تاریخ: ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۴۱
بازدید: ۲۹۷
کد خبر: ۱۲۸۲۲۹
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

امام جمعه مهریز ایجاد رشته معدن را در این شهرستان خواستار شد

می متالز - امام جمعه مهریز با اشار به اینکه یکی از بزرگترین معادن سرب و روی کشور در این شهرستان قرار دارد گفت: برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز و کمک به تولید و اشتغال مولد در این مجموعه، دانشگاه‌های منطقه نسبت به تامین و تربیت نیروهای کارآمد اقدام کند.
امام جمعه مهریز ایجاد رشته معدن را در این شهرستان خواستار شد

به گزارش می متالز، عبدالرضا محی‌الدینی روز یکشنبه به مناسبت هفته تعاون (۱۳ تا ۱۹ شهریور) در نشست با رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان به اهمیت ارتباط دانشگاه با صنعت و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز بر اساس شرایط منطقه ای اشاره کرد و افزود: استفاده از نیروهای دانش‌آموخته بومی در تمامی بخش‌ها و معدن جزو ضروریات است و باید در این خصوص عنایت ویژه ای به عمل آید.

وی ادامه داد: نداشتن طرح و برنامه مدون در مراکز آموزش عالی در ارتباط با پذیرش دانشجو بر حسب نیاز بخش صنعت از جمله مشکلاتی است که باید به صورت جدی مورد توجه دست‌اندرکاران این ۲ بخش مهم دانشگاه و صنعت قرار گیرد.

رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان مهریز با بیان اینکه بر خلاف گذشته در شرایط حال بیشتر واحدهای تولیدی، صنعتی و معدن سرب و روی شهرستان به نیروی انسانی متخصص نیاز دارد، هماهنگی و برنامه‌ریزی بیشتر و حل مشکل موجود را برای ارتقای کار، تولید بیشتر و جذب جوانان منطقه در واحدها خواستار شد.

همچنین رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی مهریز گفت: بیشتر تعاونی‌ها و واحدهای تولیدی و صنعتی به دنبال جذب نیروهای تحصیل کرده دانشگاهی بر حسب کار خود هستند که در منطقه با مشکل مواجه هستیم.

امیرعباس دهقانی‌زاده افزود: ارتباط بین دانشگاه و صنعت و نیازسنجی برای تربیت و تامین نیروی انسانی در منطقه موضوع مهمی است که باید بیش از گذشته برنامه‌ریزی و اقدام مناسب صورت گیرد و عزم جدی را در این مورد طلب می کند.

 هم اکنون یک‌هزار و ۱۶۲ کارگاه کوچک و بزرگ با حضور ۹ هزار و ۷۴۶ نفر در شهرستان فعال است.

همچنین در شهرک‌های صنعتی مهریز شامل شهید چمران ، ۱۹۶ هکتاری ، هرفته ، ناحیه صنعتی بهادران و شهرک سنگ و یزد مهر افزون بر چهار هزار نفر اشتغال دارند.

با توجه به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی سهم ۲۵ درصد برای تعاونی‌ها در اقتصاد ایران در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است.

مطابق قانون اساسی فعالیت اقتصادی ایران متشکل از بخش‌های دولتی، خصوصی و تعاونی است که در حال حاضر بیشترین (حدود ۷۵ درصد) فعالیت در اختیار بخش دولتی است و سهم بخش تعاون در برنامه توسعه ششم باید به ۲۵ درصد برسد که سهم کنونی با این عدد تا حدود زیادی فاصله زیاد دارد.

شروع عملیات اکتشاف معدن سرب و روی بهادران مهریز از حدود ۵۰ سال پیش آغاز شده و نقش بسزایی در ایجاد اشتغال مولد و مفید و رونق اقتصادی شهرستان دارد.

مجتمع سرب و روی و باریت مهدی‌آباد در فاصله ۱۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد به عنوان یکی از بزرگترین معادن سرب و روی کشور شناخته شده است.

در حال حاضر عملیات معدنی با حجم قابل‌توجه و همچنین احداث کارخانه‌های فراوری به ظرفیت سالیانه ۸۰۰ هزار تن کنسانتره روی و ۸۰ هزار تن کنسانتره سرب – نقره به عنوان بزرگترین کارخانه‌های سرب و روی کشور در حال انجام است .

مهریز سه دانشگاه با سه هزار دانشجو در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در ۱۵۰ رشته است.

مرکز این شهرستان  ۵۵ هزار نفری در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.

عناوین برگزیده