تاریخ: ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۲۶
بازدید: ۴۴۸
کد خبر: ۱۲۷۶۰۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل پتروشیمی شازند:

سهام «شاراک» حبابی نیست

می متالز - مدیرعامل پتروشیمی شازند از فروش 6 هزار و 700 میلیارد تومان این پتروشیمی خبر داد و گفت: سهام پتروشیمی شازند سهام پایدار و بنیادی است و همانند برخی از سهام‌ها حبابی نیست و از فروردین‌ماه سهام شرکت بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته است.
سهام «شاراک» حبابی نیست

به گزارش می متالز، ابراهیم ولدخانی با اعلام این مطلب توضیح داد: سهام پتروشیمی شازند سهام پایدار و بنیادی است و همانند برخی از سهام‌ها حبابی نیست و از فروردین‌ماه سهام شرکت بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته است و نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز ارزش سهام ۳ برابر شده است.

وی تاکید کرد: هیچ‌کدام از شرکت‌های پتروشیمی کشور تنوع محصولات این شرکت را ندارند بنابراین سهام پتروشیمی شازند سهامی پایدار است و سهامداران نسبت به حفظ سهام خود با دانش و حوصله عمل کنند و هیچ‌گونه نگرانی از این بابت نداشته باشند.

کاهش حاشیه سود «شاراک» به خاطر افزایش قیمت نفتا

مدیرعامل پتروشیمی شازند گفت: شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی به عنوان سهامدار عمده شرکت همه تلاش خود را جهت حمایت انجام داده است و این شرکت تلاش کرده است تا سهام شاراک دچار مشکل نشود.

ولدخانی افزود: در سال گذشته واحد‌های تولیدی شرکت ۱۱ ماه تولید مستمر داشته است و یک ماه را نیز به اورهال (تعمیرات اساسی) اختصاص داده بود و در طول این مدت موفق به تولید محصولات استراتژیکی شده است.

وی گفت: در سال گذشته شرکت ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان فروش داشته که این میزان از فروش در تاریخ شرکت بی‌سابقه بوده است، اما به دلیل اینکه خوراک شازند نفتا است و قیمت خوراک با قیمت نفت تغییر می‌کند، حاشیه سود این شرکت نسبت به سایر پتروشیمی‌ها کمتر است.

مدیرعامل پتروشیمی شازند با تاکید بر اینکه وضعیت شرکت بسیار خوب است، بیان کرد: در شرایط فعلی هیچ مشکلی در فروش و صادرات محصولات نداریم و به میزان کافی بازار برای محصولات شرکت وجود دارد.

ولدخانی یادآوری کرد: به منظور بهبود عملکرد شرکت ۱۰ پروژه در واحد‌های تولیدی مجتمع تعریف شده است که از سال گذشته تاکنون سه پروژه از این پروژه‌ها به بهره‌برداری رسیده است.

وی تصریح کرد: تا یک ماه آینده خط تولید محصول متان بالاست که آف گس‌های موجود منتشر شده در مجتمع را جمع‌آوری می‌کند به بهره‌برداری خواهد رسید که منجر به افزایش محصول با ارزش اتیلن اکساید، افزایش راندمان واحد و کاهش مصرف برق و تولید گاز‌های گلخانه‌ای خواهد شد.

دو پروژه «شاراک» در راستای حمایت از محیط زیست

مدیرعامل پتروشیمی شازند ادامه داد: یکی از پروژه‌های به بهره‌برداری رسیده شرکت، پروژه جمع آوری بخارات هیدروکربنی یا پروژه VRU است که بخارات هیدروکربن منتشر شده در محیط را جمع آوری و به محصول تبدیل می‌کند که در راستای مسوولیت‌های اجتماعی و محیط زیست است و به حفاظت هرچه بیشتر محیط زیست کمک شایانی خواهد کرد.

ولدخانی تاکید کرد: یکی از مواردی که در آینده این شرکت اثرگذار خواهد بود، طرح جامع آب و پساب است که بخش آب در حال اجرا است و بخش پساب نیز طی یک تا دو ماه آینده آغاز می‌شود و می‌تواند ظرفیت و توان عملیاتی شرکت را افزایش دهد و حیات شرکت را تضمین کند.

وی گفت: یک پروژه دیگر در شرکت پتروشیمی بین‌الملل قشم که زیرمجموعه شازند است داریم که فاینانس‌های آن خارجی است و هر زمان که آماده شود نیاز به افزایش سرمایه خواهیم داشت.

اقدامات «شاراک» برای مبارزه با بیماری کرونا

مدیرعامل پتروشیمی شازند درباره ظرفیت تولید این شرکت گفت: از واحد‌های ۲۱ گانه شرکت که ۱۷ واحد تولیدی و مابقی یوتیلیتی هستند با ظرفیت کامل در حال فعالیت هستند.

ولدخانی با بیان اینکه در جهت کمک به شرایط فعلی کشور خطوط مربوط به مواد اولیه شوینده‌ها در حال فعالیت ۱۰۰ درصدی هستند، یادآوری کرد: جهت کمک به مدافعان سلامت واحد‌های پلیمری شرکت در حال تولید گرید اسپان باند نیز هستند که این محصول فقط به عنوان ماده اولیه در تولید لباس‌های بیمارستانی «گان» و ماسک مصرف دارد و تمام مواد اولیه ماسک‌های تولید در کشور در این مجموعه در حال تولید است و تنها شرکت پتروشیمی شازند تولیدکننده ماده اولیه ماسک در کشور است و اگر نیاز داخل تامین شود امکان صادرات نیز خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه سال گذشته نیز جهت کمک به سیستم بهداشت و درمان کشور دو محصول مهم در شرکت تولید شده تصریح کرد: با تولید گرید سرم حجمی و سرنگ سه تیکه مخصوص بیماران دیابتی از واردات این محصولات به کشور بی‌نیاز شده و تمام شرکت‌های تولیدی داخلی مواد اولیه ساخت سرم و سرنگ را از این شرکت تامین می‌کنند.

کرونا مانع صادرات «شاراک» نشد

مدیرعامل پتروشیمی شازند با اشاره به صادرات شرکت تاکید کرد: از لحاظ صادرات هیچ مشکلی نداریم و حتی برای نخستین بار با توجه به بسته بودن مرز‌ها در فروردین‌ماه تهدیدات حاصل از ویروس کرونا به فرصت تبدیل شد و از طریق مسیر ریلی محموله بزرگی به ترکیه صادر شده است.

ولدخانی تصریح کرد: شرکت مشکلی برای صادرات ندارد، اما درصورتی‌که بازار داخلی تامین و محصولات در کشور خریداری نداشته باشد اجازه صادرات خواهیم داشت.

وی یادآوری کرد: طی دو سال گذشته ۷۰۰ میلیون دلار صادرات در این شرکت به دست آمده و تمام ارز حاصل شده نیز به داخل کشور بازگشت داده شده است.

صادرات «شاراک» به ۴۰ کشور دنیا

مدیرعامل پتروشیمی شازند با بیان اینکه محصولات پتروشیمی شازند به ۴۰ کشور دنیا صادر می‌شود، ادامه داد: برای نخستین بار به ۱۲ کشور آسیای میانه نیز صادرات صورت می‌گیرد و حتی محصولات این شرکت به کشور برزیل و کشور‌های اروپایی صادر می‌شود و کشور‌های همسایه عراق، پاکستان و افغانستان نیز از لیست بازار‌های شرکت جا نماندند.

ولدخانی گفت: در مردادماه سال گذشته یک اورهال بی‌نظیر تاریخی در شرکت صورت گرفت و در شرکت تا چهار سال آینده نیازی به انجام اورهال نخواهد بود و به یاری خدا تولیدات این مجتمع استمرار خواهد داشت.

وی یادآوری کرد: بیشتر ماشین‌آلات و تجهیزات مربوط به شرکت ساخت لایسنسور‌های اروپایی و با دانش فنی شرکت زیمنس آلمان است که برخی از آن‌ها حدود ۲۲ سال در سرویس بوده‌اند و هیچ تعمیراتی روی آن‌ها صورت نگرفته بود که در تعمیرات اساسی گذشته این تجهیزات باید با نظارت کارشناسان خارجی انجام می‌شد، اما در سال گذشته بدون حضور خارجی‌ها و در بازه زمانی مشخص یک ماهه اورهال پتروشیمی شازند به همت متخصصین شرکت صورت پذیرفت و با موفقیت به پایان رسید و تمامی واحد‌های عملیاتی به صورت نرمال و با ظرفیت کامل در حال تولید هستند.

مدیرعامل پتروشیمی شازند ادامه داد: در زمان اورهال نقشه‌های قطعات کمپرسور‌ها و توربین‌هایی که نقشه آن‌ها موجود نبود نیز تهیه شد و بیش از ۲ هزار قطعه اساسی مورد نیاز واحد‌های تولیدی مجتمع داخلی سازی شده و خوشبختانه مشکلی در تامین قطعات و تجهیزات نداریم.

ولدخانی در پایان گفت: در خاتمه بر این باورم که به یاری خداوند متعال و با همت و تجربه متخصصین تلاشگر جهادی این مجموعه عظیم صنعتی، سهامداران محترم همواره اخبار خوش موفقیت‌های این شرکت را دریافت خواهند کرد.

عناوین برگزیده