به گزارش می متالز، در حال حاضر تولید لکوموتیو دیزلی در کشور ما با قدرت و سرعت بیشتری مرسوم شده است؛ در حالی که پیش از این، مساله تامین لکوموتیو در کنار کمبود ناوگان، از دلایل مهم ایجاد تعلیق در رشد صنعت ریلی محسوب میشد.
مدیرعامل شرکت البرز نیرو در اینباره گفت: چند شرکت داخلی از جمله مپنا، واگن پارس و دیزل سنگین تلاش کردهاند تا لکوموتیو تولید کنند و به دلیل عدم حمایت های لازم و مشکلات مالی نتوانستند این کار را انجام دهند.
مجتبی لطفی اضافه کرد: حالا با حمایت های لازم موفق به تولید لکوموتیو شده اند. اگرچه تولید قطعات وارداتی ناوگان ریلی به رغم کنترل نرخ دلار، به دلیل التهاب بازار افزایش داشته اما چرخه تولید را متوقف نکرده است.
لطفی ادامه داد: کشور همچنان با نوسانات نرخ ارز و تورم و رشد شاص های اقتصادی درگیر است و این مسائل موحب شده تا صنایع داخلی با ایجاد مزیت رقابتی به دلیل حذف ارزبری، رشد بیشتری در زمینه تولی ناوگان ریلی داشته باشند.
گفتنی است که در سال 97 چند عدد لکوموتیوهای مانوری که اصطلاحا سرد شده بودند با بازیابی دوباره برای استفاده در عملیات مانور به شبکه ریلی برگشتند. قدرت این لکوموتیوها نیز ۱۳۰۰ اسب بخار بود. سپس در سال گذشته نیز مپنا اقدام به تولید لکوموتیو کرد.
اما هفته گذشته اتفاق مهمتری برای صنعت ریلی کشور با آزمایش نهایی نخستین موتورهای دوگانهسوز ملی روی لکوموتیو رخ داد که براساس آن این نوع موتورها با ۸۵۰ کیلووات انرژی و ۴۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری از طراحی تا تولید نهایی با تلاش متخصصان جوان شرکت دیزل سنگین ایران در مدت حدود یک سال انجام شد و تا کمتر از یک ماه آینده، نصب و راهاندازی خواهد شد.