تاریخ: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۱۱
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۱۳۵۹۳۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناسان بورس پاسخ دادند

بزرگترین عرضه اولیه بورس کِی می‌آید؟

می متالز - عظیم ثابت مدیرعامل کارگزاری بانک سپه با اشاره به اینکه عرضه اولیه شرکت نفت ستاره خلیج فارس آذرماه خواهد بود، اظهار داشت: این عرضه بزرگترین عرضه اولیه سالجاری حتی بزرگتر شستا خواهد بود، بنابراین باید شرایط بر آن محیا باشد، در غیر این صورت وضعیت بازار را بهم می‌ریزد، اصولا عرضه‌های اولین در شرایط ثبات و رشد بازار انجام می‌شوند، تا خللی در روند حرکتی بورس ایجاد نکند.
بزرگترین عرضه اولیه بورس کِی می‌آید؟

به گزارش می متالز، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی با رونمایی از بزرگترین عرضه اولیه امسال بورس گفت: ترغیب و تشویق بازار سهام از طریق عرضه‌های اولیه از برنامه‌های حمایتی دولت از بورس محسوب می‌شود در حال حاضر تلاش می‌کنیم بنگاه‌های بزرگ مقیاس را وارد بازار سرمایه کنیم که از این میان نام شرکت "نفت ستاره خلیج فارس" قابل اشاره است.

محمدعلی دادور مدیر عامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس در مورد عرضه اولیه این شرکت گفته است: با توجه به این که این شرکت به زودی وارد بورس می‌شود، پیش فرض‌های اولیه برای ورود به بازار وجود دارد که مهم‌ترین آن تبدیل بدهی‌های ارزی به ریالی است.

وی افزود: به زودی جلساتی در بورس خواهیم داشت تا با ارائه مدارک و شفافیت‌های لازم مقدمات ورود به بازار فراهم شود. امیدواریم با همکاری نهاد‌های ذیربط و مساعدت‌های بانک مرکزی و رفع موانع این پالایشگاه را وارد بازار کنیم تا سهام‌داران بدون هیچ مشکل و ابهامی خریداری کرده و از سود و منفعت آن بهره‌مند شوند.

مدیر عامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس افزود: زمان ورود به بازار در گرو همکاری مسئولان و سازمان بورس است و در خوشببینانه‌ترین حالت تا حدود یک ماه و نیم آینده خواهد بود.

ستاره خلیج فارس آذرماه عرضه اولیه خواهد شد

عظیم ثابت مدیرعامل کارگزاری بانک سپه  با اشاره به اینکه عرضه اولیه شرکت نفت ستاره خلیج فارس آذرماه خواهد بود، اظهار داشت: این عرضه بزرگترین عرضه اولیه سالجاری حتی بزرگتر شستا خواهد بود، بنابراین باید شرایط بر آن محیا باشد، در غیر این صورت وضعیت بازار را بهم می‌ریزد، اصولا عرضه‌های اولین در شرایط ثبات و رشد بازار انجام می‌شوند، تا خللی در روند حرکتی بورس ایجاد نکند.

وی افزود: اگر در شرایطی فعلی چنین عرضه‌ای انجام شود، نقدینگی بسیار زیادی از بازار جمع خواهد کرد و همین مسئله باعث منفی شدن کلیت بورس می‌شود، بنابراین در چنین شرایطی صلاح نیست که عرضه اولیه‌ای انجام شود، عرضه اولیه شستا برای این موفق بود که در شرایط رونق بازار و زمانیکه پمپاژ نقدینگی در بورس وجود داشت، انجام شد، اما الان چنین شرایطی وجود ندارد و حداقل باید دوماه زمان درنظر گرفت تا شرایط عرضه اولیه موفق ستاره خلیج فارس انجام شود.

این کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه عرضه‌های اولیه باید تحت شرایطی در بورس عرضه شوند، گفت: کشف یک قیمت رقابتی و جذاب برای این شرکت‌های تازه وارد، از اهمیت بسزایی برخوردار است، در ماه‌های اخیر برخی از شرکت‌هایی که عرضه شدند، قیمت گذاری آن‌ها مورد اعتراض اهالی بازار قرار گرفت، اینکه یک قیمتگذاری معقول با توجه به دارایی‌ها و عملکرد شرکت انجام شود، می‌تواند هم به نفع خود بنگاه و هم به نفع سهام داران خُردی باشد که آن عرضه اولیه را خریداری می‌کنند.

ثابت ادامه داد: بنابراین باید ترتیبی اتخاذ شود که هم قیمت گذاری عرضه‌های اولیه کارشناسی باشد و هم زمان عرضه اولیه مناسب باشد، نباید شرایط طوری رقم بخورد که بورس و کلیت بازار از انجام چنین مسئله‌ای آسیب ببیند، بلکه اگر این موضوع درست انجام شود، به عمق بازار سرمایه افزوده می‌شود و از سوی دیگر نقدینگی هدفمندتر از گذشته در بورس به گردش در می‌آید.

عرضه اولیه‌های سنگین چه موقع باید انجام شود؟

مهدی افضلیان کارشناس بازار سهام نیز  با تاکید بر اینکه عرضه‌های اولیه سنگین در شرایط رونق بازار باید انجام شود، گفت: در سال جاری هم نمونه موفق عرضه اولیه سنگین را داشتیم و هم نا موفق را، در مورد اول، عرضه‌های شستا و صندوق دارایکم، موفق بودند چرا که در شرایط رونق بازار بود و نقدینگی، چون وجود داشت، سریع جذب شد، به خصوص در مورد شستا، اما در زمان اصلاح بازار طی تابستان صندوق پالایش یکم پذیره نویسی شد که بیش از ۸۰ درصد آن پذیره نویسی نشد و به نوعی ناکام ماند.

 

وی افزود: حال این مسئله در مورد شرکت نفت ستاره خلیج فارس نیز صدق می‌کند، اگر این شرکت در شرایطی فعلی و با به طور کلی دوره رکود و نوسان بورس عرضه شود، ضربه بزرگی به بازار وارد می‌کند، زیراکه بسیاری از سرمایه گذاران برای شرکت در این عرضه اولیه سهم‌های خود را می‌خواهند بفروشند، برای همین بازار را چندین روز منفی خواهند کرد، در حال حاضر اصولا شرکتی که نقدینگی بالای ۳ هزار تومان می‌خواهد باید عرضه اولیه آن را عقب بیندازند و در یک شرایط مناسب این کار را انجام دهند.

افضلیان با اشاره به اینکه در زمان اوج بازار روزانه ۳۰ هزار میلیارد تومان معامله در بورس و فرابورس صورت می‌گرفت، اظهار داشت: اما حال این رقم به ۱۱ هزار میلیارد تومان و در بهترین حالت به ۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده که تقریبا یک سوم شده، بنابراین هر عرضه اولیه سنگینی بورس را چند روز منفی خواهد کرد و باعث به وجود آمدن صف‌های فروش خواهد شد، با توجه به این موضوعات عرضه اولیه ستاره خلیج فارس باید به بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موکول شود.

این کارشناس بازار سهام همچنین در مورد وضعیت این روز‌های بازار سهام بیان داشت: بعد از صعود و ریزش سنگینی که بازار سهام طی شش ماه گذشته تجریه کرد، این روز‌ها شاهد تعادل نسبی در بورس هستیم که امر منطقی است، به نظر می‌رسد دیگر از صعود و نزول‌های سنگین خبری نباشد و بازار به صورت گله‌ای و دست جمعی حرکت نکند، این مسئله برای کلیت بازار نیز بسیار مناسب است و می‌تواند در بلند مدت به نفع بازار سهام باشد.

عناوین برگزیده