به گزارش می متالز، مؤسسه تحقیقاتی CRU به سنت هر ساله کنفرانس جهانی مس 2018 را امسال 9-11 آوریل (20-22 فروردینماه) برگزار کرد. هفدهمین کنفرانس جهانی مس امسال با حضور 500 نفر از تولیدکنندگان برتر مس دنیا در سانتیاگو برگزار شد. وقوع زودهنگام کسری مس یکی از پیشبینیهای صاحبنظران شرکتکننده در این کنفرانس بود.
Arnaud Soirat، مدیر مس و الماس شرکت معدنی «ریو تینتو» و از شرکتکنندگان کنفرانس هفدهم در این زمینه گفت: «انتظارات فزاینده از ظهور فناوریهای جدید مانند خودروهای برقی، تقاضا برای مس و محصولات جانبی آن را افزایش خواهد داد. به همین دلیل عرضه و تقاضا طی سالهای 2019 و 2020 به میزان قابلتوجهی به هم نزدیک میشوند.» به گفته مدیر مس و الماس شرکت معدنی ریو تینتو این وضعیت تأثیر مثبتی بر بازار مس در این سالها خواهد داشت.
برخلاف Soirat، «هیمیش سامسون» (Hamish Sampson)، تحلیلگر CRU و دیگر شرکتکنندگان این کنفرانس درباره آینده عرضه مس شفافتر صحبت کرد. او گفت: «اگر سرمایهگذاریهای جدیدی در حوزه تولید مس صورت نگیرد، تولید معادن مس در جهان تا سال 2034 از 20 میلیون تن فعلی به 12 میلیون تن کاهش خواهد داشت که این منجر به کسری 15 میلیون تنی در بازار خواهد شد.» سامسون همچنین تأکید کرد این در حالی است که عمر 200 معدن مس فعال جهان تا سال 2035 به پایان خواهد رسید و تنها درصورتیکه تمام سرمایهگذاریهای در حال مطالعه فعلی به نتیجه برسند این کمبود جبران خواهد شد.
«کالین همیلتن» (Colin Hamilton)، مدیر تحقیقات کامودیتیها در مرکز مالی و سرمایهگذاری بیاماو کپیتال مارکتز (BMO Capital Markets) نیز با تأیید سخنان سامسون از تأثیرات این کسری بر آینده بازار مس گفت و نسبت به قیمت مس در سالهای پیشِ رو ابراز امیدواری کرد.
از سوی دیگر Baldo Prokurica، وزیر معادن شیلی در حاشیه این کنفرانس به MINING.com گفته است که دولت شیلی، بزرگترین تولیدکننده مس جهان، برای آینده معادن این کشور برنامههایی دارد. به گفته وزیر معادن شیلی این برنامهها به منظور حمایت از شرکتهای معدنکاری در شیلی تدارک دیده شده است. بخشی از این برنامهها در حال حاضر نیز در حال اجراست. برای مثال دولت شیلی برای جلب مشارکت شرکتهای خُرد و متوسط ضمن حمایت از شرکتهای بزرگ معدنی از آنها خواسته است تا اجازه دهند شرکتهای کوچک در بخشهای تحت مالکیت آنها که برایشان در اولویت نیست دست به اکتشاف بزنند.