تاریخ: ۰۹ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۰۲
بازدید: ۲۲۳
کد خبر: ۱۳۳۶۶۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد:

دوراهی بیم و امید در بورس تهران

می متالز - برخی نمادهای بزرگ بازار از جمله "شستا" و "حکشتی" در حال حاضر متوقف هستند و با بازگشایی این نمادها، احتمالاً افت قیمت حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصدی این نمادها را شاهد خواهیم بود.
دوراهی بیم و امید در بورس تهران

به گزارش می متالز، منفی های بورس تهران ادامه دارد و بعضی سهامداران نگران آن هستند که با از دست رفتن کانال ۱میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی، بورس تهران تا محدوده ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی سقوط کند.

علیرضا مستقل کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: به هر حال روند بازارها را نمی توان با اظهار امیدواری و خوشبینی تغییر داد. به لحاظ تکنیکالی، در روند نزولی اخیر برخی حمایت ها شکسته شده؛ ولی اعتقادی به ریزش بازار تا سطح ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی ندارم. باید قبل از هر چیز به این نکته توجه داشت که سهم هایی که در حال حاضر معاملات آنها در حال انجام است، تا چه محدوده ای پتانسیل ریزش دارند و چه نمادهایی متوقف هستند. در نظر داشته باشید که برخی نمادهای بزرگ بازار از جمله "شستا" و "حکشتی" در حال حاضر متوقف هستند و با بازگشایی این نمادها، احتمالاً افت قیمت حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصدی این نمادها را شاهد خواهیم بود و این افت قیمت، روی شاخص کل تاثیر گذار خواهد بود. مگر آنکه شرایط بازار سرمایه طوری باشد که این نمادها در زمان بازگشایی، افت قیمت اتفاق چندانی نداشته باشند.

وی افزود: فشار فروش این روزهای بازار هم بیشتر مربوط به نمادهای خودرویی و دو نماد بزرگ پالایشی است. بقیه گروه های بازار از جمله فلزی ها معدنی ها و پتروشیمی ها شرایط متعادل تری دارند. با چنین شرایطی ممکن است در صورت بازگشایی نمادهای بزرگ، شاخص کل بورس حداکثر ریزش تا محدوده ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار الی ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی را تجربه کند و البته شاید زودتر از انتظارات، بازار برگردد؛ اما افت بیشتری برای شاخص کل با شرایط فعلی متصور نیستم. مگر آنکه شرایط سیاسی و اقتصادی کشور تغییر کند و با ورود به فاز مذاکرات و کاهش نرخ ارز تحت تاثیر بهبود روابط بین‌المللی بازار سرمایه، فشار فروش و ریزش بیشتری را تجربه کند.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که "در صورت عدم انتخاب مجدد ترامپ و روی کار آمدن رقیب وی و کاهش تحریم ها و توافق سیاسی، نرخ ارز پتانسیل کاهش تا چه محدوده ای را دارد" گفت: بازار سرمایه ما تحت تاثیر دو عامل نرخ ارز و نرخ سود بانکی قرار دارد و در صورت توافق، حساسیت بازار به نرخ ارز و نرخ سود بانکی افزایش هم خواهد داشت. چنانچه نرخ ارز ریزش زیادی داشته باشد و نرخ سود بانکی افزایش یابد، بازار سرمایه ما پتانسیل ریزش ۲۰ الی ۴۰ درصدی را خواهد داشت. اما شخصا معتقدم در شرایط توافق، نرخ دلار در بازار آزاد در محدوده ۲۲ هزار تومانی به ثبات خواهد رسید و نرخ ارز نیما هم اختلاف معناداری با نرخ ارز در بازار آزاد نخواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: با توجه به اینکه در چند سال‌ گذشته، دولت با کسری بودجه مواجه بوده در عرصه تولید و پروژه های عمرانی فعالیت چندانی صورت نگرفته و در این حوزه جای فعالیت بسیار وجود دارد، دولت می‌تواند با در پیش گرفتن سیاست های انبساطی پولی، مصرف را تقویت کند تا شاهد افزایش فعالیت‌های تولیدی در کشور باشیم. در این صورت، نسبت P/E حدودا ۱۰ هم برای بازار سرمایه ما منطقی است. در شرایط توافق و مذاکره، با نرخ دلار ۲۲ هزار تومانی و نرخ سود بانکی ۱۲ درصد (در صورت کاهش نرخ سود بانکی)، بازار سرمایه ما در همین محدوده به تعادل خواهد رسید. اما در صورت تداوم تحریم‌ها، بازار سرمایه در قیمت‌های فعلی برای خرید و سرمایه گذاری جذاب خواهد بود.

عناوین برگزیده