تاریخ: ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۰۶
بازدید: ۱۶۷
کد خبر: ۱۳۰۶۱۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تاسیس صندوق بازارگردان برای شرکت های بورسی اجباری شد

می متالز - رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از اجباری شدن تاسیس صندوق بازارگردان برای شرکت های بورسی خبر داد.
تاسیس صندوق بازارگردان برای شرکت های بورسی اجباری شد

به گزارش می متالز، حسن قالیباف اصل در نشست هم اندیشی ایمیدرو و شرکت‌های معدنی با سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بازار سرمایه به جایی رسیده که نسبت به گذشته باید توجه بیشتری به آن شود، گفت: امسال مردم در بازار حضور خوبی داشتند و نقدینگی مناسبی به بازار وارد شده است. فرصت خوبی برای کشور است که از این بازار برای بخش‌های اقتصادی تأمین مالی شود.

وی افزود: در هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، انتشار اوراق بدون ضامن را از طریق شرکت‌های رتبه بندی شده مصوب کردیم به این معنا که اگر شرکتی رتبه بالا کسب کند می‌تواند اوراق بدون ضامن منتشر کند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: شرکت فولاد مبارکه به عنوان نخستین شرکت توانست مجوز انتشار ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق اوراق بدون ضامن را از سازمان بورس دریافت کند. شرکت‌های معدنی هم می‌توانند از فرصت انتشار اوراق بدون ضامن استفاده کنند.

قالیباف اصل با تاکید بر اهمیت موضوع افزایش سرمایه برای شرکت‌های بورسی گفت: ایمیدرو از ۵۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۸ به ۹۰ هزار میلیارد تومان در سال جاری افزایش سرمایه داده است که اقدام خوبی است. سازمان بورس و اوراق بهادار نیز از درخواست افزایش سرمایه شرکت‌ها استقبال کرده و در این سازمان درخواست افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی برای صدور مجوز حداکثر ۵ روز به طول می‌انجامد. مجلس نیز قانون افزایش سرمایه شرکت‌ها از محل سود سهام را تصویب کرده است که فرصت خوبی برای شرکت‌های بورسی است.

وی به موضوع جایزه مالیاتی نیز اشاره و اظهار کرد: افزایش سرمایه شرکت‌ها با ۲۰ درصد از مالیات معاف است که پتانسیل بالایی برای افزایش سرمایه شرکت‌ها ایجاد کرده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به موضوع بازارگردانی اشاره کرد و گفت: جمع بندی ما این است که شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه باید حداقل یک بازارگردان داشته باشند. نبود بازار گردان مؤثر سبب می‌شود تا بازار از دست شرکت‌ها خارج شود.

وی ادامه داد: صندوق‌های بازارگردانی را قبلاً هم داشته ایم اما عدد مؤثری در این صندوق‌ها وجود نداشت. مصوبه پنجشنبه گذشته شورای عالی بورس، به موضوع بازارگردانی در بازار سرمایه ضمانت اجرایی می‌دهد.

به گفته قالیباف اصل هماهنگی صندوق ثبات بازار سرمایه و همچنین هماهنگی این موضوع که بازارگردان ها به خوبی بتوانند فعالیت کنند به بورس تهران واگذار شده است.

وی تاکید کرد: صندوق‌های بازارگردان از مالیات معاف هستند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه شرکت‌هایی که وارد بورس می‌شوند بر اساس مصوبه هیئت دولت اگر کمتر از ۲۵ درصد سهام شناور داشته باشند را نمی‌پذیریم گفت: ۱۰ تا ۱۵ درصد آن را در روز نخست عرضه می‌فروشند و باقیمانده را به صندوق‌های بازارگردان می‌سپارند.

وی ادامه داد: کار بازار گردان این است که عرضه و تقاضا را در سقف و کف می‌گذارد و اگر بازار از تعادل خارج شود بازارگردان وارد بازار می‌شود.

قالیباف اصل خاطرنشان کرد: امروز به بورس تهران نامه‌ای زدیم و آنها هم این بخشنامه را به ناشران و سهامداران عمده ابلاغ کرده اند که داشتن بازارگردان اجباری است. برداشت ما این است که این شرکت‌ها ۸۰ درصد ارزش بازار را در اختیار دارند و اگر روی این شرکت‌ها و سهامداران عمده، بازارگردان داشته باشیم تا چند روز آینده اتفاق خوبی برای بازار سرمایه رخ می‌دهد. خروج بازار از تعادل به خاطر نبود بازارگردان است.

وی تصریح کرد: اگر قرار باشد دامنه نوسان افزایش یافت بازارگردان ها این پتانسیل را دارند تا مصوبه را اجرا کنند. نظر ما این است که بازار باید پیوسته و آهسته رشد کند. تز نشاط بازار به تأمین مالی پایدار از بورس کمک می‌کند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به مصوبه شورای عالی بورس در خصوص اوراق اختیار فروش تبعی گفت: صندوق‌های بازارگردان می‌توانند از این ابزار استفاده کرده که بدون خروج پول از بازار بتوانند اقدام به فروش سهام کنند.

قالیباف اصل ادامه داد: در شورای عالی بورس همچنین موضوع انتشار سهام خزانه از سوی شرکت‌ها تصویب شد اما شرکت‌ها در این خصوص نگرانی‌هایی دارند. هر چند که در قانون رفع موانع تولید، سهام خزانه‌ای آمده است اما تاکنون از این ابزار استفاده نشده است.

وی گفت: در حال حاضر شرکت معدنی باما و فولاد مبارکه درخواست انتشار سهام خزانه کرده اند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: ما معتقدیم فعلاً یک یا دو شرکت این سهام را منتشر کنند تا به صورت پایلوت منافع و مضرات آن بررسی شود. شاید به این نتیجه برسیم که سهام خزانه ابزار مناسبی نباشد.

وی یادآور شد: سهام خزانه نوعی بازخرید سهام همان شرکت است که در بورس‌های دنیا رایج است. امیدواریم انتشار آن به تعادل یافتن بازار کمک کند.

عناوین برگزیده