به گزارش می متالز، رضا تقی پور نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه 19 شهریور) در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس اظهار داشت: در حاکمیت فضای سایبری کشور مثل حاکمیت دادهها، اطلاعات، فضای الکترومغناطیسی و... خلاءهای جدی داریم.
وی تأکید کرد: مجلس یازدهم وظیفه دارد با توجه به آثار چشمگیر فضای مجازی در همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی لزوم بهره گیری حداکثری از فرصتهای ناشی از آن در جهت پیشرفت همه جانبه کشور و ارائه خدمات گسترده و مفید به اقشار گوناگون مردم، گسترش و عمق بخشی به اقتصاد دیجیتال دانش بنیان و برنامه ریزی همه جانبه برای بهبود شرایط کسب و کار مرتبط با فناوریهای مجازی و بهره گیری از فرصتهای این فضا به سرعت قوانین لازم را در این حوزه تدوین کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت: با ناکارآمدی دولت در عرصههای مختلف دچار رنج و مشقت مردم در همه ابعاد زندگی هستیم.
وی با بیان این که رشد فزاینده شاخصهای بورس در بازار سرمایه، اقتصاد ملی را با رکود تورمی و بی ثباتی در بازار کالا و ارز مواجه کرده است، گفت: دولت با طرح مسائل انحرافی مثل پیش فروش نفت بدون مجوز قانونی به مثابه رقیبی برای سهام زمینههای کاهش قیمت سهام را به وجود آوردند و ما امروز شاهد این هستیم که رنج دیگری به رنجهای مردم اضافه شده است.
تقیپوردرباره مسائل بین الملل یادآور شد: شکست الگوهای سرمایه داری و تمدن غربی، نشانه انحطاط فکری در آرمانشهر غرب زدهها است که با طرح مسائل انحرافی و منطقهای تلاش دارند بر این مسائل سرپوش بگذارند.
نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: دولت امارات متحده عربی با اقدام اخیر خود، هم دنیای اسلام خیانت کرد و هم به دنیای عرب و هم به مساله فلسطین؛ این لکه ننگ بر دامن این دولت است که البته از بین خواهد رفت، امیدواریم به همت جبهه مقاومت از این تنگه سخت عبور کنیم.
وی در ابتدای نطق میان دستور خود، ضمن گرامیداشت ایام عزای سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) عنوان کرد: سخن را با فرمایشات مقام معظم رهبری آغاز میکنم، آنجا که میفرمایند "مفهوم حکمرانی در جهان در حال تغییر است".
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس افزود: فضای مجازی یک مرحله تمدنی جدید را ایجاد میکند، مثل انقلاب صنعتی که یک بحث جدید در تمدن غربی شد و نشانه این حرکت نیز امروز پیدا شده است.
وی ادامه داد: گسترش روز افزون قابلیتهای فضای مجازی، جهانی شدن ارتباطات، انفجار اطلاعات و فناوریهای نوظهور موجب مطرح شدن پارادایمها، رویکردها و مفاهیم نوین شده است، به گفته صاحب نظران ما در ابتدای یک انقلاب قرار داریم، این انقلاب شیوه زندگی، کسب و کار و ارتباطات را به شکلی تغییر میدهد که به لحاظ مقیاس، دامنه و پیچیدگی بی سابقه است و ما باید سرعت و دامنه این انقلاب را کامل درک کنیم و در بین چالشهایی که امروز با آن مواجه هستیم درک این مهم از اساسی ترین مسائل روز جهان است.
وی با بیان اینکه فضای سایبر امروز بر حاکمیتهای ملی تأثیر عمیق و بسزایی دارد، گفت: حاکمیت فضای سایبر، امروز یکی از ابعاد جدید حاکمیت ملی در فضای سایبری است و حاکمیت ملی به تدریج در این فضا در حال شکل گیری بوده و پیش شرط این مهم برخورداری از قلمرو مناسب در این حوزه است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تأکید بر اینکه ما باید در مجلس شورای اسلامی نظام مدیریت فضای سایبر را تعریف کنیم وگرنه از این قافله جهانی فاصله خواهیم گرفت، افزود: از آنجایی که تمامی رفتارهای جامعه فیزیکی به صورت طبیعی نیز در فضای سایبری احساس میشود، مدل مدیریت جامعه فیزیکی به فضای مجازی اعمال خواهد شد و باید توجه داشته باشیم که حاکمیت ملی در فضای سایبری تسری پیدا خواهد کرد.
تقی پور با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری خطاب به دولت در این خصوص، اظهار کرد: ایشان فرموندند «آنچه عرض من است و من روی آن تکیه می کنم این است که فضای مجازی بدون اختیار ما، از بیرون از اختیار ما دارد مدیریت می شود. بحث این استاین فضا مثل آب روان نیست که هر طور که بخواهیم از آن استفاده بکنیم، چرا که دیگران این آب را با خودشان به سمتی هدایت میکنند آن ها دارند این فضا را مدیریت می کنند. وقتی میدانیم که این فضا از خارج مدیریت میشود نمیتوانیم بیکار بنشینیم. ما نمیتوانیم مردممان را که با فضای مجازی ارتباط دارند، بیپناه رها کنیم در اختیار آن مدیری که دارد پشت پرده، فضای مجازی را اداره میکند. عوامل مسلّط بینالمللی در این زمینهها بهشدّت فعّالند. برای خاطر این است که بنده روی مسالهی شبکهی ملّی اطّلاعات این همه تأکید میکنم و من میبینم که آن اهتمام لازم به خرج داده نمیشود».
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری همچنین تأکید داشتند که «الان شبکهی ملّی اطّلاعات اجزائی دارد، این اجزا باید در زمانبندیهای مشخّص تحقّق پیدا کند؛ آدم میبیند که تحقّق پیدا نمیکند، از زمانبندیها عقبند؛ یا سیاستهای اصولیای که در زمینهی پهنای باند وجود دارد و مکرّر ابلاغ شده، خب این سیاستها باید رعایت بشود و اینها مورد درخواست و تأکید مؤکّد اینجانب است»