تاریخ: ۲۰ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۳:۳۰
بازدید: ۳۲۹
کد خبر: ۱۳۴۳۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
بصیری:

وضعیت اکتشافات در کشور یک تراژدی است

می متالز - عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: پنجمین همایش بین‌المللی سنگ آهن ایران نباید فقط صحنه سخنرانی مطلق باشد.
وضعیت اکتشافات در کشور یک تراژدی است

به گزارش می متالز، محمدحسین بصیری با اشاره به در پیش بودن پنجمین همایش بین‌المللی سنگ آهن ایران در 18 اردیبهشت ماه سال جاری توضیح داد: توصیه بنده این است که مسائل در این همایش تحلیل شود و دولت نیز حضور داشته باشد یعنی نباید این همایش صحنه سخنرانی مطلق باشد. باید نقاط ضعف و قوت آهن کشور مشخص و تهدید‌ها و فرصت‌ها با حضور نخبگان بررسی شده و دولت شنونده باشد تا راهکارهای دستیابی به وضعیت مطلوب را از دل این همایش بدست آورد. در واقع این همایش باید برای دولت تصمیم‌سازی کند.

معاون اسبق معادن و صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن با اشاره به اینکه کل معادن بزرگ ایران در حوزه سنگ‌آهن که در کشور هم مطرح هستند، در ید شرکت‌های خصولتی‌‌اند که دارای ذخایر میلیونی هستند، توضیح داد: در همین رابطه در کشور یک انحصار ایجاد شده که امکان رقابت را سلب کرده است. از سوی دیگر با فشاری که نمایندگان مجلس (که هرکدام به دنبال خدمت کردن به حوزه انتخابی خود هستند) به دولت‌ها آورده‌اند، کارخانه‌های فولاد در مناطق کم‌آب احداث شده و یا در حال احداث هستند. این در حالی است که کارخانه‌های فولاد یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان آب بوده و برای تولید نیازمند میلیون‌ها مترمکعب آب هستند اما عمده کارخانه‌های فولاد در مناطق کویری و کم‌آب احداث شده‌اند.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس همچنین درباره وضعیت اکتشافات معدنی در کشور عنوان کرد: این موضوع نیز خود یک تراژدی است. نزدیک به چند دهه است که سازمان زمین‌شناسی یک سازمان غول‌پیکر با بودجه‌خوری بالا، محصول بسیار کمی داشته است. اگر نگاهی به این بخش داشته باشید، خواهید دید ذخایر مطرح کشور مانند مس سرچشمه و دیگر ذخایر، پیشتر مورد اکتشاف قرار گرفته است.

بصیری افزود: این سوال مطرح است و باید مسئولان این سازمان پاسخ دهند که چرا سازمان زمین‌شناسی نتوانسته است ذخایر بزرگ مقیاس را اکتشاف کند. عملکرد این سازمان در این رابطه بسیار ضعیف بوده است.

عناوین برگزیده