به گزارش می متالز، در جهت اجرای مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان، گروهی از مدیران استان کرمان به سرپرستی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان به شهرستان ارزوئیه این استان سفر کردند.
بنا به این گزارش در این سفر که به منظور بازدید میدانی از طرحهای در دست اجرای مسکن روستایی، جادههای در معرض خطر سیلاب و بررسی وضعیت فرونشست زمین و درزه و شکافهای ناشی از فرونشست در دشت ارزوئیه انجام شد، علی رشیدی مدیر کل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کرمان با تشریح وضعیت زمینشناسی منطقه، از زمینلرزه، فرونشست و سیلاب به عنوان مهمترین مخاطرات زمینشناختی که این شهرستان را تهدید میکند نام برد و سابقه بروز اولین نشانههای فرونشست در دشت ارزوئیه و بررسیهای سازمان زمینشناسی در این زمینه را بیش از 15 سال قبل عنوان کرد.
نیز دشت ارزوئیه یکی از مناطق حاصلخیز و مستعد کشاورزی در استان کرمان است که به انبار غله استان معروف بوده و حدود 43 هزار هکتار زمین زیر کشت دارد. از این میزان تاکنون 13 هزار هکتار به سیستمهای آبیاری مکانیزه مجهز گردیده و قطعات کوچک زمین و خرده مالکین، مشکل بزرگ در راه گسترش سیستمهای نوین آبیاری در منطقه به حساب میآید. همه آب مورد نیاز کشاورزی منطقه با برداشت از منابع آب زیرزمینی تامین شده و بر اساس آمار رسمی میزان برداشت سالیانه از آبخوانهای منطقه حدود 355 میلیون مترمکعب است.
بر اساس مطالعات انجام شده توسط اداره کل زمینشناسی کرمان، میزان فرونشست در بخشهایی از دشت ارزوئیه بیش از 18 سانتیمتر در سال گذشته بوده است.