به گزارش می متالز، ' مهدی کرباسیان ' افزود: طرح های مزبور در چارچوب برنامه های سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و شرکت های تابعه و وابسته محقق شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: تراز زنجیره فولاد در پایان سال 1397 پس از سالها تلاش برقرار شود و در چارچوب سند چشم انداز (دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تنی فولاد) پیش رویم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان ساخت: جمهوری اسلامی سالها از وارد کنندگان چندین میلیونی فولاد بود، اما با برنامه ریزی های به عمل آمده در دولت تدبیر و امید در سالهای گذشته به یک صادرکننده فولادی تبدیل شده ایم.
وی گفت: امسال رکورد صادرات فولاد شکسته می شود و از رقم هشت میلیون تن نیز فراتر خواهیم رفت و این از دستاورد های دولت دوازدهم محسوب می شود.
ایران براساس آمار انجمن جهانی فولاد در سال 2017 به عنوان سیزدهمین فولاد ساز دنیا رسید و انتظار می رود در 1404 به جایگاه هفتمین فولاد ساز دست یابد.
رییس هیات عامل سازمان ایمیدرو ضمن اعلام اینکه رکورد تولید مس محتوی معدنی در سال 1396 شکسته شد، گفت: افزایش چشمگیر در این بخش صورت گرفت و به میزان 300 هزار تن دست یافتیم.
براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی در مدت 10 ماه امسال میزان صادرات مس و محصولات پایین دستی به بیش از 379.5 هزار تن و ارزش 409 میلیون دلاری رسید.
همچنین بیش از 50 هزار تن مس و محصولات پایین دستی به ارزش 235.9 میلیون دلار در مدت یاد شده واردات صورت گرفت.
بهمن ماه امسال اعلام شد، 13 پروژه معدنی، صنعتی و عمرانی در بخش مس به ارزش سه هزار و 500 میلیارد تومان به بهره برداری رسید.
رییس هیات عامل ایمیدرو پیرامون ضرورت های این بخش در سال 1397 هم گفت: انتظار می رود سهم مناسبی از تسهیلات بانکی به بخش معدن و طرح های فرآوری معدنی اختصاص پیدا کند و این موضوع یک دغدغه تولید به حساب می اید.
وی پیشنهاد داد: بدهی های دولت به سازمان ایمیدرو از محل واگذاری سهام پرداخت شود و خواستار افزایش حمایت های منطقی از سازمان های توسعه ای از سوی مجلس شورای اسلامی و دولت شد.
کرباسیان یادآور شد: اموال و دارایی های سازمان ایمیدرو در دولت های نهم و دهم ( 92- 1384 ) بفروش رسیده و اکنون تامین مالی این سازمان برای اجرای طرح های توسعه ای سخت و دشوار شده است.
وی تصریح کرد : پاره ای از اوقات برخی تصمیم های اتخاذی توسط مراجع مزبور سبب می شود تا تامین مالی از آنچه که امروز هست، دشوار تر شود.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت پیشنهاد داد: امروز یکی از روشهای تامین مالی بهره گیری از اوراق مشارکت بین المللی و روش فاینانس است که باید از سوی نظام بانکی به مورد اجرا گذاشته شود.
وی گفت: بانک مرکزی جمهوری اسلامی و بانک های عامل هم می توانند مجوز لازم در تسهیل اعتبار سنجی طرحهای صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی و نیز تضمین پروانه معدن و تجهیزات را صادر کنند.
کرباسیان رفع مشکل بیمه های صادراتی اروپایی و افزایش رتبه اعتباری کشور را خواستار شد.
رییس هیات عامل ایمیدرو یکی از موضوع های مهم امروز در شرایط اقتصاد مقاومتی را مدیریت واردات برای محصولاتی دانست که در داخل کشور تولید می شود و افزود: اکنون باوجود تولید برخی محصولات که به اندازه کفایت در داخل به تولید می رسد و برای آن ایجاد ظرفیت شده، هیچ توجیه ای ندارد.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: تامین نقدینگی تولید و سرمایه مورد نیاز طرحها از راه اتصال بورس های ایران به بازارهای جهانی و عرضه سهام طرحها در بورس های بین المللی یکی دیگر از ابزارهای فراهم سازی منابع برای تولیدات در بخش معدن و صنایع معدنی است.
پیش از این اعلام شد: براساس همکاری میان سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو ) و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از سال 93 برنامه اکتشاف 250 هزار کیلومتر از مساحت کشور به مورد اجرا گذاشته شد که با صرف 300 میلیارد تومان، ذخایر جدید از جمله به میزان 500 میلیون تن سنگ آهن، 42 تن طلا، 65 هزار تن عناصر نادرخاکی ، 22 میلیون تن بوکسیت، 103 میلیون تن باریت، 30 هزار تن آنتیموان ، 345 میلیون تن زغال سنگ کک شو، 200 میلیون تن زغال حرارتی کشف شد.