به گزارش می متالز، حسین عبدالله زاده رییس اداره محیط زیست کهنوج شامگاه سهشنبه مبنی بر چرایی تعطیلی کارخانه طلای فاریاب اظهار داشت: ۶ ماه قبل به این واحد صنعتی مهلت داده شد تا نسبت به رعایت ضوابط زیست محیطی اقدام کند اما نه تنها هیچ اقدامی در این رابطه انجام نشد بلکه طی تخلفی آشکار، پسماندهای شیمیایی خطرناک در بستر رودخانه دائمی تنگ میشپدُم فاریاب رها میشد.
وی افزود: به دلیل حساسیت بسیار بالا و جلوگیری از مخاطرات انسانی و تبعات سنگین زیست محیطی چارهای جز تعطیلی این واحد صنعتی وجود نداشت.
عبدالله زاده در پاسخ به این سوال که چرا به چنین کارخانهای مجوز فعالیت دادید اظهار داشت: این واحد صنعتی هیچگونه مجوزی برای احداث و بهرهبرداری از اداره محیط زیست دریافت نکرده است.
وی افزود: جانمایی محل این کارخانه و سد باطله آن در حریم کمی و کیفی رودخانه دائمی قرار دارد و این موضوع مغایر با ضوابط سازمان محیط زیست است.
رییس محیط زیست کهنوج در پاسخ به این سوال که کارخانه ذکر شده برای از سر گیری فعالیت باید چه اقداماتی انجام دهد گفت: با توجه به وجود این کارخانه در حریم رودخانه دائمی، امکان صدور هیچگونه مجوزی وجود ندارد.
به گفته او، احداث این کارخانه در چنین محلی با شرایط موجود، سلامت مردم منطقه و حتی کارگران آن مجموعه را در معرض خطر قرار داده است.
وی در خصوص بحث اشتغال این مجموعه هم تصریح کرد: در شرایط کنونی سلامت کارگران این کارخانه برای ما از بحث اشتغالشان مهمتر است.
عبدالله زاده با بیان اینکه مدیریت پسماند در این منطقه بسیار سخت و غیر قابل اجرا است گفت: این کارخانه باید در محل دیگری و دور از حریم رودخانه احداث شود.
به گفته او، هنوز این کارخانه در مرحله آزمایش بود که اخطارهای لازم را از سوی اداره محیط زیست دریافت کرد و فرصت کافی هم در اختیار آنها قرار داده شد اما اقدامی که بتواند مدیریت پساب و پسماند کارخانه را تضمین کند انجام نشد.
کارخانه طلای فاریاب با ۶۰ نفر اشتغال به دلیل رعایت نکردن الزامات زیست محیطی با دستور مقام قضایی تعطیل شد. این کارخانه چندی قبل هم با همین ایرادات تعطیل شد اما پس از مدت کوتاهی مجددا شروع به فعالیت کرد.
فاریاب در فاصله ۳۳۰ کیلومتری جنوب کرمان واقع شده است.