تاریخ: ۰۲ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۴۶
بازدید: ۴۴۲
کد خبر: ۱۳۲۲۱۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیر فروش شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر مطرح کرد:

کاهش صادرات آهن اسفنجی در جهت تامین نیاز صنایع پایین‌دستی

می متالز - مدیر فروش شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر گفت: به دلیل نیاز صنایع پایین‌دستی و ایجاد ارزش افزوده در صنعت فولاد کشور، صادرات آهن اسفنجی کاهش یافته و تامین حداکثری نیاز داخل را در دستور کار قرار داده‌ایم.
کاهش صادرات آهن اسفنجی در جهت تامین نیاز صنایع پایین‌دستی

به گزارش می متالز، مجتبی جواهری اظهار داشت: با توجه به توسعه صنعت فولاد کشور و افزایش خطوط تولید اسفنجی به روش میدرکس به واسطه وجود زیرساخت و ذخایر گاز طبیعی در منطقه خاورمیانه بالاخص در کشور ما تولید آهن اسفنجی با رشد همراه بوده است. ضمن اینکه افزایش قیمت قراضه به عنوان مهم‌ترین مواد اولیه کوره‌های قوس والقایی در سال‌های گذشته، در راستای پایداری تولید رویکرد تولیدکنندگان شمش فولادی، تاثیر زیادی بر رشد مصرف آهن اسفنجی به عنوان جایگزین با ارزش، افزایش جایگاه قابل توجه و رو به رشد در فولاد کشور داشته است.

وی افزود: در راستای محقق شدن پروژه‌های تکمیل زنجیره فولاد کشور، با هدف اولویت صادرات محصولات انتهای زنجیره به منظور ایجاد ارزش افزوده بیشتر در داخل کشور، نه تنها صادرات اسفنجی بلکه صادرات کلیه محصولات تولیدی ابتدای زنجیره فولاد به درستی نرخ کاهشی داشته است که خود به عنوان شاخص توسعه این صنعت در راستای تحقق برنامه توسعه صنعت فولاد کشور مثبت ارزیابی می‌شود ولی باید یک راه برای تامین ارز مورد نیاز خرید تجهیزات و پروژه‌های توسعه‌ای لحاظ شود.

 

رشد فروش داخلی و کاهش صادرات آهن اسفنجی

مدیر فروش شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر خاطرنشان کرد: قطعا با توجه به بهای آهن اسفنجی در مقایسه با قراضه، استفاده از این محصول بسیار به‌صرفه‌تر بوده و در حال حاضر، حتی در کوره‌های القایی که طرح توجیهی آن‌ها بر مبنای استفاده از قراضه به عنوان مواد اولیه بوده نیز با نرخ شارژ غالب جایگزینی مناسب و اقتصادی‌تر به شمار می‌رود.

جواهری با اشاره به کاهش صادرات آهن اسفنجی، بیان کرد: عمدتا امروزه با توجه به نیاز مصرف داخلی و همچنین ایجاد ارزش افزوده بیشتر، حجم تناژ صادراتی برای هر یک از تولیدکنندگان این حوزه بسیار ناچیز و صرفا بعد از انجام تعهدات در قبال بازار داخل و به منظور تامین قطعات اصلی و غیر قابل ساخت در داخل کشور در راستای تداوم تولید توسط ثبت سفارش قطعات یدکی و رفع تعهدات ارزی انجام می‌پذیرد.

وی در خصوص عدم عرضه آهن اسفنجی در بورس کالا، یادآور شد: در گذشته به دلیل عدم شناخت این محصول میانی زنجیره مخصوصا مقاومت کوره‌های القایی به دلیل افزایش زمان مورد نیاز برای گرفتن یک ذوب همچنین افزایش نرخ سرباره و مقرون‌به‌صرفه بودن تامین قراضه، عرضه این محصول در بورس کالا چندان مورد استقبال قرار نگرفت.

مدیر فروش شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر اعتقاد دارد در صورتی که کلیه محصولات زنجیره اعم از قبل و بعد از اسفنجی با رویکرد ایجاد فضای رقابتی به منظور تثبیت قیمت‌ها و کنترل بازار آزاد همچنین افزایش کیفیت، توسط وزارتخانه در دستور کار قرار گیرد، می‌تواند مفید و تاثیر مثبت بر صنعت فولاد کشور داشته باشد اما امروزه به دلیل شرایط خاص تامین مواد اولیه همچنین آوردن بخشی از حجم معاملات، آن هم در خصوص محصولاتی خاص شاید ورود این کالای میانی زنجیره به ضرر سهامداران این کارخانجات باشد و حتی منجر به کاهش رونق در خصوص عرضه و تقاضا شود.

 

بازنگری در ضرایب زنجیره فولاد

جواهری تصریح کرد: بسیار شفاف و واضح است که بخش تامین سنگ‌آهن به دلیل کمبود منابع، همچنین بخش کنسانتره با لحاظ کردن بهای تمام شده آن در شرایط سربه‌سری و شاید ضرر قرار دارد. بخش گندله و آهن اسفنجی در سال جاری در شرایط حداقل سود به دلیل افزایش قابل توجه انرژی و آب مورد نیاز است.

وی تاکید کرد: با بازنگری ضرایب با هدف Extend کردن بخش ابتدایی زنجیره، گندله و آهن اسفنجی، می‌توان تعادل را در طول زنجیره برقرار کرد. تمامی بخش‌های زنجیره فولاد با ایجاد ارزش افزوده و صادرات محصولات پایانی موافق هستند اما این در حالی است که نرخ افزایش سود در انتهای زنجیره متناسب با ارزش افروزه بیشتر و همچنین سود ناشی از صادرات آن فقط در اختیار بخش انتهایی زنجیره یعنی تولیدکننده شمش قرار می‌گیرد و اثر آن در ضریب اسفنجی، گندله، کنسانتره و سنگ آهن لحاظ نمی‌شود.

مدیر فروش شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر با اشاره به نقش بازاریابی در بخش آهن اسفنجی، بیان کرد: سیستم بازاریابی برای محصولات رقابتی مدنظر است. به عنوان مثال برای ایجاد یک فضای صادراتی در صورتی که نیاز داخل اشباع شود، بازاریابی قابل تعریف بوده و یا کیفیت تولیدی در آینده، بعد از رسیدن به ثبات تولید کمی، بخشی از اهداف تعریف شده در این صنعت خواهد بود. با توجه به طرح‌های توسعه و کاهش نیاز داخل، بازاریابی در نتیجه ایجاد فضای رقابتی قطعا پیش‌نیاز استراتژی شرکت‌های تولیدی در این بخش خواهد بود.

جواهری ابراز کرد: در حال حاضر با توجه به توضیحات فوق، شرایط حاکم اینگونه ایجاب کرده است که دغدغه فروش در این بخش زنجیره وجود ندارد اما قطعا در آینده با رشد صنعت فولاد و ایجاد تعادل عرضه و تقاضا در کل زنجیره فولاد که بسیار نزدیک خواهد بود، هر تولیدکننده باید چه در داخل و چه در خارج از کشور استراتژی قوی و پایدار برای عرضه بیشتر در فضای رقابتی آینده را مدنظر قرار دهد. قطعا رشد کیفیت همچنین تعهدات طولانی مدت و پایدار در خصوص تامین مواد اولیه شرکت‌ها می‌تواند بستر طرح‌های توسعه را به منظور افزایش تولید فراهم آورد.

 

تامین نیاز داخل، اولویت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر

مدیر فروش شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر عنوان کرد: به دلیل افزایش تقاضا در داخل همچنین استراتژی سازمانی شرکت توسعه و مدیرعامل شرکت در راستای افزایش تولید داخلی همچنین ایجاد ارزش افزوده در زنجیره تولید فولاد کشور، اولویت شرکت تامین داخل بوده و تقریبا 95 درصد تولید شرکت توسعه به شرکت‌های تولید فولاد داخلی اختصاص یافته است.

وی اضافه کرد: لزوما مهم‌ترین راهکارها در بخش فروش، رشد کیفی محصول تولیدی، همچنین ساده‌سازی فرآیندهای فروش از زمان تقاضای خرید تا تحویل محصول به مشتری، رضایت مشتریان از ارزش محصول تحویل شده به نسبت قیمت آن در مقایسه با سایر تولیدکنندگان و... توانسته در توسعه بخش فروش شرکت موثر باشد که خوشبختانه بازخورد این موضوعات توسط مشتریان از طریق فرم‌های نظرسنجی مثبت و رو به رشد ارزیابی شده است.

جواهری در پایان خاصرنشان کرد: در صورتی که شرایط اقتصادی کشور بتواند به یک ثبات قابل قبول دست یابد و موانع ناشی از تحریم‌ها مثل مراودات مالی با شرکت‌های خارجی، تامین قطعات یدکی، نوسانات ارزی و... برطرف شود، در این صورت می‌توان در خصوص آینده شرکت‌ها و صنعت فولاد برنامه‌ریزی کرد. با این وجود برنامه تعریف شده بر مبنای استراتژی سازمانی و تحقق برنامه‌های تولید و فروش با هدف پیشبرد طرح‌های توسعه و ایجاد اشتغال در راستای تحقق برنامه جامع فولاد کشور مثبت و امیدوارکننده ارزیابی می‌شود.

عناوین برگزیده