تاریخ: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۵۱
بازدید: ۲۲۶
کد خبر: ۱۳۵۱۳۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

فعالیت آزمایشی گُنُدله‌سازی بافق برای کاهش ۲۳ درصدی فروش سنگ آهن آغاز شد

می متالز - آغاز فعالیت آزمایشی کارخانه گُنُدله‌سازی سه چاهون بافق ، بستر را برای جلوگیری از خام فروشی ۲۳ درصدی سالانه سنگ آهن تولیدی این شهرستان که معادل چهارمیلیون تن است، فراهم ساخت.
فعالیت آزمایشی گُنُدله‌سازی بافق برای کاهش ۲۳ درصدی فروش سنگ آهن آغاز شد

به گزارش می متالز، روز چهارشنبه مشعل فعالیت آزمایشی کارخانه گندله‌سازی سه چاهون بافق با ظرفیت پنج میلیون تنی با حضور جمعی از مسوولان استان و این شهرستان روشن و تست فرایند تولید در این شرکت به منظور افتتاح رسمی آن در آینده نزدیک انجام شد.

عملیات اجرایی این کارخانه از سال ۹۴ در قالب کنسرسیومی با شرکت‌های چینی، ژاپنی و ایرانی در سایت معدن سنگ آهن چغارت بافق آغاز و پس ازگذشت پنج سال آماده بهره‌برداری شده و قرار است با انجام فعالیت آزمایشی بزودی این طرح بزرگ صنعتی و معدنی در ارتباط ویدیو کنفرانس با حضور رییس‌جمهور به بهره برداری رسمی برسد.

مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران- بافق در آیین تست و بهره برداری آزمایشی از کارخانه گندله سازی سه چاهون این شهرستان درگفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: برای ساخت و آماده سازی این کارخانه ، یک میلیارد و ۸۵۵ میلیون یوان هزینه شده است.

رضا فلاح مبارکه خوراک این واحد صنعتی را کنسانتره سنگ آهن اعلام کرد و افزود: استخراج سنگ آهن از معادن منطقه پس از پرعیارسازی (بالای ۶۰ درصد) در یک فرایند با تجهیزات پیشرفته معدنی، به کنسانتره تبدیل می‌شود که در برنامه‌های کوتا و بلندمدت، کنسانتره حاصل از معادن سنگ آهن منطقه مانند معدن دی ۱۹، آنومالی شمالی و چاه‌گز تامین می‌شود که نقش مهمی در ارزش افزوده سنگ آهن و جلوگیری از خام فروشی آن دارد.

وی، ذخیره معدن دی ۱۹ را  ۱۰۰ میلیون تن برآورد کرد و افزود: مقدمات اکتشاف این معدن انجام شده و با پیگیری استاندار یزد در آستانه صدور و دریافت مجوز است که به صورت مساوی، شرکت سنگ آهن مرکزی بافق و مجتمع معدنی چادرملو (اردکان) از آن بهره‌برداری می‌کنند.

فلاح مبارکه ذخیره سنگ آهن آنومالی شمالی را نیز  ۸۰ میلیون تن دانست که سالی چهارمیلیون تن و در مدت زمان ۲۰ سال از این معدن بهره‌برداری می شود و  اضافه کرد: هم اکنون سالانه ۷۵۰ هزارتن سنگ آهن پرعیار از معدن چاه‌گز این شهرستان نیز به اصفهان صادر می‌شود که با راه اندازی کارخانه گندله بخشی از آن به عنوان خوراک به این کارخانه اختصاص می یابد تا از خام فروشی جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه پست برق اختصاصی ۱۵۰ مگاواتی کارخانه گندله با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست، خاطرنشان کرد: یک خط ۱۰ مگاوات نیز از شرکت سنگ آهن تا این کارخانه ایجاد و تست شده تا از لحاظ تامین برق مورد نیاز  مشکلی وجود نداشته باشد.

فلاح مبارکه، راه اندازی کارخانه گندله سازی را یکی دیگر از حلقه‌های تولید فولاد در شرکت سنگ آهن مرکزی بافق ذکر و بیان کرد: جلوگیری از خام فروشی، ایجاد ارزش افزوده بیشتر و تنوع بخشیدن به محصولات سنگ آهن از عمده‌ترین مزایای این طرح صنعتی است و در این طرح برای ۷۸۸ نفر شغل ایجاد شده است.

«گُندُله» گلوله‌های تولید شده از نرمه یا خردشده سنگ آهن و سایر مواد افزودنی است که نخست به صورت خام است و سپس پخته و سخت می‌شود و برای احیا به روش سنتی تولید آهن در کوره بلند یا روش‌های متعدد احیای مستقیم به کار می‌رود.

گندله سازی یکی از طرح‌های جوار معدنی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران- بافق است که با سایر طرح ها، زنجیره فولاد را در این شهرستان تکمیل می‌کند و این کارخانه ظرفیت تولید سالانه پنج میلیون تن گندله را دارد که در روش احیای مستقیم تولید فولاد، کاربرد دارد.

این شهرستان در منطقه گرم و خشک ناحیه مرکزی ایران قرار دارد و از رونق فعالیت‌های معدنی برخوردار می باشد، منطقه از لحاظ اندیس‌های معدنی غنی است و مهمترین آن را می‌توان سنگ آهن، فسفات، سرب و روی نام برد و رگه‌هایی از اورانیوم نیز در آن مشاهده می‌شود که در حال حاضر زندگی ۷۰ درصد جمعیت شهرستان از طریق کار در معادن تامین می‌شود. 

مرکز شهرستان ۵۰ هزارنفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.

عناوین برگزیده