به گزارش می متالز، علیاکبر کریمی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره التهاب موجود در بازار اجناس و کالاها و نبود نظارت بر قیمت آنها اظهار کرد: یکی از عواملی که در بازار اثر گذاشته و از عوامل واقعی پررنگتر است جو روانی است که توانسته دغدغهها و نگرانی را برای مردم و تولیدکنندگان ایجاد کند.
وی افزود: نرخ ارز و دلار بهعنوان عاملی که میتواند روی انتظارات مردم اثرگذار باشد باید نگاه کنیم اما میبینیم که برخیها فضای سنگین و روانی و مصنوعی در شبکههای اجتماعی ایجاد کرده و قیمتهای غیرواقعی برای دلار بیان میکنند که این نرخها اثر سوء بر بازار میگذارد.
نماینده اراک در مجلس تصریح کرد: شایعات در بازار هم کمی بر روی قیمت اجناس تأثیرگذار است و نمیتوان آن را نادیده گرفت.
کریمی گفت: دولت باید با مدیریت لازم عوامل روانی موجود در بازار را حذف کند و تلاش کند فضای روانی را کنترل کرده و عواملی که سازماندهی شده و یا ناآگاهانه در خدمت اهداف دشمن قرار میگیرند و منجر به التهاب و ناامنی روانی در جامعه شدهاند با برخورد جدی مسؤولین مواجه شوند.
وی گفت: کنترل عوامل مؤثر بر افزایش قیمتها هم بسیار مهم است. این در حالی است که هزینههای تولید افزایش پیداکرده و سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان موظف است قیمت تمامشده و واقعی کالاها را استخراج کرده و درنهایت قیمت واقعی تولید و مصرف را مشخص کند، درحالیکه عدم این کار موجب سوءاستفاده برخیها به بهانه افزایش قیمت تولید و منجر به افزایش قیمت مصرفکننده شده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: ما شاهد عدم مدیریت بر فرآیندهای توزیع در بازار هستیم درحالیکه ما مازاد تولید برخی اجناس و کالاها نظیر فولاد و مواد پتروشیمی را داریم اما متأسفانه علیرغم این مازاد گسترده در تولید، شاهد کمبود کالا در بازار هستیم.
نماینده اراک در مجلس تصریح کرد: دولت باید نظارت خود را بر شرکتهای دولتی تولیدکننده نظیر فولاد و پتروشیمی افزایش دهد تا ضمن عرضه کالاها در بورس کالا، به صورتی رفتار شود که با تأمین نیاز بازار، التهاب و عطش جنس و کالا در بازار کاهش پیدا کند درحالیکه ما شاهد عرضه محدود در بورس کالا هستیم و به دلیل عدم تأمین نیاز بازار شاهد افزایش قیمتها هستیم.
وی گفت: متأسفانه عرضه قطرهچکانی فولاد و محصولات پتروشیمی و برخی دیگر از اجناس منجر به عدم تأمین نیاز مصرفکننده واقعی شده و دلالان سود اصلی را میبرند ضمن اینکه آنها با سودجویی فراوان از عدم مدیریت فعلی بر بازار، جنس و کالا را به حلقه بعدی یعنی متقاضیان واقعی با سود بالا میفروشند.
کریمی گفت: قابلقبول نیست که کالاهایی که مازاد تولید در کشور داریم را در بازار به صورتی ببینیم که کمبود و گرانی جدی دراینباره وجود داشته باشد؛ تا زمانی که دولت وارد میدان نشود و این شرایط را جمعوجور نکند شاهد ادامه دلالبازیها خواهیم بود.