تاریخ: ۱۴ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۰۷
بازدید: ۲۳۴
کد خبر: ۱۲۷۹۰۲
سرویس خبر : انرژی
مدیرعامل پتروشیمی لردگان:

علت افزایش غلظت آمونیاک در پساب پروژه اوره لردگان

می متالز - مدیرعامل پتروشیمی لردگان معتقد است که افزایش مقطعی غلظت آمونیاک پساب خروجی در مراحل پیش راه‌اندازی و راه‌اندازی غیر طبیعی این مجتمع غیرطبیعی نیست و گفت: متاسفانه تعداد انگشت‌شماری از کشاورزان علی‌رغم نصب تابلوهای هشداردهنده، از پساب خروجی استفاده کردند.
علت افزایش غلظت آمونیاک در پساب پروژه اوره لردگان

به گزارش می متالز، محسن محمودی با بیان این مطلب گفت: این امر موجب اتفاقی شده که برخی اقدامات تخریبی علیه شرکت را در پی داشت و این اتفاق همانطور که پیش از این سابقه نداشته، بعد از این هم با تمهیداتی که به کار برده می‌شود، تکرار نخواهد شد.

وی با بیان اینکه این مجتمع در آستانه راه‌اندازی است، ادامه داد: به دلیل انجام مراحل پیش راه‌اندازی و راه‌اندازی و همچنین رسیدن پساب آب آمونیاکی به آب بارانی، دریک نوبت غلظت آمونیاک در پساب خروجی از مجتمع افزایش یافت.

مدیرعامل پتروشیمی لردگان توضیح داد: این اتفاق در مراحل پیش راه‌اندازی که هنوز تولید به استاندارد موردنظر نرسیده‌اند و دستگاه‌ها در حال آزمایش هستند، ممکن است پیش آید و امری غیرطبیعی نیست که متاسفانه این اتفاق رخ داد.

محمودی تصریح کرد: ما تابلوهای هشداردهنده درباره آشامیدنی نبودن آب در اطراف این لاگون نصب کرده بودیم اما پساب ورودی به این لاگون خاکی، نوعی کود ارزشمند برای درختان و زمین‌های کشاورزی به شمار می‌رود و تعداد انگشت‌شماری از کشاورزان و باغداران بعضاً با تغییر مسیر پساب ورودی به این لاگون، از پساب مجتمع برای آبیاری درختان و زمین‌های کشاورزی خود استفاده می‌کردند.

وی افزود: هم‌زمانی افزایش غلظت پساب و راه‌یابی این پساب به مخزن بارانی و تکرار چندباره تغییر مسیر پساب ورودی به این لاگون توسط تعداد معدودی از باغداران و کشاورزان برای آبیاری درختان و مراتع و استفاده یک گله گوسفند از این آب، موجب شد تا ۳۰ راس گوسفند تلف شوند که اگر این افزایش غلظت و استفاده از این پساب برای آبیاری رخ نمی‌داد یا حداقل استفاده این گوسفندان از این پساب، دو ساعت بعد از خروج از مسیر لاگون، به دلیل تبخیر شدن آمونیاک انجام می‌شد، این مشکل به وجود نمی‌آمد.

مدیرعامل شرکت کود شیمیایی لردگان با تاکید بر اینکه از ابتدای ساخت این مجتمع، لحاظ کردن بالاترین استانداردهای محیط‌زیستی مدنظر بوده و مهندسان و کارشناسان ایرانی در زمان تحریم با بالاترین استانداردها موفق به ساخت و تکمیل این پروژه شدند و تاکنون این مجتمع مشکلی اینچنینی برای منطقه به وجود نیاورده، گفت: با تمهیدات انجام شده و همراهی شورای تامین، حفاظت  از این لاگون موقت خاکی تا زمان احداث لاگون دائمی افزایش خواهد یافت.

محمودی در پایان یادآوری کرد: در کمترین زمان ممکن خسارات وارده به این دامداران محترم را جبران خواهیم کرد و برای جلوگیری از تکرار آن، سخت‌گیرانه‌ترین تدابیر را به کار خواهیم بست.

عناوین برگزیده