به گزارش می متالز، سعید زرندی در برنامه "یه روز خوش" شبکه پنج سیما گفت: عمده کشورهای که از قرن 20 به بعد مسیر پیشرفت و رشد را طی نموده اند، توسعه صنعت و رونق تولید یک رکن اساسی بوده است.
وی افزود: وقتی مقام معظم رهبری امسال را به نام جهش تولید نامیدند یعنی همه دستگاه ها موضوع تولید را به عنوان اولویت نگاه کنند و باید این نگاه در کشور شکل بگیرد.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت تاکید کرد: وقتی تولید غیر جذاب شد و مسیرهای غیر تولیدی سود دهی بالایی پیدا کردند مشخص است هدایت سرمایه به سمت بخش تولید نخواهد رفت.
وی گفت: در دنیا هم برای غیرمولد ها و یا کسب و کارهای بی زحمت، مالیات در نظر می گیرند و ما باید برای سودهای بی زحمت، رانتی و غیرمولد مالیات مشخص وضع کنیم.
زرندی گفت: در اقتصادی که تولید محور باشد این رانتخوارگی ها و سودهای یک شبه حاصل نمی شود.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: مالیات بر عایدی سرمایه از موضوعاتی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت از آن حمایت می کند.
وی در خصوص صنعت خودرو نیز گفت: خودرو نیز مانند بسیاری دیگر از محصولات متاثر از افزایش قیمت ارز و مواد اولیه بوده اما با تدبیری که اندیشیده شد روند کاهش تولید متوقف و در 6 ماهه امسال رشد 19 درصدی نسبت به سال گذشته را شاهد بودیم.
زرندی گفت: ضمن اینکه باید وضعیت تولید روند بهتری پیدا کند اما مشکل امروز خودرو در بخش تولید نیست بلکه در بخش بازار و تقاضا است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت توضیح داد: وقتی برای ثبت نام یک شرکت خودرو ساز، نزدیک به 2 میلیون و 900 هزار نفر ثبت نام می کنند مشخص است نقدینگی بالای در جامعه وجود دارد.
وی برخی اشکالات در قیمت را هم از عوامل سودهای بی زحمت دانست که در بازار وجود دارد و مردم را به سوی این محصول سوق می دهد.
زرندی در خصوص احتمال واردات خودرو گفت: واردات یک ابزار کنترلی برای زمانی است که میزان عرضه با تقاضا برابری نمی کند اما در شرایط فعلی ارز باید به سمت نیازهای اساسی کشور برود نه کالای مصرفی.
معاون طرح و برنامه تاکید کرد: سیاست مهمی که دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت دنبال می کند ارزآوری کالاهای تولیدی از مسیر صادرات و کاهش ارزبری با ساخت داخل و کنترل واردات است.
زرندی گفت: در سال جاری استفاده از ظرفیت خالی واحدهای تولیدی را دنبال می کنیم.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت افزود: برای اولین بار لیست واحدهای تعطیل را اعلام کردیم(سامانه بهین یاب) و از سرمایه گذار جدید خواستیم اول به سراغ این پروژه ها برود تا از این ظرفیت استفاده کند.
وی گفت: از ابتدای سال بیش از 760 واحد تعطیل و راکد احیا شده است.