تاریخ: ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۴۴
بازدید: ۱۴۵
کد خبر: ۱۲۸۴۷۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران مطرح کرد:

تکیه بر دانش از شرایط شکل‌گیری رقابت سالم است/ بیشتر ورودی‌های جدید به اصناف فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند

می متالز - عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: افرادی که به سمت علم و دانش رفته‌اند در زمان نواسانات اقتصادی و رکود مشکل کمتری دارند و بر اساس کیفیت کار و علم و دانشی که پیش‌تر آموخته‌اند، پیش می‌روند. به عبارتی دیگر تکیه بر دانش از شرایط شکل‌گیری رقابت سالم میان واحدهای صنفی است.
تکیه بر دانش از شرایط شکل‌گیری رقابت سالم است/ بیشتر ورودی‌های جدید به اصناف فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند

به گزارش می متالز، رسول جهانگیری در خصوص اصل رقابت واحدهای صنفی با هم، بیان کرد: رقابت واحدهای صنفی با هم یک اصل است اما این رقابت باید ویژگی‌هایی داشته باشد و در چارچوبی قرار بگیرد.

وی افزود: برداشتن سقف و حدود صنفی برای ایجاد رقابت بین واحدهای صنفی اجرایی شد اما این روش مناسبی در شرایط ایران نبود. ورود افراد جدید به اصناف باید ضابطه‌مند باشد؛ چراکه اقتصاد ما شرایط عادی ندارد و تحت فشار خارجی است. از این رو گاهی رقابت سالم در آن شکل نمی‌گیرد و فشار آن بر مصرف کننده تحمیل می‌شود.

جهانگیری در این باره بیان کرد: فردی کارگاهی تولیدی یا واحد توزیعی و خدماتی دارد و چند نفر کارگر هم برای او کار می‌کنند. اگر افراد جدیدی به منطقه او وارد شده و فعالیت مشابهی داشته باشند، آن زمان کسب و کار آن‌ها دچار خدشه می‌شود و از این رو ممکن است به تقلب، گران‌فروشی، کم‌فروشی و ... دست می‌زنند که این به معنای هزینه‌های اضافی برای مصرف‌کننده است.

وی با طرح پرسشی ادامه داد: حال در این شرایط برای ایجاد رقابت سالم میان واحدهای صنفی باید چه کرد؟ همان‌طور که می‌دانید قطار رشد و توسعه به سرعت در حال حرکت است و کسبه باید خود را با سرعت آن منطبق کنند تا از این رشد و توسعه جا نمانند. شاهد هستیم که بعضی از کسب و کارهای اینترنتی از کسب و کارهای سنتی پیشی گرفته‌اند که نمود آشکار آن در حوزه حمل و نقل است. بنابراین کسبه باید خودشان را به علم روز تجهیز کنند و این یک اولویت است.

رئیس اتاق اصناف مرکز استان اصفهان تصریح کرد: جامعه صنفی امروز، مزیتی نسبت به 50 سال قبل و حتی دو دهه گذشته دارد و آن این‌که قالب جامعه صنفی، افراد تحصیل کرده‌ هستند. یک روزی قالب افراد تحصیل‌کرده در منصب‌های دولتی وارد می‌شدند و پشت میز می‌نشستند و حالا افراد جدیدی که وارد اصناف شده‌اند، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند.

جهانگیری افزود: بنابراین این افراد علم دارند و از نظر مدرک تحصیلی هم فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد هستند. این یعنی فضای اصناف دیگر بومی و سنتی نیست و بسترهای آموزشی در اصناف فراهم است. نکته حائز اهمیت این که، این ویژگی منحصر به تهران نیست. فراوانی دانشگاه‌ها اگر هزار عیب داشته، یک حسن دارد؛ جامعه ما تحصیل کرده شد و سطح سواد ما که روزی ابتدایی بود حالا کارشناسی و کارشناسی ‌ارشد شده است. در این فضای رقابتی آن واحد صنفی موفق می‎شود که از ظرفیت علم و دانش بهره ببرد.

وی گفت: البته شرایط کشور ما خاص است و شرایط عادی ندارد. به سبب اعتقاداتی که داریم و حس حمایت از مظلومی که در ما نهادینه شده است، افراد زورگوی دنیا موانعی برای ما ایجاد کرده‌اند. گاهی مواد اولیه به موقع به دست تولیدی‌های ما نمی‌رسد و او قدرت رقابت سالم پیدا نمی کند.

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران تاکید کرد: افرادی که به سمت علم و دانش رفته‌اند در زمان نواسانات اقتصادی و رکود مشکل کمتری دارند و بر اساس کیفیت کار و علم و دانشی که پیش‌تر آموخته‌اند، پیش می‌روند. ممکن است در دوره رکود، بعضی از مشاغل به تعطیلی کشیده شوند اما برندها و کسانی که روی برندسازی کار کرده‌اند و رقابت سالم دارند، هزینه‌های خود را بر اساس علم و دانشی که دارد کاهش داده و در نتیجه در این بازار متلاطم، می‌توانند کار کنند.

عناوین برگزیده