تاریخ: ۰۹ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۲۳
بازدید: ۲۵۹
کد خبر: ۱۳۳۳۰۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس‌جمهور در جلسه هیات دولت

هزار بار دیگر هم تکرار می‌کنیم که به فکر تعامل با دنیا هستیم

می متالز - روحانی، رئیس‌جمهوری در جلسه هیات دولت گفت: تامین ارز مورد نیاز کشور بر دوش صادرات غیرنفتی، بخش کشاورزی، خدمات و صادرات برق است؛ البته بار اصلی این موضوع بر دوش بخش صنعت گذاشته شده، برای همین صادرات کالاهای تولیدی کشور اهمیت ویژه‌ای دارد.
هزار بار دیگر هم تکرار می‌کنیم که به فکر تعامل با دنیا هستیم

روحانی، رئیس‌جمهوری در جلسه هیات دولت گفت: تامین ارز مورد نیاز کشور بر دوش صادرات غیرنفتی، بخش کشاورزی، خدمات و صادرات برق است؛ البته بار اصلی این موضوع بر دوش بخش صنعت گذاشته شده، برای همین صادرات کالاهای تولیدی کشور اهمیت ویژه‌ای دارد.

به گزارش می متالز، حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در جلسه هیات دولت با اشاره به اقدام مجلس برای انتخاب وزیر پیشنهادی گفت: یکی از مسوولیت‌های مهمی که پستش چند ماه خالی بود با رأی مجلس وزیرش مشخص‌شده و بار مسوولیت را به دوش گرفته است.

نکات مهم سخنرانی رئیس‌جمهور را بخوانید:

- وزارت صنعت، معدن و تجارت یکی از وزارتخانه‌هایی است که امروز در خط مقدم مبارزه با تحریم است، این وزارتخانه بار مسوولیت تأمین کالاهای اساسی و ضروری و بخش بزرگی از بار تولید را به دوش دارد.

-چهار مساله مهم امروز بر دوش وزارت صنعت، معدن و تجارت است. اولین مساله، جهش تولید است و امسال همه مسوولیت داریم شعار جهش تولید را محقق کنیم تا درزمینهٔ تولید حرکت ما بهتر از سال‌های قبل باشد.

- کرونا و مشکلاتی که ایجاد کرده است، آماری که در چهار، پنج ماه اول سال داده‌شده نشان‌دهنده آن است که نسبت به سال گذشته شاهد تولید بیشتری در بخش‌های تولیدی هستیم.  

- در کالاهای تولیدی از پتروشیمی تا لوازم‌خانگی و خودرو نسبت به پنج ماه نخست سال قبل رشد تولید داشته‌اند، مردم باید بدانند برخلاف سختی‌ها و فشار تحریم بخش تولیدی، هم در حوزه کشاورزی و هم در حوزه صنعت و هم در بخش‌هایی خدمات رشد داشته است. البته حوزه خدمات در بخش‌هایی عقب است.

- صادرات کالا دومین وظیفه وزارت صنعت، معدن و تجارت در شرایط فعلی است، بار اصلی تأمین ارز در سال‌های قبل مساله نفت، میعانات و گاز بود اما شرایط ما مثل سابق نیست.

-در دوران قبل، دولت حداقل روزانه یک‌میلیون بشکه نفت با قیمت ۱۲۰ دلار صادر می‌کرد. در سال ۹۲ قیمت نفت که کاهش یافت، هر بشکه نفت ۱۰۴ دلار بود. بانک‌های ما در شرایط امروز نبودند و شرایط بهتری را داشتند.

- در بخش صادرات نفت با مشکلات بیشتری روبه‌رو هستیم، صادرات کالاهای دیگر باید این مساله را جبران کند. این مساله می‌تواند صادرات بخش‌های غیرنفتی باشد.

- تهیه کالاهای ضروری برای کشور سومین وظیفه وزارت صنعت، معدن و تجارت است، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت دستگاهی است که به‌طور مداوم و ساعتی باید مراقب باشد چه کالایی در بازار موجود است و یا چه کالایی کمیاب است کدام کالا باید خریداری و وارد شود و چه کالایی در اولویت است.

- میان نیازمندی ارزی دستگاه‌های کشور با آنچه امروز در ارز برای آن‌ها تأمین می‌شود مقداری فاصله دارد، و این به دلیل شرایط موجود است، اما در بسیاری از مشکلات امروز باید آدرس صحیح به مردم بدهیم که چرا این مشکلات وجود دارد.

- واقعیت‌های جامعه را تحریف نکنیم، همان‌طور که رهبری گفتند واقعیت‌های دفاع مقدس نباید تحریف شود امروز هم در جنگ اقتصادی واقعیت‌ها نباید تحریف شود باید به همان صورتی که هست مبدأ تاریخ و مقدار مشکلات برای مردم تبیین شود.

- این حرف نادرست، ناصحیح، غلط، تحریف‌کننده را تکرار نکنید و نگویید نگاه دولت به بیرون است، البته نگاه دولت این است که باید با دنیا تعامل کرد و هزار بار دیگر هم ما این را تکرار می‌کنیم.

-نظارت بر بازار چهارمین وظیفه وزارت صنعت، معدن و تجارت است، باید در شرایط جنگ از بازار، انبارها و گمرک مراقبت کنیم؛ این تصمیماتی که در روزهای اخیر در دولت گرفته‌شده برای این است که بانک مرکزی و گمرک کمک کنند تا کالاهای دپو شده که مجموعاً ۸ میلیون تن است و ۳ و نیم میلیون تن آن کالای اساسی است را آزاد کنیم.

- کالا خریداری‌شده، با کشتی حمل شده و در بندر پیاده شده و در آنجا انبارشده اما امروز نمی‌تواند از گمرک خارج شود. البته برخی مشکلاتی وجود دارد که باید حل‌وفصل شود منتها باید به این کار سرعت ببخشیم تا وزارت صنعت، معدن و تجارت بتواند به‌خوبی نظارت دقیق را بر بازار و انبارها داشته باشد.

- ما در جلسه اخیر دولت الکترونیک تصمیم گرفتیم که در جلسه آینده که چند هفته دیگر تشکیل می‌شود، موضوع ما سامانه‌ای باشد که از ثبت سفارش و تخصیص و تأمین ارز، تأمین ارز، سفارش کالا تا ترخیص و توزیع را نشان دهد؛ اگر ما این سامانه و همه اطلاعات را در کنار هم جمع کنیم، نظارت آسان‌تر می‌شود.

- اینکه تولید گاز ما از ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز به هزار میلیون یعنی ۱ میلیارد مترمکعب رسیده است، اینکه تولید فولاد ما نسبت به سال ۹۲، نزدیک ۲ برابر شده و پتروشیمی هم در جهش دوم و سوم حرکتی است که ما امروز شاهد آن هستیم، این یعنی نگاه ما به داخل بوده است.

- امر زیرساختی یا کارخانه‌های تولیدات صنایع مادر و مهم را دولت باید به عهده بگیرد، یا سرمایه‌گذاری در مناطق محروم که مردم عادی نمی‌توانند و به‌صرفه نیست را دولت باید به عهده بگیرد اما سایر امور را باید به مردم واگذار کنیم تا برای مشارکت و سرمایه‌گذاری تشویق شوند.  

- یک شرکت واگذار می‌شود این‌قدر اماواگر گفته می‌شود، شرکت‌های بعدی برای واگذاری وارد نوبت نمی‌شوند؛ تا زمانی که اقتصاد و تولید در اختیار دولت باشد، مسائل کشور حل نمی‌شود باید رقابت آزاد شود و مردم وارد صحنه شوند.

- باید با ایجاد امنیت، سرمایه ایرانیان خارج از کشور و سرمایه خارجی جذب کنیم. اگر امنیت برای سرمایه ایرانیان خارج از کشور ایجاد کنیم سرمایه زیادی به داخل کشور می‌آید که هم به نفع آن‌ها و هم به نفع مردم و کشور است. اگر فردی به کشور می‌آید روزی هم که می‌خواهد ارز خود را خارج کند باید بتواند به‌راحتی آن را خارج کند.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت