تاریخ: ۲۰ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۸:۲۲
بازدید: ۱۶۹
کد خبر: ۱۳۴۵۶
سرویس خبر : آهن و فولاد

فولاد به دنبال دلار؛ افزایش ۱۶۰ تومانی قیمت میلگرد و ۶۳ تومانی قیمت آهن اسفنجی در بورس کالا

می متالز - به دنبال افزایش شدید و پی در پی نرخ ارز، دومین روز معاملات فولادی در بورس کالا هم افزایشی شد. سبد میلگرد ذوب آهن اصفهان با 160 تومان افزایش قیمت نسبت به قیمت پایه پیشتاز است. آهن اسفنجی هم امروز 63 تومان رقابت را پشت سر گذاشت و به کانال 1200 تومان وارد شد.
فولاد به دنبال دلار؛ افزایش ۱۶۰ تومانی قیمت میلگرد و ۶۳ تومانی قیمت آهن اسفنجی در بورس کالا

به گزارش می متالز، پس از معامله ۵۵۰ تنی میلگرد فولاد خراسان در روز گذشته و افزایش ۱۰۰ تومانی قیمت پایه به دلیل رقابت متقاضیان، دومین روز معاملاتی فولاد در بورس کالا در سال ۹۷ هم یک روز صعودی بود به طوری که امروز ۱۹ فروردین ماه ۹۷ سبد ۵ هزار تنی میلگرد ذوب آهن اصفهان با ۲۵ هزار تن تقاضا (۵ برابر بیشتر از عرضه) روبرو شد و قیمت پایانی ۲۵۵۹ تومان را به ثبت رساند؛ این در حالی است که قیمت پایه اعلامی برای این عرضه ۲۴۰۰ تومان بود!

سبد ۲۴۰ تنی میلگرد ذوب آهن نیز ۲۸ تومان بالاتر از قیمت سبد ۵ هزار تنی فوق مورد معامله قرار گرفت و افزایش ۶ درصدی نسبت به قیمت پایه را به ثبت رساند. میلگرد سایز ۱۰ فولاد کرمان نیز با ۱۷۵ تومان افزایش نسبت به قیمت پایه، ۲۴۷۵ تومان مورد معامله قرار گرفت.

آهن اسفنجی فولاد سیرجان ایرانیان هم با قیمت پایه ۱۱۷۵ تومان روی تابلو رفت که با ۶۳ تومان افزایش قیمت نسبت به قیمت پایه مورد معامله قرار گرفت. این عرضه ۵ هزار تنی آهن اسفنجی، بیش از ۲۱ هزار تن تقاضا داشت که موجب افزایش ۵ درصدی قیمت پایه هم شد و قیمت پایانی ۱۲۳۸ تومان را به ثبت رساند. این در حالی است که آخرین عرضه آهن اسفنجی فولاد سیرجان ایرانیان در بورس کالا به تاریخ ۲۸ بهمن ماه سال گذشته، قیمت ۱۰۶۰ تومان را به ثبت رسانده بود، یعنی در حدود یک ماه و نیم گذشته آهن اسفنجی حدود ۱۸۰ تومان گران تر شده است که البته با توجه به رشد قیمت سایر محصولات فولادی و البته نرخ ارز چندان هم بیراه نیست.

به نظر می رسد دلیل اصلی این افزایش قیمت ها در بورس کالا، افزایش پی در پی و شدید نرخ ارز و نگرانی فعالان بازار از رشد قیمت ها در آینده نزدیک است. نرخ ارز هر روز و شاید هر ساعت رکوردی جدید را از خود به جا می گذارد و نه تنها فولاد و فولادی ها بلکه بخش اعظمی از اقتصاد کشور را به دنبل خود می کشاند. بنابراین همانطور که در نوشتارهای پیشین هم گفتیم، لازم است دولت به جای تمرکز بر کنترل قیمت فولاد از طریق بخشنامه های دستوری، قیمت ارز را مدیریت کند که عامل اصلی افزایش اخیر قیمت ها است.

منبع: چیلان
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین