به گزارش می متالز، محمدعلی امیرفخریان روز دوشنبه افزود: حدود ۶ ماه قبل بانک مرکزی اعلام کرد که مسوولیت ارزشگذاری سنگهای قیمتی با وزارت صنعت، معدن و تجارت است که این رویه باعث بروز مشکل در صادرات زیورآلات شد.
وی ادامه داد: براساس این شیوه نامه، فرد صادرکننده میبایست برای ارزشگذاری فلزات گرانبهای زیورآلات یعنی طلا و نقره به بانک مرکزی و برای ارزشگذاری سنگهای قیمتی زیورآلات یعنی عقیق یا فیروزه به وزارت صنعت مراجعه کند.
رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در نشستهای مکرری که با مسوولان کشوری برگزار شد دو درخواست از سوی خراسان رضوی ارائه شد یکی این که ارزشگذاری گمرکی گوهرسنگها و زیورآلات به استان تفویض شود و دوم این که اختلاف نظر در ارزشگذاری زیورآلات بین بانک مرکزی و وزارت صنعت رفع گردد.
امیر فخریان افزود: پس از بررسیهای مکرر و برگزاری نشستهای مختلف، در آخرین نشست مقرر شد دستورالعملی تدوین شود مبنی بر این که ارزشگذاری گوهرسنگها با نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت توسط گمرک انجام شود زیرا طبق قانون، گمرک، مسوول ارزشگذاری اقلام صادراتی است که این دستورالعمل هنوز به دستگاههای اجرایی برای اجرا ابلاغ نشده است.
وی ادامه داد: طبق پیگیریهای انجام گرفته، ابلاغ این دستورالعمل در انتهای گذراندن فرآیند کاری خود است و به زودی به استانها ابلاغ میشود.
او درباره میزان صادرات سنگهای قیمتی و زیورآلات گفت: شیوع کرونا و بسته شدن مسیرهای صادراتی و همچنین توقف ورود گردشگران به استان، صادرات سنگهای قیمتی و زیورآلات را به صورت کالای مسافر یا از طریق داشتن کارت بازرگانی در استان به شدت کاهش داده است.
چهار معدن فعال در زمینه سنگهای قیمتی شامل فیروزه، عقیق (آگات) و گارنت در خراسان رضوی وجود دارد. از میان ۴۰ نوع سنگ قیمتی و نیمه قیمتی مصرفی در خراسان رضوی تعداد ۱۵ نوع، پرمصرف ترین سنگها هستند که در این میان عقیق و فیروزه از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار است.