تاریخ: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۳۵
بازدید: ۳۷۷
کد خبر: ۱۳۵۲۳۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

انتقاد اولین مدیرعامل بورس از بازارگردانی دیرهنگام و حمایت از صندوق توسعه

می متالز - اولین مدیرعامل بورس تهران با انتقاد از عملکرد دیرهنگام بازارگردانی سهام گفت: حمایت یک درصدی صندوق توسعه ملی از بازار سرمایه بصوت ریالی یا ارزی، اقدام مطلوبی است.
انتقاد اولین مدیرعامل بورس از بازارگردانی دیرهنگام و حمایت از صندوق توسعه

به گزارش می متالز، علی رحمانی اظهار داشت: برای بازارگردانی دیر عمل کردیم اما حمایت یک درصدی صندوق توسعه ملی از بازار سرمایه بصوت ریالی یا ارزی  اقدام مطلوبی است. این کمک ها باید در صندوق تثبیت بازار سرمایه گذاری شود و اگر بازارگردانی هوشمندانه انجام شود کار خوبی است.

صندوق توسعه ملی بخشی از منابع را از طریق بانک های عامل برای مصارفی که طبق قانون مشخص شده، تسهیلات می دهد. یک سری برداشت ها نیز از طریق دولت و با مجوزهای خاص انجام می شود. چند سال پیش مصوبه ای مبنی بر اینکه صندوق توسعه ملی پول را نزد بانک ها سپرده گذاری کرد و بانک ها از محل این سپرده ها به شرکت های تولیدی تسهیلات دادند این سوال را مطرح می کند اگر تسهیلات ارزی داده شود آیا این منابع ارزی در صندوق موجود است یا در کشورهای دیگر است؟

نهادهای دیگری هم مانند حقوقی ها و بانک ها امکانات و منابعی برای بازارگردانی بازار سرمایه اختصاص می دهند و اکنون نیز در حال حمایت از بازار هستند. البته در این مورد دیر عمل کردیم و این نشان می دهد سیاست منسجمی نداشتیم و درست اجرا نکردیم. از اواخر سال قبل به بانک ها گفتیم با سلب حق تقدم افزایش سرمایه دهند و با تقاضایی که برای سهام وجود داشت منابعی را جمع کنند و به داخل بانک ها بیاورند.

 این اتفاق برای شرکت های بورسی نیز قابل اجرا بود و می توانستند سهام خزانه را بازخرید کنند .چون پول به شرکت ها آمده بود ولی اگر شرکتی پولی بدست نمی آورد، نمی توانست سرمایه را صرف بازخرید سهام خزانه کند چون در عملیات تولید دچار مشکل می شود. سازمان بورس که ابزاری ندارد حقوقی ها باید فعال می شدند البته در جاهایی دولت می توانست این کار را انجام دهد مانند شرکت هپکو.

آن زمان ارزش شرکت هپکو 8.7 هزار میلیارد تومان بود و گفتیم 10 درصد افزایش سرمایه بدهند و سلب حق تقدم کنند که با این کار می توانستیم همه بدهی های این شرکت را تسویه کنیم و سرمایه در گردش هم تأمین شود که چنین نکردند. برخی شرکت ها نمی توانند چنین کاری انجام دهند چون حدود 40 درصد سهام آنها متعلق به سهام عدالت است و نمی توانند برای افزایش سرمایه پولی اختصاص دهند ولی وقتی حق سلب تقدم با تعداد کمی سهم انجام می شود پول بیشتری جمع آوری خواهد شد.

گرچه دولت قانونی تصویب کرد که کسانی که با این کار پول جمع می کنند می توانند درصدی از پول را معاف از مالیات کنند. از این قانون باید شرکت های دولتی استفاده می کردند چون برای افزایش سرمایه محدودیت دارند که اگر استفاده می کردند اکنون بازار سرمایه شرایط بهتری داشت و سرمایه در اقتصاد شکل می گرفت.

منبع: بورس پرس
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین