به گزارش می متالز، فاضل در این یادداشت، از عدم تمایل شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی برای واگذاری سهام فولاد اکسین به دلیل حفظ زنجیره تامین شرکتهای تابعه «وصندوق» پرده برداشته است. وی همچنین خبر داد که گزارش توجیهی احداث مجتمع فولادسازی فولاد اکسین خوزستان با ظرفیت تولید سالانه ۱.۲ میلیون تن ارائه شده و سهامداران اکسین در حال بررسی گزارش توجیهی، برای «اتخاذ تصمیم نهایی» در مورد احداث طرح فولادسازی هستند. بخش اول یادداشت اختصاصی نایب رئیس هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری برای چیلان را بخوانید.
با توجه به پتانسیلهای شرکت فولاد اکسین خوزستان، روند رو به رشد تولیدات شرکت از یک سو و نیاز به تأمین اسلب مورد نیاز جهت نیل به ظرفیت اسمی قابل دستیابی که در طراحی اولیه کارخانه پیشبینی گردیده است، بررسی اقتصادی احداث طرح توسعه فولادسازی در دستور کار قرار گرفته که پس از مطالعات صورت گرفته، در حال حاضر گزارش توجیهی احداث مجتمع فولادسازی احیاء مستقیم، ذوب و ریختهگری با ظرفیت تولید سالانه ۱.۲ میلیون تن توسط شرکت مذکور ارائه گردیده است. از آنجا که طرح احیا و فولادسازی جزء طرحهای توسعه اصلی شرکت میباشند و زیرساختهای بنیادی لازم در زمان طراحی و اجرای کارخانه لحاظ شده است، اجرای آن مزایا و منافع گستردهای را جهت بقاء و رشد شرکت فراهم میسازد که از جمله مزایای آن میتوان به امکان تولید متنوع فولادهای میکروآلیاژی، کاهش بهای تمام شده محصول نهایی، کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از خروج ارز جهت تأمین اسلبهای خاص اشاره نمود. مضاف بر اینکه اجرای طرح مذکور شامل مزایای زیست محیطی برای کارخانه خواهد بود. در حال حاضر مراتب در دست بررسی سهامداران جهت اتخاذ تصمیم نهایی میباشد.
وضعیت رو به رشد فعالیتهای عملیاتی شرکت فولاد اکسین خوزستان در سال مالی ۱۳۹۸ منجر به افزایش چشمگیر سود عملیاتی شرکت نسبت به سال گذشته و تبدیل زیان انباشته سنوات گذشته به سود انباشته گردیده است به طوری که سود خالص شرکت نسبت به بهترین سال مالی در سنوات گذشته بالغ بر ۱۰۰ برابر افزایش یافته است. همچنین حفظ زنجیره تأمین شرکتهای فولادی مجموعه هلدینگ «وصندوق» (به علت نیاز شرکت لولهسازی اهواز به ورقهای فولادی جهت اجرای پروژههای خود) میتواند گامی موثر در جهت افزایش سوددهی سهامداران قلمداد گردد. لذا به نظر میرسد موضوع واگذاری سهام شرکت مذکور در حال حاضر جذابیتی نداشته و نگهداری سهام منفعت بیشتری خواهد داشت. از جمله اقدامات مدیریتی در جهت بهبود عملکرد، باز تعریف استراتژیهای شرکت، حرکت به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا و ورقهای عریض و تغییرات در فرآیند فروش محصولات میباشد.