تاریخ: ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۱۳
بازدید: ۲۷۳
کد خبر: ۱۳۱۲۵۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

احیای ۱۰۰ معدن تعطیل استان مرکزی هدفگذاری شد

می متالز - رییس هیات مدیره خانه معدن استان مرکزی گفت: در سال جاری احیای ۱۰۰ معدن از ۳۶۰ معدن تعطیل استان هدفگذاری شده است.
احیای ۱۰۰ معدن تعطیل استان مرکزی هدفگذاری شد

به گزارش می متالز، محمدحسین حیدری اظهار کرد: استان مرکزی به دلیل استقرار معادن مختلف و بسیار ارزشمند جزو استان‌های معدنی کشور قلمداد می‌شود، به طوری که انواع پلی متال‌ها و مواد معدنی قوی را می‌توان در این استان دید و از ۱۱۵ عنصر معرفی شده در جدول مندلیف، بیش از ۳۰ عنصر در استان مرکزی وجود دارد که البته هنوز بخش عمده‌ای از معادن و عناصر کشف نشده است.

وی با اشاره به تلاش استان به جهت استفاده از این ظرفیت بکر، افزود: هدفگذاری شورای معدن استان بر این است که با کمک پتانسیل‌های موجود و فعالیت کلینیک معدن که متشکل از نظام مهندسی معدن، خانه معدن، سازمان صمت و دانشگاه صنعتی اراک است، ضمن بررسی دقیق وضعیت معادن، درجه‌بندی و عارضه یابی حداقل ۱۰۰ معدن از ۳۶۰ معدن تعطیل شده در استان را انجام داده و آنها را مجدد احیا و راه‌اندازی کنیم.

حیدری تصریح کرد: علاوه بر این اقدام بزرگ، خانه معدن تلاش دارد که با ایجاد پنجره واحد و رفع مشکلات، جهت جذب و جلب سرمایه‌گذاران از داخل و خارج کشور فعالیت داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه خانه معدن و کلینیک معدن در صدد است که از روش‌های نوین در حوزه احیای معادن استان استفاده شود، گفت: معادن سرب و روی کشف شده در استان مرکزی کم عیار است و محصل استخراجی آنها صرفا به زنجان حمل می‌شود، اما تلاش بر این است که با کمک روش‌هایی خاص توان سرب و روی را به عیاری قابل قبول برسانیم تا بتوان بهره‌برداری بیشتری از این ظرفیت‌ها در استان مرکزی انجام داد.

رییس هیات مدیره خانه معدن استان مرکزی با اشاره به لزوم انجام اکتشافات تکمیلی در استان و همکاری با سازمان زمین شناسی کشور، بیان کرد: در سال گذشته بخشی از مناطق استان مرکزی مانند ساوه از طریق این سازمان با کمک ژئوفیزیک هوایی رصد شد و امسال نیز تلاش داریم مناطقی از خمین، شازند و محلات رصد شود که این اقدام شناسایی رگه‌ها و معادن پر پتانسیل و کاهش ریسک معدن‌داری را به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به انجام مذاکرات با شرکت هپکو، افزود: در حوزه استخراج سنگ‌های تزئینی به ویژه تراورتن در محلات حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ ماشین معدن فعال است که می‌توان با کمک شرکت هپکو استهلاک این ماشین‌آلات که بسیار بالاست را تحت کنترل داشت و تامین قطعات کرد، همچنین در پی استفاده از امکانات صندوق بیمه سرمایه گذاری و تبصره ۱۸ برای کمک به معدن داران جهت تجهیز ماشین‌آلات معدن هستیم.

حیدری اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به شرایط معادن در استان مرکزی در حال عارضه یابی دقیق علل تعطیلی آنها هستیم که می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد، اما اگر معدن از طریق دستگاه‌های مختلف مانند محیط زیست، منابع طبیعی و ... حمایت شود می‌تواند رونق داشته باشد و تولید، اشتغال، ارزآوری و سرمایه گذاری را رقم بزند.

وی افزود: در حال حاضر با کشورها اوراسیا و کشورهایی که با جمهوری اسلامی تعامل تجاری دارند در ارتباط هستیم و حتی مواد معدنی و سنگ تزیینی به این کشورها صادر می‌شود، اما به زودی کنسرسیوم‌های صادراتی تشکیل می‌شود تا بتوان با قدرت بیشتری صادرات انجام داد.

عناوین برگزیده