تاریخ: ۱۴ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۰:۵۱
بازدید: ۲۵۶
کد خبر: ۱۳۱۲۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

صنایع معدنی، چشم به راه سالی پربـار

می متالز - سال ۹۶ با فراز و نشیب‌های بسیار در حالی به پایان رسید که صنایع معدنی در انتظار سالی بهتر و پویاتر از سال گذشته برای خود هستند.
صنایع معدنی، چشم به راه سالی پربـار

به گزارش می متالز، سالی که اگر قرار باشد با حمایت از کالای ایران آغاز شود به یقین می‌تواند رونق را به بازار و به دنبال آن برای صنایع معدنی به همراه آورد.

 

سال ۹۷ سالی برای صادرات فولادی‌ها

از سال‌های گذشته در کشور ما دوران پساتحریم آغاز شد و این رویکرد فولادی‌ها را دچار تغییر و تحولات مثبتی کرد. این مطلب را عزیز قنواتی، مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر با نگاهی به سال گذشته و نیم نگاهی به امسال، اظهار کرد: در سال گذشته تا حدی رویکرد، فولادی‌ها در جهت بازارهای صادراتی تقویت شد و برخی تولیدکنندگان این بخش توانستند بازارهای تازه صادراتی را برای خود شناسایی کنند. تعامل ما با فولادسازان جهانی نیز راحت‌تر و بیشتر شد و هیات‌های گوناگونی از کشورهای دیگر به کشورمان وارد شدند. بنابراین در زمینه اصلاح ساختار فناوری با شرکت‌های خارجی وارد مذاکره شدیم و بسیاری از سرمایه‌گذاری‌های فولادی سال گذشته انجام شد. وی در ادامه تاکید کرد: سال گذشته بسترهای صادراتی برای کشور ما فراهم شده بود و برخی واحدهای فولادسازی که سال‌های گذشته از آنها بهره‌برداری شده بود نیز در سال ۹۶ وارد مدار تولید شدند و شاهد بودیم صادرات، روند مثبتی را طی کرده است.
وی همچنین با اشاره به اتفاق‌های جهانی بازار فولاد، خاطرنشان کرد: یکی از اتفاق‌های مهمی که در سطح بین‌المللی رخ داد، محدود شدن تولید فولاد چین بود که سبب شد زمینه‌های صادرات فولاد برای کشور ما فراهم شود. البته هم‌اکنون نیز لزوم بازسازی عراق و سوریه برای ما یک فرصت فراهم کرده است. وی در پاسخ به این پرسش که چشم‌انداز امسال کشور را چگونه پیش‌بینی می‌کنید، عنوان کرد: با توجه به روند مثبت امسال می‌توان فضای مثبتی را برای سال آینده پیش‌بینی کرد و می‌توان یادآور شد فضا در این زمینه حتی بهتر از سال گذشته خواهد بود و روند افزایشی برای تولید و صادرات در نظر گرفته می‌شود. با توجه به این چشم‌انداز به‌دنبال بازارهای تازه صادراتی نیز می‌توان بود.


افزایش ظرفیت آلومینیوم

ظرفیت تولید آلومینیوم، سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن است اما با طرح‌هایی که سال ۹۷ قرار است وارد مدار تولید شوند، می‌توان چشم‌انداز به نسبت خوبی را برای این صنعت در امسال متصور بود. این مطلب را مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی‌بر لامرد و پارسیان در گفت‌وگو با صمت عنوان و اظهار کرد: سال آینده، کارخانه‌های جدیدی در زمینه تولید شمش آلومینیوم، به ظرفیت تولیدی کشور اضافه می‌شود.
محمد آشفته‌آج‌بیشه در ادامه گفت: کارخانه آلومینیوم جنوب درحال‌حاضر بیش از ۵۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد و براساس برنامه‌ریزی‌ها زمان بهره‌برداری از این پروژه، نیمه دوم سال آینده است. این کارخانه آلومینیوم با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن توانسته حدود نیمی از ظرفیت تولید کنونی را به ظرفیت آلومینیوم کشور اضافه کند. وی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش میزان تولید آلومینیوم با وارد شدن ظرفیت‌های جدید، تقاضای داخلی را می‌توان پوشش داد. این چشم‌انداز سبب بالا رفتن ظرفیت تولید امسال صنعت آلومینیوم کشور می‌شود. مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی‌بر لامرد و پارسیان در ادامه با اشاره به ظرفیت تولید آلومینیوم کشور، عنوان کرد: ظرفیت تولید آلومینیوم کشور ۴۰۰هزار تن است که حدود همین میزان نیز برای تامین نیاز داخل وارد می‌شود. به عبارت دیگر حدود ۸۰۰هزار تن مصرف داخلی کشور است که با وارد شدن آلومینیوم جنوب به مدار تولید ۴۰۰ هزار تن کسری وارداتی تا حد قابل‌توجهی جبران می‌شود. آشفته‌آج‌بیشه در زمینه صادرات آلومینیوم نیز عنوان کرد: تقاضای داخلی کشور بیش از صادرات است و صادرات ما بیشتر به‌طور تهاتری و در قبال مواد اولیه انجام می‌شود اما در زمینه صادرات باید بیشتر به سمت صنایع پایین‌دست مانند کابل و آلیاژهای گوناگون آلومینیومی پیش برویم. وی در پاسخ به این پرسش که وضعیت بازار امسال را چگونه پیش‌بینی می‌کنید، عنوان کرد: با توجه به سیاست‌هایی که ترامپ در پیش گرفته و تلاطمی که برای اروپایی‌ها ایجاد کرده، باید منتظر ماند تا ببینیم اروپایی‌ها به کدام سمت کشیده می‌شوند و چه سیاستی را اتخاذ می‌کنند. آیا اروپایی‌ها با امریکایی‌ها آشتی می‌کنند یا این دعوا ادامه‌دار می‌شود؟ اگر این سیاست امریکا ادامه داشته باشد، نرخ آلومینیوم ممکن است روند کاهشی به خود بگیرد و از سوی دیگر اروپایی‌ها نیز ممکن است در پی تصاحب بازارهای جدید باشند. آشفته‌آج‌بیشه همچنین در پاسخ به این پرسش که امسال تا چه اندازه تقاضای داخلی شاهد تحرک خواهد بود، گفت: در زمینه آلومینیوم از یک سو تقاضای پایدار وجود دارد و از سوی دیگر تقاضایی است که می‌توانیم ایجاد کنیم. اگر بتوانیم بازار مصرف کشورهای حاشیه خلیج‌فارس را در دست بگیریم، می‌توانیم بازار خوبی داشته باشیم. از سوی دیگر معاون اول رئیس‌جمهوری با عراق تفاهمنامه صادراتی منعقد کرده است. این اتفاق‌ها می‌توانند سبب تحرک بازار آلومینیوم شوند. در زمینه صادرات نیز بازارهای بکر اطراف می‌تواند سبب تحول صادرات آلومینیوم کشور شود. در کل دورنمای خوبی را می‌توان برای سال آینده در بازار آلومینیوم متصور بود.


چشم‌انداز صنعت سیمان

درباره چشم‌انداز امسال صنعت خاکستری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان عنوان کرد: برای امسال اگر به وسیله بودجه‌های اختصاص‌یافته وارد شویم، پروژه‌های عمرانی چندان امیدوارکننده به‌نظر نمی‌رسند اما ساخت‌وساز و نوسازی بافت‌های فرسـوده، از اولویت‌های دولت در امسال است و اگر احیای بافت‌های فرسوده شروع شود می‌تواند تحرک خوبی را در صنعت سیمان ایجاد کند. عبدالرضا شیخان همچنین با اشاره به استفاده از رویه‌های بتنی به‌جای آسفالت، اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی در زمینه اجرای رویه‌های بتنی پیشقدم شده است. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و پیمانکارانی که در زمینه راه‌سازی مشغول به فعالیت هستند نیز در چند سال گذشته، این موضوع را مطرح کرده و در این زمینه نسبت به ۲ سال پیش فرهنگ‌سازی کرده‌اند. درحال‌حاضر استفاده از سیمان در رویه‌های بتنی جاده‌ها در حال جا افتادن است و فکر می‌کنم سال ۹۷ زمان بهره‌برداری از این موضوع باشد. وی در ادامه، با اشاره به راهکارهای صادراتی بیشتر در زمینه سیمان گفت: از سوی دیگر روی صادرات می‌توان برنامه‌ریزی‌های بهتری انجام داد. عراق یکی از مهم‌ترین بازارهای صادراتی ما در گذشته بوده است و پیش از اینکه صادرات ما به عراق محدود شود، صادرات به نسبت خوبی را در سال‌های گذشته انجام داده‌ایم. دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: از آنجا که موضوع بازسازی عراق برای سال آینده در مجامع بین‌المللی مطرح است به یقین ایران نیز در این بازسازی می‌تواند سهم داشته باشد که بخشی از آن به سیمان اختصاص خواهد یافت. از سوی دیگر اگر صلح سوریه ادامه داشته باشد این کشور هم متقاضی سیمان خواهد بود. البته اگر نتوانیم به‌طور مستقیم سیمان به سوریه بفرستیم می‌توانیم برای آن برنامه‌ریزی کرده و به وسیله عراق بخشی از نیاز سوریه را پوشش دهیم. شیخان در ادامه تاکید کرد: اگر آرامش مالی در صنعت سیمان همچنان برقرار باشد، توجه به مسائل گوناگون فناوری می‌تواند در سال آینده مورد نظر قرار گیرد.

منبع: صمت
عناوین برگزیده