تاریخ: ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۳۳
بازدید: ۲۷۶
کد خبر: ۱۲۹۱۶۳
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

پایش طرح جامع سرب و روی در پنج محور

می متالز - نگاهی کلی به طرح جامع سرب و روی کشور نشان دهنده آن است که ایران با دارا بودن بیش از ۱۲ میلیون تن فلز محتوی روی (معادل ۵ درصد ذخایر روی جهان) در رتبه ششم کشورهای دارای ذخایر سرب و روی جهان قرار دارد. وجود معادن و قابلیت‌های گسترده معدنی سرب و روی در کشور، ضرورت برنامه‌ریزی جامع و یکپارچه برای شناسایی و بهره‌برداری بهینه از این ذخایر را دو چندان کرده است.
پایش طرح جامع سرب و روی در پنج محور

به گزارش می متالز، به همین منظور نیز در میزگردی تخصصی در سومین همایش چشم‌انداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران و فناوری‌های وابسته با نگاهی به تولید و بازار «پایش طرح جامع سرب و روی» در دستور کار قرار گرفته تا فعالان این بخش بتوانند علاوه بر پایش این طرح چالش‌های پیش روی معادن سرب و روی را ارزیابی کنند.

براساس رده‌بندی، معادن سرب و روی «مهدی آباد»، «انگوران»، «ایرانکوه» و «نخلک» جزو مهم‌ترین معادن این بخش در کشورمان محسوب می‌شوند. براساس ارزیابی‌های صورت گرفته، معدن و کارخانه تولید سرب و روی انگوران در استان زنجان، هم اکنون تولیدکننده اصلی سرب و روی به شمار می‌رود و بالاترین عیار سرب و روی کشور هم متعلق به این معدن است. البته ذخایر این معدن محدود است، به طوری که براساس آمار اعلام شده میزان ذخایر معدن انگوران در بخش روباز ۸ میلیون تن و در بخش زیرزمینی ۴ میلیون تن روی با عیار بالاست.به نظر می‌رسد با احتساب روند استخراج سالانه یک میلیون تن ماده معدنی از این معدن، عمر انگوران تا ۱۲ سال دیگر تمام می‌شود. معدن انگوران از نظر عیار بالای فلز محتوی از جمله معادن منحصر‌به‌فرد در جهان است.

در مورد معدن سرب و روی مهدی آباد نیز داده‌های اعلام شده بیانگر آن است که این معدن با ذخیره بیش از ۲۰۰ میلیون تنی سرب و روی، یکی از بزرگ‌ترین معادن جهان به شمار می‌رود. از معدن نخلک نیز می‌توان به عنوان نخستین کارخانه فرآوری مواد معدنی ایران نام برد. ذخیره قطعی این معدن ۸۵۰ هزار تن برآورد شده است و میزان تولید سالانه آن ۱۲۵۰ تن کنسانتره سرب است. این معدن در حال تبدیل شدن به نخستین موزه معادن ایران بوده و عملیات اجرایی این کار نیز آغاز شده است.از سوی دیگر بررسی ساختار صنعت سرب و روی در کشور نشان می‌دهد،

این صنعت با مشکل «فعالیت زیر ظرفیت اسمی»، «نبود استراتژی توسعه صنعتی»، «کمبود مواد اولیه»، «اعمال محدودیت‌های صادراتی»، «دخالت دولت در امور این صنایع» و پاره‌ای دیگر از مشکلات مواجه است؛ چالش‌هایی که شاید بتوان گفت، عبور از آن به تدوین طرح جامع در این بخش گره خورده است. به همین منظور در سومین همایش چشم‌انداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران و فناوری‌های وابسته با نگاهی به تولید و بازار «پایش طرح جامع سرب و روی» به عنوان یکی از میزگردها مورد توجه قرار گرفته است.

در این میزگرد پنج محور «نیازمندی‌ها و راه‌حل‌های تداوم و افزایش تولید، افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید، چالش‌ها و فرصت‌های صادرات در سرب و روی، لزوم بازنگری و بررسی قوانین و مقررات و لزوم توسعه سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی» مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت