به گزارش می متالز، «افروز بهرامی» افزود: این حجم سرمایهگذاری مربوط به 69 پروژه است که ثبت شرکت در ایران، خرید زمین و اخذ مجوز هیات سرمایهگذاری خارجی آنها انجام شده و عملیات اجرایی آنها با جدیت دنبال میشود.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر پروژههای ذکر شده، انعقاد بیش از 50 تفاهمنامه و قرارداد با سرمایه گذران خارجی در مرحله نهایی شدن است.
بهرامی ادامه داد: از سرمایه گذاری های در حال انجام دولت دوازدهم، 50 درصد با مشارکت شرکای داخلی و مابقی با 100 درصد سهام سرمایه گذران خارجی است.
وی تصریح کرد: جهت گیری اصلی سرمایه گذاریهای یاد شده بر مبنای انتقال فناوریهای روز جهان، تولید صادرات محور، دسترسی به بازارهای بینالمللی، تکمیل زنجیرههای تولید داخل و انتقال به زنجیره جهانی مد نظر است.
مدیرکل سرمایه گذاری خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآوری کرد: سرمایهگذاری مستقیم خارجی در بخش صنعت معدن و تجارت در سال 96 بیش از چهار میلیارد دلار و در سال ٩٥ به میزان یک میلیارد و 900 میلیون دلار بوده است؛ به عبارتی مقایسه میزان سرمایه گذاری خارجی سال ٩٦ نسبت به سال ٩٥ بیش از 2 برابر رشد را در این حوزه نشان می دهد.
وی بیان داشت: با وجود تنشهای موجود علیه ایران در فضای بینالمللی، حجم عمدهای از سرمایه گذاریهای انجام شده توسط شرکتهای معتبر اروپایی بوده است.
به عنوان نمونه، کشور آلمان به عنوان یکی از قطبهای صنعتی جهان پس از برجام فقط در بخش صنعت کشور حدود 2 میلیارد دلار سرمایهگذاری کرده است.
بهرامی تاکید کرد: هیچ یک از ارقام ذکر شده شامل قرار دادهای فاینانس نبوده و فقط مربوط به سرمایهگذاری مستقیم خارجی است.
بررسی آمارنامه های وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تصویب 2 میلیارد و 700 میلیون دلار انواع طرح های صنعتی، معدنی و تجاری در هیات سرمایه گذاری خارجی از ابتدای امسال تا پایان آذرماه است.