به گزارش می متالز، محمدعلی شجاعی روز چهارشنبه در نشست شورای معادن استان با اشاره به انجام طرح ژئوفیزیک هوایی در خراسان شمالی گفت: در این طرح، هفت هزار کیلومترمربع از استان نقشهبرداری شد اما هنوز اطلاعات آن داده نشده است.
وی گفت: اطلاعات هفت هزار کیلومتر مربع استان، بلوکه شده است، باید نتیجه مطالعات و نقشه برداری ها برای سرمایه گذاری، ارائه شود.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست، خام فروشی را آسیب بزرگ بخش معدن استان عنوان کرد و گفت: اکنون قریب به اتفاق مواد معدنی برداشت شده در استان خام فروشی می شود.
امان الله حسین پور علت خام فروشی را نبود صنایع تبدیلی بخش معدن عنوان کرد.
وی با اشاره به برداشت های غیرمجاز از معدن سرب و روی در آلبلاغ شهرستان اسفراین اظهار داشت: با وجود ثروت در این معدن، مردم روستاهای اطراف، وضعیت خوبی به لحاظ اقتصاد ندارند.
وی افزود: این معدن آبستن حوادث است و هنوز شرکت حفاظتی در آن مستقر نشده است، هر لحظه امکان ریزش تونل ها و وقوع حادثه و جان باختن افراد در آن وجود دارد.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی خواستار تسریع در انتخاب شرکت حفاظتی و استقرار آن در منطقه شد و تاکید کرد: مردم روستاهای اطراف باید از منافع و ثروت معدن آلبلاغ بهره مند شوند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی هم در این نشست گفت: در این استان با وجود ظرفیت های معدنی، به علت نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی،شاهد خام فروشی محصول هستیم.
رضا فیروزه با اشاره به ضعف زیرساخت ها در بخش معدن استان اظهار داشت: برای تامین زیرساخت ها در ۴۳ معدن استان هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اجرای طرح ژئوفیزیک هوایی در استان گفت: در این طرح، هفت هزار کیلومتر مربع از منطقه شرق و جنوب استان نقشه برداری شد، در این زمینه ۴۵ میلیاد ریال اعتبار از منابع سفر رهبری هزینه شده است.
فیروزه گفت: هنوز اطلاعات این مطالعات و نقشه برداری ها به استان ارائه نشده است، در این زمینه، انتظار می رود این اطلاعات سریع تر دراختیار استان قرار گیرد تا نتیجه مطالعات مورد بررسی و استفاده قرار گیرد.
وی افزود: در این زمینه، با وزارت صنعت، معدن و تجارت مکاتبه کردیم که این وزارتخانه سه ماه به سازمان زمین شناسی استان فرصت داده تا نتیجه مطالعات را در اختیار قرار دهد و موضوع را تعیین تکلیف کند اما این مهلت هم به پایان رسیده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: نیاز است تا منطقه مورد مطالعه قرار گرفته و نقشه برداری شده، از بلاتکلیفی خارج و به سرمایه گذاراران این بخش واگذار شود.
فرماندار شهرستان اسفراین هم با اشاره به اینکه ۶ نفر در حادثه های ریزش در منطقه آلبلاغ جان باخته اند گفت: در دو سال اخیر، ۹ مرحله پاکسازی انجام شده است اما برداشت های غیرقانونی از سرگرفته شده و بعضا شاهد حضور هزار نفر از برداشت کنندگان بودیم.
طاهر رستمی اظهار داشت: حفاظت از آلبلاغ، ۷۰ درصد از توان و انرژی شورای تامین و نیروی انتظامی شهرستان را به خود اختصاص داد.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان شمالی هم با اشاره به برخورد با برداشت کنندگان غیرمجاز سرب و روی در آلبلاغ شهرستان اسفراین گفت: پارسال ۲۵۰ تن و امسال هم ۱۶۸ تن سنگ معدنی از متخلفان کشف شد.
سرهنگ محمد غلامی اظهار داشت: علاوه بر آن، دلالان که نسبت به خرید ماده معدنی اقدام می کردند هم دستگیر شدند، شماری از خودروهای برداشت کنندگان توقیف شده و شماری چهارپا هم که در این اقدام به کار گرفته شده بود، تحویل محیط زیست شده است.