تاریخ: ۰۶ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۱۴
بازدید: ۳۱۵
کد خبر: ۱۳۲۷۳۸
سرویس خبر : زمین شناسی
صادقی اعلام کرد:

حضور فعال سازمان زمین شناسی در ماینکس ۲۰۲۰ همراه با سنگ‌های قیمتی

می متالز - مدیر موزه علوم زمین سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از حضور فعال این سازمان در نهمین نمایشگاه بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی ایران (MINEX 2020) خبر داد و گفت: یکی از جنبه‌های حضور سازمان در این نمایشگاه حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی است که در این نمایشگاه علاوه بر به نمایش گذاشتن تعداد قابل توجهی از سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، پاسخگوی سوالات بازدیدکنندگان در این حوزه خواهیم بود و در عین حال دستاوردهای سازمان را نیز در این زمینه معرفی خواهیم کرد.
حضور فعال سازمان زمین شناسی در ماینکس ۲۰۲۰ همراه با سنگ‌های قیمتی

حضور فعال سازمان زمین شناسی در ماینکس 2020 همراه با سنگ‌های قیمتی

به گزارش می متالز، بهرام صادقی توضیح داد: براساس آخرین آمار ۴ میلیارد تن ذخیره سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی با تنوع ۳۰ نوع ماده معدنی و بیش از ۲۰۰ محدوده در کشور شناسایی ‌شده است. از سوی دیگر سهم ۰۵‌.‌۰ درصدی ایران از تجارت جهانی این سنگ‌ها نشان می‌دهد که در زمینه فرآوری سنگ‌های قیمتی نسبت به رقیبان خود در دنیا عقب هستیم.

وی افزود: براساس داده‌های نشریه Mining انگلستان، ارزش تولید و تجارت سنگ‌های قیمتی در سال‌های گذشته به بیش از ۱۰۰۰ میلیارد دلار در جهان رسید که از این رقم نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار به رژیم‌ صهیونیستی (که خود واردکننده سنگ‌های قیمتی خام است)، ۲۷ میلیارد دلار به تایلند، ۲۰ میلیارد دلار به هند و ۱۲ میلیارد دلار به ترکیه تعلق دارد.

وی تاکید کرد: امروزه تولید سنگ‌های قیمتی صنعتی که علاوه بر زیورآلات، مصارف گسترده‌ای در علوم پزشکی و علوم نظامی و صنعتی دارد، یک صنعت سودآور است که ما هیچ‌گاه به این علوم و صنایع ورود نکرده‌ایم. بسیاری از کشورها در زمینه تولید سنگ قیمتی مصنوعی و همچنین بهسازی سنگ‌ها ورود کرده‌اند اما ما همچنان به‌دنبال خام‌فروشی سنگ‌های قیمتی هستیم. فرآوری سنگ‌های قیمتی تا ۷۰۰ درصد ارزش‌افزوده دارد که ما سال‌هاست از این مقوله غافل مانده‌ایم.

مدیر موزه علوم زمین سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور درباره نقش سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در این حوزه گفت: این سازمان در سال‌های گذاشته اقدام به اکتشافات ناحیه‌ای در رابطه با سنگ‌های قیمتی در برخی استان‌ها کرده است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب و ایده‌آل راه طولانی در پیش داریم. هرچند سازمان در زمینه اکتشاف اقدامات خوبی انجام داده است اما بحث اصلی همان عدم تکمیل زنجیره تولید است که این مهم در حیطه وظایف و اختیارات سازمان نیست.

صادقی اظهار کرد: جلوگیری از خام‌فروشی، برندسازی برای فیروزه نیشابور، شجر فردوس، دمانتویید کرمان و....، آموزش همگانی استاندارد براساس متدهای روز دنیا از مدرسه تا دانشگاه، ایجاد بورس سنگ‌های قیمتی و بانک اطلاعاتی، همکاری با صنایع ‌دستی، شرکت در نمایشگاه‌های هدف و معتبر بین‌المللی با حمایت دولت، تکمیل زنجیره تولید شامل اکتشاف، بهره‌برداری، فرآوری و آموزش از جمله مواردی است که برای تقویت حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی باید به آنها توجه کرد.

گفتنی است نهمین نمایشگاه بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی ایران (MINEX 2020) و نهمین نمایشگاه بین‌المللی مهندسی مواد و متالورژی (iMat 2020) بطور همزمان از ۸ تا ۱۰ مهر ماه سال جاری در مصلی امام خمینی (ره) در تهران برگزار می‌شود.

عناوین برگزیده