تاریخ: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۴۸
بازدید: ۴۰۱
کد خبر: ۱۳۴۳۶۹
سرویس خبر : مسکن و ساختمان
استاندار کردستان:

مجلس عوارض صادرات سنگ‌های تزیینی را کاهش دهد

می متالز - استاندار کردستان گفت: مجلس شورای اسلامی طرحی مبنی بر کاهش عوارض صادرات سنگ های تزیینی در راستای رونق اقتصادی و جلوگیری از بیکاری کارگران این معادن ارائه کند.
مجلس عوارض صادرات سنگ‌های تزیینی را کاهش دهد

به گزارش می متالز، بهمن مرادنیا عصر دوشنبه در هشتمین جلسه شورای استانی معادن که با حضور ۲ تن از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی (عضو کمیسیون صنایع و معادن) برگزار شد، اظهار داشت: صادر کنندگان از عوارض بالای صادراتی سنگ‌های تزیینی گله دارند بنابراین ارائه طرحی مبنی بر کاهش این عوارض گمرکی، حتی به صورت موقت می‌تواند موجب رونق اقتصادی و جلوگیری از بیکاری کارگران این معادن شود.  
وی با بیان اینکه انعکاس مشکلات و موانع صادرات به دولت و مجلس برخی از این مشکلات را مرتفع می‌کند،  پیشنهاد داد در راستای جلوگیری از خام فروشی، مجلس بدنبال طرحی باشد تا بهره برداران معادن ملزم به فرآوری در همان محل معدن شوند و در این راه مشوق‌های لازم هم برایشان ایجاد شود.  
استاندار کردستان در رابطه با بررسی درخواست تمدید مجوز تعدادی از معادن استان یادآور شد: مجوزهایی باید تمدید شود که بهره بردار توانایی کار و فعال نمودن معدن را دارد اما اگر کسی قصد کار و فعالیت ندارد باید معدن از او گرفته و به دیگری واگذار شود.  
وی در زمینه وجود معارض در بسیاری از معادن استان، تاکید کرد: بحث معارض معادن، بیشتر سهم خواهی است چرا که مجوز بهره برداری خارج از چارچوب قوانین صادر نمی‌شود.  
مرادنیا با اشاره به بررسی ۱۲ مورد درخواست تعطیلی موقت معدن گفت: موافقت با تعطیلی‌ها حتی به صورت موقت، خوشحال کننده نیست اما این وضعیت از جمله عواقب شرایط ناشی از رکود و عدم صادرات است.  
درخواست رفع سلب صلاحیت تعدادی از معادن یکی دیگر از دستور کارهای این جلسه بود که استاندار کردستان تعیین زمان برای فعال کردن معادن را شرط موافقت با این درخواست ها اعلام کرد.  
مرادنیا اضافه کرد: شاید یکی از مشکلات ما واگذاری معادن به برخی نهادهاست که تمایلی هم برای سرمایه گذاری در استان ندارند بنابراین جا دارد نمایندگان مردم استان این موضوع را مطرح تا مجلس شورای اسلامی نیز به آن ورود کند.

معدن، یکی از این بخش‌ها در استان کردستان بود که زور کرونا به آن نرسید و نتوانست آن را به تعطیلی بکشاند و معدنکاران را راهی خانه‌هایشان کند،  به گفته مسوولان مرتبط به این حوزه هم تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر ابتلای شاغلان این حوزه به این بیماری در استان گزارش نشده است.

فعالیت‌های معدنی در این استان با استخراج از معادن تولید مصالح ساختمانی آغاز شد و در دهه ۶۰ با رونق بازار تولید سنگ‌های تزئینی بویژه انواع مرمر، چینی و کریستال بطور چشمگیری رونق پیدا کرد.

کردستان با داشتن ذخایر غنی و متنوع معدنی فلزی و غیرفلزی بویژه طلا، سنگ آهن، سنگ های تزئینی، باریت، منگنز، فلدسپات، سنگ آهک،  انجام مطالعات اکتشافی، تعریف چهار پهنه و سپس انجام پرواژ ژئوفیزیک هوایی در سه پهنه و در نتیجه شناسایی ۲۶ محدوده امیدبخش طلا وسنگ آهن در شهرستان‌های سقز، بیجار و قروه به یکی از قطب های معدنی کشور تبدیل شده است.

عناوین برگزیده