تاریخ: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۱:۴۹
بازدید: ۱۵۴
کد خبر: ۱۲۸۴۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عبدالرحیم کردی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار خبر داد:

آخرین وضعیت ایجاد مناطق آزاد جدید

می متالز - مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ضمن تشریح آخرین وضعیت ایجاد مناطق آزاد جدید، گفت: موضوع ایجاد این مناطق از دولت عبور کرده و در مجلس شورای اسلامی قرار دارد که به نظر می‌رسد قبل از سال به نتیجه نخواهد رسید و باید منتظر تصمیم‌گیری نمایندگان طی سال آینده باشیم.
آخرین وضعیت ایجاد مناطق آزاد جدید

به گزارش می متالز، عبدالرحیم کردی در نشستی خبری که روز دوشنبه گذشته در محل شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برگزار شد، در ارتباط با آخرین وضعیت ایجاد مناطق آزاد جدید و طولانی شدن تصمیم‌گیری در این خصوص در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: ایجاد مناطق آزاد جدید از دولت عبور کرده و در کمیسیون‌های مختلف بررسی شده است و بخش عمده‌ای از آن در کمیسیون اقتصادی نیز مورد بررسی قرار گرفته هرچند به نظر می‌رسد قبل از پایان سال جاری به نتیجه لازم در این خصوص نرسید، اما باید منتظر بمانیم و بینیم طرح مذکور چه زمانی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به رای گذاشته می‌شود.

وی در پاسخ به برخی اظهارات مبنی بر کند بودن روند توسعه در چابهار تاکید کرد: روند توسعه بندر چابهار کند نیست و به سرعت در حال انجام است. باید بدانیم که ترانزیت از چابهار به افغانستان شروع شده و سرمایه‌گذاران افغانستانی باید جایگاه خود را در بندر چابهار پیدا کنند. آنچه توسط ما به عنوان هدف برای افغانستان تعریف شده سرمایه‌ گذاری با اتکا به مزیت‌های این کشور است و معتقدیم باید به جای خام‌فروشی در چابهار، تولید در این منطقه را داشته باشند و از ارزش افزوده نیز سهم ببرند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به اینکه حمل و نقل ترانزیتی از عمده‌ترین ماموریت‌های بندر چابهار است، اعلام کرد: با افتتاح این بندر انتقال گندم از هند به افغانستان انجام شد و یک میلیون تن از این محموله تا پایان سال به مقصد می‌رسد.

 

اولین شهرک صنعتی شیلات در چابهار ایجاد می‌شود

کردی ادامه داد: منطقه آزاد چابهار ۷۰ درصد شیلات و ۳۴ درصد تن ماهی کشور را تامین می‌کند و با توجه به این ظرفیت، قرار است اولین شهرک صنعتی شیلات در چابهار ایجاد شود.

وی با تاکید بر این‌که فرصت‌های سرمایه‌ گذاری در چابهار به روی سرمایه‌گذاران افغانستانی باز است، گفت: شرایط برای سرمایه‌ گذاری در بخش‌هایی همانند صنایع غذایی و حوزه معدن فراهم شده است و چابهار دروازه ورودی مهمی برای افغانستانی‌ها به شمار می‌آید.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در مورد اتصال راه‌آهن چابهار به خط سراسری، خاطر نشان کرد: پروژه مربوطه ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و به زودی با تامین مالی به خط سراسری راه‌آهن وصل می‌شود.

 

در ساختار بودجه‌ای مناطق آزاد تغییری ایجاد نمی‌شود

شورای نگهبان در این مساله بحث نظارتی اعلام کرده و خوشبختانه مناطق آزاد همواره دراین خصوص پیش قدم بودند. از سال ۱۳۹۳ رسما نظارت بر بودجه مناطق آزاد شروع شده و ناظر فعالیت دیوان محاسبات است و سازمان بازرسی نیز از زمان آغاز به کار دولت یازدهم در مناطق آزاد حضور پیدا کرده است.

وی ادامه داد: تصور نمی‌کنم لحاظ بودجه مناطق آزاد در قانون بودجه مانع یا آسیب‌ زننده باشد بلکه این مساله به منظور نظارت بیشتر و کنترل مطلوب‌تر با نگاه فزاینده و کمک کننده است.

به گفته مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، قرار بر این نیست که در ساختار بودجه‌ای مناطق آزاد تغییری ایجاد شود بلکه میزان بودجه این مناطق در ردیف بودجه لحاظ می‌شود.

 

۸۰۰ میلیون دلار فاینانس برای بندر چابهار

کردی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به توسعه سواحل مکران اشاره کرد و گفت: توسعه این سواحل جدی‌ترین سند منطقه‌ای است که عزم ملی نظام را در توسعه خود به همراه دارد. طرح پهنه‌بندی سواحل مکران در حال تنظیم پیوست‌های اجتماعی، فرهنگی است و پیوست زیست محیطی آن مراحل تصویب خود را در سازمان محیط زیست پشت سر می‌گذارد. به طور حتم توسعه این سواحل تغییر آرایش اقتصادی جدید در منطقه آزاد چابهار را به همراه دارد و براساس تعاریفی که صورت گرفته می‌تواند در سال‌های آینده حرف زیادی برای گفتن داشته باشیم.

وی همچنین با اعلام این‌که ۸۰۰ میلیون دلار فاینانس برای بندر چابهار در سفر رییس جمهور به هند مدنظر قرار گرفت، خاطر نشان کرد: باید بدانیم که ۹۰۰ درخواست سرمایه‌ گذاری در چابهار طی سال جاری ارائه شده و ۴۲ هزار و ۸۱۷ میلیارد ریال ارزش سرمایه‌ گذاری براساس اظهارهای صورت گرفته است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در ادامه همچنین به وضعیت واحدهای صنعتی فعال در منطقه آزاد چابهار اشاره کرد و گفت: تعداد واحدهای فعال در منطقه معادل ۱۱۷ مورد است و واردات مواد اولیه در طول سال جاری شش برابر شده است. باید توسعه صنایع کوچک و متوسط در دستور کار قرار گیرد و توجه ویژه‌ای به توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی و فولاد شود.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت