تاریخ: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۴۷
بازدید: ۳۳۵
کد خبر: ۱۳۵۰۹۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

تشکیل صندوق بازارگردانی گل‌گهر و چادرملو

می متالز - چندی است همه ناشران پذیرفته شده در بورس موظف شده‌اند برای انعقاد قرارداد بازارگردانی و معرفی بازارگردان به بورس اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران، اقدام کنند. در صورت اجرا نکردن این ابلاغیه، ناشران متخلف محسوب می‌شوند و جرایمی برای آنان در نظر گرفته خواهد شد.
تشکیل صندوق بازارگردانی گل‌گهر و چادرملو

به گزارش می متالز، براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این جرایم و ضمانت اجرایی شامل تذکر، اخطار، محدودیت موقت یا دائم در دسترسی به سامانه معاملات، تعلیق یا لغو مجوزهای صادره توسط سازمان، محرومیت دریافت خدمات از ارکان بازار سرمایه برای مدت معین، جریمه نقدی، محرومیت از تصدی در هیات مدیره اشخاص تحت نظارت، سلب صلاحیت و لغو پذیرش خواهد بود. وزیراقتصاد نیز چندی پیش با اشاره به الزام شرکت‌های بورسی به معرفی بازارگردان و انجام عملیات بازار‌گردانی موثر گفته بود، برخی شرکت‌ها اقدام به معرفی بازارگردان کرده‌اند و تا چند روز آینده همه شرکت‌های بورسی اقدام به بازار‌گردانی خواهند کرد.

 

ارزش سهام شرکت‌های معدنی

برهمین اساس رئیس هیات‌عامل ایمیدرو با بیان اینکه ارزش سهام شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی در بازار سهام ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان است، از تشکیل صندوق بازارگردانی در ۲ شرکت گل‌گهر و چادرملو خبر داد.
خداداد غریب‌پور در گفت‌وگو با مهر درباره کمیته پیگیری صندوق بازارگردانی شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی، اظهار کرد: این کمیته از نمایندگان ایمیدرو، بورس و شرکت‌های بزرگ تشکیل شده که در حال رصد بازار هستند و متناسب با وضعیت بازار، صندوق‌های بازارگردان شرکت‌های بزرگ، بازار را مدیریت می‌کنند.

رئیس هیات‌عامل ایمیدرو افزود: هفته‌ای که این کمیته تشکیل شد، بورس پس از یک ریزش، احیا شد و پس از یک ریزش مجدد، بازگشت.
وی ادامه داد: مساله‌ای که مهم است این است که ما فقط بین ۲۰ تا ۲۵ درصد بورس را در اختیار داریم؛ از این رو باید سایر صنایع موجود در بورس و شرکت‌های بزرگی که سهام‌شان در بورس عرضه شده، پای کار بیایند و صندوق بازارگردانی ایجاد کنند.
غریب‌پور تاکید کرد: سایر صنایع هم حتما باید بازارگردانی کنند تا سهام‌شان در بازار تثبیت شود. در این صورت می‌توانیم با همکاری یکدیگر وضعیت بازار سهام را بهبود ببخشیم.رئیس هیات‌عامل ایمیدرو ادامه داد: در حال‌ حاضر ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان سهم معدن و صنایع معدنی در بورس وجود دارد که افزایش یا کاهش آن بستگی به نوسانات بازار دارد.

 

تشکیل کمیته پیگیری صندوق بازارگردانی

غریب‌پور گفت: پیش از این نیز صندوق بازارگردانی در مس، فولاد مبارکه و فولاد خوزستان وجود داشت اما فعالیت‌شان نظام‌مند و هدفمند نبود، این در حالی است که هم‌اکنون با تشکیل کمیته پیگیری صندوق بازارگردانی شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی، فعالیت این شرکت‌ها نیز نظام‌مند شده است.

رئیس هیات عامل سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با تاکید بر اینکه ما به‌دنبال دستکاری در بازار نیستیم، گفت: بازار باید متناسب با سازکار مشخص، روند طبیعی خود را طی کند. در همین شرایط ما به‌عنوان شرکت‌های بزرگ وظیفه داریم از حقوق سهامداران خرد دفاع و از ریزش‌های ناگهانی بدون دلیل که منجر به سقوط‌های ناگهانی بازار و زیان سهامداران خرد می‌شود، جلوگیری کنیم.

وی ادامه داد: آینده بازار سرمایه به سازمان بورس و اوراق بهادار و اجرایی کردن دستورالعمل بازارگردانی بستگی دارد.رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به برنامه شرکت‌های بخش معدن و صنایع معدنی گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته ضمن حفظ سود، این منابع را در طرح‌های توسعه خود سرمایه‌گذاری خواهیم کرد. همچنین شرکت‌های تابعه نسبت به راه‌اندازی طرح‌های مربوطه با سرعت و کیفیت بالا اقدام خواهند کرد که این امر در چارچوب رویکرد توسعه‌ای ایمیدرو دنبال می‌شود.

 

سخن آخر...

آمارهای بین‌المللی گویای آن است که بخش معدن و صنایع معدنی بالغ بر ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار گردش مالی دنیا را در اختیار دارد که سهم ایران از این رقم بیش از یک درصد برآورد شده است. رتبه‌بندی شرکت‌های بورسی بخش معدن و صنایع معدنی ایران حاکی از آن است که تا پایان سال گذشته فولاد مبارکه، ملی مس، فولاد خوزستان، گل‌گهر و ذوب آهن اصفهان ۵ شرکت نخست بورس ایران بوده‌اند.

منبع: صمت
عناوین برگزیده