به گزارش می متالز، ابوذر حیدرزاده، مجری طرح با اشاره به طراحی و تولید دستگاه کوانتومتر آنالیز فلزات در این شرکت دانشبنیان، گفت: این محصول وارد بازار شده و در حال اجرای فازهای تکمیلی این دستگاه هستیم.
وی با بیان اینکه این دستگاه قادر است در مدت کوتاه چند دقیقهای آنالیز فلزات را انجام دهد، اظهار کرد: نمونههای فلزی که از کوره ذوب برداشته شدهاند از طریق این دستگاه مورد آنالیز قرار میگیرند و اطلاعات مورد نیاز در زمینه اینکه این ذوب تشکیلشده مورد نظر بوده است یا نیاز است تا افزودنیهای دیگری به آن اضافه شود، به ریختهگر داده میشود.
حیدرزاده با تاکید بر اینکه با استفاده از این دستگاه میتوان با سرعت بیشتری اقدام به آلیاژسازی کرد، یادآور شد: دستگاه کوانتومتر جزو حساسترین و استراتژیکترین دستگاههای صنایع فولاد به شمار میرود، به گونهای که بدون این دستگاه، فولادسازی امکان پذیر نخواهد بود.
مجری طرح، با بیان اینکه تاکنون این دستگاه از خارج به کشور وارد میشد، اظهار کرد: این دستگاه در فاز تولید صنایع فولادسازی کاربرد دارد و از آن برای تعیین نوع آلیاژ ساخته شده استفاده می شود.
به گفته وی به طور مثال اگر قرار است شمشی برای تولید میلگردهای ساختمانی تولید شود، در صورتی که گوگرد آن بیش از حد استاندارد باشد، میلگرد تولید شده به راحتی با دست خم میشود و تعیین نوع آلیاژ ساخته شده در مرحله ریختهگری با استفاده از این دستگاه انجام خواهد شد.
این محقق به بیان عملکرد این دستگاه پرداخت و با بیان اینکه پایه عملکرد آن بر اساس جرقهای است که بر روی نمونه فلزی زده میشود، ادامه داد: بعد از آن پلاسمای آرگون تولید میشود و بخار فلزات مختلف و مواد تشکیل دهنده سطح فلزی در داخل پلاسما و نور جرقه شروع به درخشندگی میکند و واحد اپتیکی این دستگاه، نور درخشان را جذب می کند.
حیدرزاده با تاکید بر اینکه هر عنصری در طبیعت طیف اثرگذاری دارد و برای هر عنصری منحصر به فرد است، اضافه کرد: بر این اساس بخش اپتیکی این دستگاه از طریق منشوری، طیف نوری ایجادشده را باز میکند و پس از آنالیز طیفی مشخص میشود که چه عناصری داخل فلز وجود دارد.
به گفته وی، این دستگاه علاوه بر آنالیز کمی، آنالیز کیفی نیز انجام میدهد؛ از این طریق اعلام میکند که از هر عنصری چه مقدار در داخل فلز وجود دارد.