تاریخ: ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۱۴
بازدید: ۱۱۸
کد خبر: ۱۳۴۲۳۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد:

مسیر خوب‌ها و بدها، جدا می‌شود

می متالز - گزارش‌های بسیاری از شرکت‌های بازار از جمله در گروه سرمایه‌گذاری‌ها، فلزات اساسی و معدنی‌ها، غذایی‌ها و دارویی‌ها، پتروشیمی‌ها و... گزارش‌های جذابی بوده و به نظر می‌رسد این شرکت‌ها مسیر خود را از سایر سهم‌های بازار جدا می‌کنند.
مسیر خوب‌ها و بدها، جدا می‌شود

به گزارش می متالز، ریزش بازار سرمایه ادامه دارد و امروز هم شاخص کل با افت تقریبا ۴۵ هزار واحدی تا این لحظه از معاملات مواجه است. نکته عجیب اینجاست که هیچ کاهش قیمتی در بازارهای موازی رخ نداده است. با این حال برخی سهامداران خرد، نگران شده و تصمیم به فروش سهام و ورود به بازار دیگری را دارند.

محمد گرجی آرا کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازارسرمایه بیان کرد: بسته به درجه ریسک‌پذیری افراد، مردم می‌توانند سبدی از سرمایه‌گذاری‌های مختلف داشته باشند و لزوما سبد سرمایه‌گذاری اشخاص، نباید در بازار سرمایه باشد. اما با در نظر گرفتن شرایط فعلی، به نظر می رسد بازدهی بازار سرمایه تا پایان سال جزو بازارهای برتر باشد. به هر حال چشم انداز نرخ ارز، صعودی است و تغییرات نرخ ارز روی بازار سرمایه هم اثرگذار خواهد بود. با اصلاحاتی هم که در حال انجام است، کف های قیمتی جدید شکل گرفته و بازار در حال آماده شدن برای حرکت های بعدی است. ولی در مجموع احتمالا بازار سرمایه تا زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با همین وضعیت نوسانی حرکت خواهد کرد.

وی افزود: بازار سرمایه ما بیش از هر چیز، تحت تاثیر متغیرهای سیاسی است و یکی از این متغیرها، انتخابات آمریکا و خوشبینی به تاثیر این انتخابات بر تعاملات سیاسی و اقتصادی ایران با سایر کشورها است. در حال حاضر بحث تعدیل انتظارات مطرح است و سرمایه گذاران با دو سناریو احتمال انتخاب مجدد ترامپ و تشدید تحریم ها و افزایش هزینه های تجارت یا روی کار آمدن بایدن و خوشبینی به کاهش تحریم ها و بهبود تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران مواجه اند. در صورت انتخاب مجدد ترامپ، انتظارات تورمی افزایش یافته و بازار سرمایه از این بابت منتفع خواهد شد؛ اما روی کار آمدن بایدن، انتظارات تورمی را کاهش می دهد. البته از آن جا که متغیرهای اقتصادی به خصوص در حوزه تجارت خارجی، نیازمند تحولات واقعی هستند؛ اثرگذاری این انتخابات بر اقتصاد ما و عملکرد شرکت ها و صنایع زمان بر بوده و حداقل ۶ الی ۱۲ ماه طول می کشد تا تاثیر واقعی این انتخابات بر اقتصاد ما نمایان گردد.

این فعال بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که "چرا سرمایه گذارانی که تا یک ماه قبل، به بهانه ارزش جایگزینی اقدام به خرید سهم ها در قیمت بالا می کردند، امروز اقدام به فروش هیجانی در قیمتی بسیار پایین تر می کنند" گفت: به هر حال هر شخصی با تحلیلی، اقدام به معامله می کند و شخصا موافق سرمایه گذاری روی سهام فقط بر اساس ارزش جایگزینی نیستم و معتقدم سرمایه گذاران باید متغیرهای سودآوری شرکت ها را هم مد نظر قرار دهند. ولی بصورت کلی، اگر سرمایه گذاران بر مبنای ارزش جایگزینی اقدام به انتخاب سهم کرده اند، باید بدانند که در یک ماه گذشته هیچ اتفاقی که سبب تغییر متغیرهای بنیادی و کاهش ارزش جایگزینی شرکت ها شود، رخ نداده است.

وی با اشاره به گزارش عملکرد شرکت ها و تاکید بر اینکه سودآوری شرکت ها، متغیر با اهمیتی در سرمایه گذاری هاست، اظهار کرد: گزارش های بسیاری از شرکت های بازار از جمله در گروه سرمایه گذاری ها، فلزات اساسی و معدنی ها، غذایی ها و دارویی ها، پتروشیمی ها و... گزارش های جذابی بوده و به نظر می رسد این شرکت ها مسیر خود را از سایر سهم های بازار جدا کرده و تا پایان سال، بازدهی مناسبی برای سرمایه گذاران به همراه خواهند داشت. در مقابل شرکت هایی هم بودند که به دلیل مشکلات صادرات و فروش داخلی و... عملکرد مطلوبی نداشته اند. اما فروش هیجانی، منطقی نیست و بهتر است سرمایه گذاران از معاملات هیجانی بپرهیزند. نکته اینجاست که بعضی از مردم، پول حاصل از فروش ملک و خودرو و... را به بورس آورده اند و این رفتار اصولا نادرست بوده و با دعوت سیاست گذاران از مردم برای سرمایه گذاری در بورس، تشدید شده و حالا هم فروش هیجانی، این عده از سرمایه گذاران را متحمل ضرر و زیان بیشتری می کند.

عناوین برگزیده