشور در دو سال گذشته اعتبارات خوبی برای کاهش آسیب های اجتماعی به این شهرستان اختصاص داد.
وی ادامه داد: بخشی از این اعتبارات در فنی و حرفه ای شهرستان هزینه شده و در سال ۱۳۹۷، مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان جهت برگزاری دوره های آموزشی در شهر و روستا هزینه شد و ۵۰۰ میلیون تومان هم برای تجهیز کارگاه ها در سال جاری اختصاص پیدا کرد.
فرماندار نهبندان گفت: نهبندان جز ۳۱ شهرستانی است که در کشور پایلوت برای موضوع کمتر توسعه یافتگی انتخاب شده است و باید همه دستگاه ها و وزارتخانه ها برنامه ای منسجم داشته باشند تا توسعه پایدار این منطقه محقق شود.
بیکی گفت: شهرستان نهبندان قطب معدنی استان خراسان جنوبی است که به لحاظ ذخایر؛ ۲۰ درصد ذخایر معدنی استان را در اختیار دارد و همچنین به لحاظ تنوع و انواع کانی ها، بیش از ۲۳ نوع ماده معدنی با بیش از ظرفیت ۱۰۰ میلیون تن در شهرستان شناسایی شده که برخی از مواد مانند آندولوزیت و گارنت منحصر به فرد در کشور هستند.
وی با بیان اینکه نهبندان، قطب سنگ گرانیت در کشور است، گفت: این شهرستان پتانسیل هایی هم در کل دنیا دارد که به دلیل نبود زیرساخت های مناسب کمک کننده توسعه اقتصادی نبوده است، اما برق رسانی به معادن شاهکوه با اعتبار ۲۷۰ میلیارد تومان در حال حاضر آغاز است و ۹ واحد فراوری آهن، طلا و منیزیت با سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیارد تومانی در حوزه فرآوری معدنی آغاز گردیده که طی یک سال آینده به بهره برداری خواهند رسید.
فرماندار نهنبدان با اشاره به ظرفیت های معدنی این شهرستان خواستار ایجاد دپارتمان تخصصی معدنی در قطب معدنی استان شد و گفت: امیدواریم با عنایت معاون وزیر و رئیس سازمان فنی و حرفه ای این مهم در راستای ماندگاری جمعیت در شهرستان مرزی نهبندان محقق شود.
بیکی گفت: شهرستان نهبندان دارای ۲۸۷ نقطه روستایی است که برگزاری دورههای آموزشی روستایی در مسافت های ۱۵۰ کیلومتری از مرکز شهر از مطالبات مردم در روستاها است، لذا می طلبد تا دوره ها را در مراکز روستاهای پرجمعیت برگزار شود.
وی گفت: در شهرستان نهنبدان شاهد مهاجرت و بیرون رفت جمعیت هستیم، همچنین این شهرستان مربی و نیروی لازم برای آموزش را ندارد، لذا باید مجوزها و ظرفیت این بخش از سوی سازمان فنی و حرفه ای کشور تقویت شود.