به گزارش می متالز، حمید بزاز، رئیس واحدهای مواد خام ناحیۀ آهنسازی، با بیان اینکه این کارِ بسیار حساس در بازۀ زمانی 16 تا 27 شهریورماه انجام شد، افزود: یکی از مهمترین وظایف واحد مواد خام، ذخیرهسازی کنسانترۀ ورودی به فولاد مبارکه و تأمین مواد اولیۀ موردنیاز واحد گندلهسازی است.
وی ادامه داد: ازآنجاکه کنسانترۀ آهن ورودی به فولاد مبارکه ترکیب یکنواختی ندارد، وظیفۀ مخلوطسازی مواد با مشخصات شیمیایی و فیزیکی متفاوت و فراهم کردن موادی با درجۀ همگنی بالا بر عهدۀ واحد مواد خام است. به همین منظور و با هدف تأمین مواد اولیۀ مناسب جهت ارسال به واحد گندلهسازی، فرایند همگنسازی مواد در حین انباشت و برداشت صورت میگیرد.
به گفتۀ رئیس واحدهای مواد خام ناحیۀ آهنسازی، یکی از مهمترین دستگاههای موجود در پارکهای انباشت و برداشت که وظیفۀ برداشت، همگنسازی و ارسال کنسانتره را بر عهده دارد، دستگاه بریج ریکلایمر شمارۀ یک است. این دستگاه با ظرفیت برداشت 1500 تن بر ساعت، تأثیر زیادی در تأمین بهموقع و باکیفیت مواد ارسالی به واحد گندلهسازی دارد.
در همین خصوص داریوش وطنخواه، سرپرست تعمیرات واحد مواد خام، با اشاره به اینکه طرح اصلی دستگاه شبیه به پل است و بر روی ریلهای طولی پارک حرکت میکند، ادامه داد: عملیات برداشت توسط دو مجموعه باکت که بر روی پل و در جهت عرض پارک حرکت میکنند، انجام میگیرد. هر مجموعه باکت بر روی بیرینگی به قطر 4 هزار و 223 میلیمتر نصب شده که از آن با عنوان لارجبیرینگ نام برده میشود. عملکرد صحیح دستگاه بریج ریکلایمر منوط به سلامت لارجبیرینگها و تنظیم بودن سازۀ اصلی دستگاه (پل) است.
وی تصریح کرد: فرایند تعویض لارجبیرینگ یکی از حساسترین فعالیتهای تعمیراتی واحد محسوب میگردد. این فعالیت شامل دمونتاژ کامل دستگاه، دمونتاژ بیرینگ آسیبدیده، مونتاژ لارجبیرینگهای جدید و نصب و تنظیم مجدد پل است که باید با دقت و حساسیت بسیار زیاد و در کمترین زمان ممکن انجام شود تا بهرهبردار بتواند مجددا از آن در فرایند تولید استفاده کند.
وطنخواه در خاتمه تصریح کرد: با انجام این تعمیرات، علاوه بر افزایش آمادهبهکاری تجهیز جهت ارسال کنسانتره به واحد گندلهسازی، صدمات وارده به دستگاه که بهدلیل ضربات ناشی از بیرینگهای آسیبدیده ایجاد میشود نیز کاهش مییابد.