به گزارش می متالز، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور در این آیین گفت: پروژه لایروبی کانالهای داخلی و خارجی بندر بوشهر در مجموع با یکهزار و ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار و ظرف مدت ۲۰ ماه اجرا شدهاست.
محمد راستاد افزود: حجم کل لایروبی انجام شده در این پروژه پنج میلیون و ۷۵۰ هزار مترمکعب برآورد شدهاست.
وی ادامه داد: با حجم لایروبی ۳۸۷ هزار و ۳۳۶ مترمکعب اکنون طول حوضچه چرخش بندر بوشهر به ۶۶۶ متر و عرض متوسط ۳۳۰ متر رسیدهاست.
راستاد ادامه داد: کانال خارجی بندر بوشهر نیز در زمان حاضر با طول ۱۰ هزار و ۳۰ متر و عرض ۱۵۰ متر با حجم لایروبی پنج میلیون ۴۲ هزار و ۱۴۶ مترمکعب و با تراز نهایی منفی ۱۰.۸ متر است.
وی گفت: محدوده پای اسکله مسافری نیز به طول ۳۰۰ متر و عرض متوسط ۱۰۰ متر با حجم اولیه ۸۴ هزار و ۴۱۷ مترمکعب با تراز نهایی منفی ۷.۵ متر است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: دایک تخلیه مصالح (شماره یک) به مساحت ۱۸۵ هزار مترمربع و با اجرای چهار هزار و ۴۷۵ مترمربع ژئو تکستایل و حجم تقریبی مصالح پمپاژ شده در آن ۳۶۸ هزار مترمکعب برآورد میشود.
وی عنوان کرد: دایک تخلیه مصالح (شماره ۲) نیز به مساحت ۲۲۳ هزار مترمربع با اجرا ۱۸ هزار و ۹۱۰ مترمربع ژئو تکستایل و به حجم تقریبی مصالح پمپاژ شده در آن ۷۷۳ هزار مترمکعب است.
راستاد یادآور شد: تا پیش اتمام طرح لایروبی بندر بوشهر تنها امکان تردد و پهلوگیری شناورهای ۱۵ هزار تنی در این بندر فراهم بود که اکنون با افزایش عمق کانالهای خارجی و داخلی امکان تردد شناورهای ۳۰ هزار تنی در بندر بوشهر فراهم شدهاست.
وی همچنین با اشاره به افتتاح پروژه ساماندهی تاسیسات خشکی و دریایی پایانه و الفجر بوشهر اظهار داشت: این پروژه با اعتبار ۴۵۰میلیارد ریال در مدت ۱۵ ماه اجرا شدهاست.
راستاد بیان کرد: احداث دلفینهای جدید برای پهلوگیری شناور گراندفری به منظور راهاندازی خطوط مسافری دریایی بین المللی، ترمیم و بازسازی اسکله رورو موجود، ساماندهی ترمینال مسافری دریایی برای رفاه مسافران خطوط مسافری دریایی بین المللی، احداث اسکله شناوری برای شناور مسافری جزیره خارگ از اهداف اجرای این پروژه است.