تاریخ: ۰۵ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۳۲
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۱۳۳۰۵۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

دختر کارگر معدن زغال سنگ در افغانستان که رتبه یک کنکور شد: می خواهم پزشک شوم

می متالز - با مشخص شدن نتایج کنکور سراسری سال جاری در افغانستان که جزئیات کامل آن به تازگی از سوی وزارت آموزش و پرورش این کشور منتشر شد شمسیه علیزاده، دختر هجده ساله افغان به دلیل کسب رتبه نخست نگاه بسیاری از رسانه‌ها در داخل و خارج افغانستان را به خود جلب کرد. دختر یک کارگر معدن زغال سنگ در افغانستان رتبه نخست کنکور سراسری در کشورش را بدست آورده و قصد دارد پزشک شود.
دختر کارگر معدن زغال سنگ در افغانستان که رتبه یک کنکور شد: می خواهم پزشک شوم

به گزارش می متالز، دختر یک کارگر معدن زغال سنگ در افغانستان رتبه نخست کنکور سراسری در کشورش را بدست آورده و قصد دارد پزشک شود.

با مشخص شدن نتایج کنکور سراسری سال جاری در افغانستان که جزئیات کامل آن به تازگی از سوی وزارت آموزش و پرورش این کشور منتشر شد شمسیه علیزاده، دختر هجده ساله افغان به دلیل کسب رتبه نخست نگاه بسیاری از رسانه‌ها در داخل و خارج افغانستان را به خود جلب کرد.

این شهروند جوان افغانستان که همچون بسیاری از هم نسل‌های خود سختی‌های زندگی و مصائب دوران جنگ را تجربه کرده بین نزدیک به ۲۰۰ هزار داوطلب بالاترین رتبه را بدست آورده است.

شمسیه علیزاده متولد ولایت غزنی و از هزاره‌های افغانستان است. او در مرکزی آموزشی در غرب کابل تحصیل کرده که دو سال پیش هدف یک حمله مرگبار انتحاری قرار گرفته بود.

کسب این موفقیت توسط او با تحسین برخی سیاستمداران و مسئولان دولت کشورش از جمله حامد کرزای،‌ رئیس جمهوری سابق و نیز شماری از نمایندگان هیات های دیپلماتیک از جمله کاردار سفارت آمریکا همراه شده است.

شمسیه علیزاده به رسانه‌ها گفته که یکسال پیش از برگزاری کنکور تمام وقت خود را صرف مطالعه کرده به نحوی که از بسیاری تفرح‌ها از جمله تماشای تلویزیون چشم پوشیده و در شبانه روز تنها چهار ساعت را به استراحت و خواب اختصاص داده بود.

پدر شمسیه آنطور که خودش می‌گوید به دلیل نداشتن تلفن همراه چند ساعت پس از اعلام نتیجه کنکور از موفقیت چشمگیر دختر جوان و با استعدادش مطلع شده است.

او این موفقیت را در زمانی خاص و ویژه در کشورش جشن می‌گیرد زیرا دولتمردان افغانستان پس از سا‌ل‌ها درگیری و مناقشات داخلی باب گفتگو با گروه افراطی طالبان گشوده‌اند و بیم آن می‌رود که به بهانه صلح سهمی از قدرت را به آنها واگذار کنند.

طالبان طی چهار سال حکومت در افغانستان بین سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۱ الگویی خشن و به دور از هرگونه توجه به حقوق شهروندی و آزادی‌های اجتماعی را از زمامداری به نمایش گذاشتند که یکی از بارزترین نشانه‌های آن ممنوعیت تحصیل برای دختران بود.

شمسیه علیزاده می‌گوید اجازه نخواهد داد که سیاست مانع تحصیل وی شود: «از بازگشت طالبان می‌ترسم اما نمی خواهم امیدم را از دست بدهم زیرا رویاهایم از ترسم بسیار بزرگتر است.»

پدر شمسیه کارگر یک معدن زغال سنگ در شمال افغانستان است اما برای آسایش خانواده و با این هدف که دخترش بتواند دوران تحصیل در دانشگاه را به راحتی بگذراند محل زندگی خانواده را به کابل منتقل کرده است.

خانم علیزاده به خبرگزاری رویترز می‌گوید: «احساس مسئولیت در قبال خانواده سبب شده تا به این موقعیت دست یابم. اکنون آرزوی من این است که پزشکی بخوانم و به مردمم خدمت کنم.»

شمسیه علیزاده همچون بسیاری از شهروندان کشور جنگ و مصیبت‌زده افغانستان در حالی چشم به آینده دارد که طالبان پس از امضای توافق صلح با ایالات متحده حالا بر سر سهم خواهی قدرت مشغول مذاکره با دولت مرکزی است.

این گروه افراطی تاکید کرده که رویکرد و دیدگاه‌ خود را نسبت به گذشته متحول کرده و در صورت به دست داشتن قدرت دیگر مخالفتی با تحصیل دختران ندارد؛ حال آنکه بسیاری از مردم افغانستان به ویژه دختران و زنان بیم آن دارند که با بازگشت طالبان محدودیت‌های اجتماعی بار دیگر تشدید و حقوق اجتماعی آنها بیش از گذشته تضییع شود.

به گزارش آژانس‌ها و موسسات زیر مجموعه سازمان ملل هم اکنون حدود ۲ میلیون و دویست هزار دختر افغان از تحصیل در این کشور محروم هستند و تنها کم‌تر از ۳۰ درصد زنان از نعمت سواد برخوردارند.

حامد کرزی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان موفقیت شمسیه علیزاده و سایر جوانان کشورش در کنکور سراسری را نشانه «امید به آینده‌ روشن افغانستان» توصیف کرده است.

عناوین برگزیده