تاریخ: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۵۸
بازدید: ۶۴۱
کد خبر: ۱۳۶۳۷۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
قائم مقام ایمیدرو در پایش اقدامات معدنی استان اعلام کرد:

شرکت ملی مس، آماده آغاز نخستین پروژه تولید کنسانتره مس در استان یزد / نصب تجهیزات سنگ شکن و آسیا در طرح "سرب و روی مهدی آباد" تا پایان پاییز امسال

می متالز - قائم مقام ایمیدرو اعلام کرد: شرکت ملی مس، آماده آغاز عملیات اجرایی نخستین پروژه تولید کنسانتره مس در استان یزد است.
شرکت ملی مس، آماده آغاز نخستین پروژه تولید کنسانتره مس در استان یزد / نصب تجهیزات سنگ شکن و آسیا در طرح "سرب و روی مهدی آباد" تا پایان پاییز امسال

به گزارش می متالز، عباس نعیمی در جلسه پایش اقدامات انجام شده در راستای تفاهم نامه توسعه بخش معدن و صنایع معدنی استان یزد ضمن تشکر از مسوولان بابت پیگیری و اجرای مصوبات در این استان، گفت: مسوولان استان یزد تعهد دادند با تشکیل جلسه کار گروه اقدام تا 10 روز آینده، مجوز اجرای احداث کارخانه کنسانتره در این استان را صادر کنند.

وی ادامه داد: شرکت ملی مس نیز به محض دریافت مجوز، عملیات اجرایی را آغاز می کند. اکنون تجهیزات و مدار خردایش کارخانه تولید کنسانتره مس با ظرفیت 72 هزار تن و به ارزش 51 میلیون یورو توسط شرکت مذکور خریداری شده است.

قائم مقام ایمیدرو خاطرنشان کرد: پروانه بهره برداری معدن مس "دره زرشک" با اعتبار 20 ساله (پس از تجهیز کارخانه) دریافت شده است. همچنین، زمین مورد نیاز (518 هکتار) در منطقه دره زرشک خریداری و قرارداد تامین برق مورد نیاز (34 مگاوات) با اداره برق استان منعقد شده است.

وی ادامه داد: برای تامین آب نیز 2 حلقه چاه با دِبی 35 لیتر بر ثانیه خریداری و مجوز کاربری نیز دریافت شده است.

 

راه اندازی سرب و روی مهدی آباد در نیمه نخست شهریور آینده

نعیمی با اشاره به پیش بینی راه اندازی طرح سرب و روی مهدی آباد در نیمه نخست شهریور سال آینده گفت: این طرح اکنون 34 درصد پیشرفت دارد. دلیل تاخیر در اجرا، توقف فعالیت شرکت خارجی به دلیل شیوع کرونا بود.

وی افزود: اکنون کار با سرعت در حال اجراست. همه تجهیزات، خریداری شده یا در حال ساخت است. بخش بیشتر تجهیزات سنگ شکن، آسیا و مخازن سلول ها تا آخر پاییز نصب می شود. در زمینه تامین آب این طرح، 100 کیلومتر خط انتقال آب احداث شده و برای تامین برق، تجهیزات زیرساختی نظیر ترانس خریداری شده است.

 

14 محدوده اکتشافی در آستانه دریافت پروانه

قائم مقام ایمیدرو با اشاره به اجرای عملیات مطالعات پهنه های اکتشافی به وسعت بیش از 28 هزار کیلومتر مربع در استان یزد، تصریح کرد: مطالعات این محدوده اکتشافی در قالب 2 پهنه ایران مرکزی و دره شیر انجام شده و به ترتیب 31 و 10 محدوده امیدبخش شناسایی شده است.

وی افزود: از میان محدوده های ایران مرکزی، 14 محدوده در آستانه دریافت پروانه اکتشاف و سایر مجوزها است.

 

اقدام کلینیکی برای 31 معدن

نعیمی درباره اقدامات صورت گرفته در استان یزد در راستای طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک گفت: پایش استانی توسط مشاور طرح بر روی ۱۲۱ معدن شامل مزیت های استانی معادن سنگ آهن، سیلیس، مس، سرب و روی، خاک های صنعتی و معادن زغال سنگ در قالب ۱۹ بلوک معدنی انجام شده است.

وی افزود: در هدفگذاری این طرح در سال ۹۹، فعال سازی و توسعه ۴۲ معدن در دستور کار طرح قرار گرفته که تاکنون ۱۴ معدن با حمایت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد، احیا و فعال سازی شده است.

قائم مقام ایمیدرو بیان داشت: در راستای احیا و فعال سازی معادن سنگ آهن هماتیتی، با حمایت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و شرکت فکور صنعت برای احداث کارخانه کنسانتره هماتیتی در دستور کار طرح مذکور قرار گرفته است.

 

بهره برداری از 3 طرح زیربنایی طی امسال

نعیمی با اشاره به بهره برداری از 3 طرح زیربنایی ایمیدرو در معادن استان یزد، اظهار داشت: پیشرفت پروژه رینگ شدن برق شهرستان خاتم از پست مروست تا ابرکوه با مشارکت ایمیدرو، برق منطقه ای و بخش خصوصی به 80 درصد رسیده و تا ماه دی به بهره برداری می رسد.

وی ادامه داد: طرح احداث جاده یزد- ندوشن- ورزنه (با مشارکت مالی 50 میلیارد ریالی ایمیدرو)، 90 درصد پیشرفت دارد. طرح احداث جاده معدن قلعه خرگوشی، سورک- هفتهر، ندوشن توسط ایمیدرو با بخش خصوصی به 100 درصد رسیده و تعهدات مالی ایمیدرو (26 میلیارد ریال) در این طرح به پایان رسیده است.

بنا به این گزارش، در جلسه مذکور که به صورت ویدیوکنفرانسی برگزار شد، «محمدرضا صباغیان، نماینده مردم مهریز در مجلس»، «محمد آقاجانلو، معاون طرح های معدن و صنایع معدنی ایمیدرو»، «اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس»، «وجیه اله جعفری، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی»، «علی اصغر زاده، مدیر اکتشاف ایمیدرو»، «سعید پیرمرادی، مدیر صنایع معدنی ایمیدرو»، «داریوش دیودیده، مجری طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی»، «ناصر تقی زاده، مدیرعامل شرکت چادرملو»، «محمد رضا علمدار یزدی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد»، «سیدرضا عظیمی، مجری طرح و رئیس کارگروه طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس» و «محمد زاده‌رحمانی، مدیرکل اقتصادی استانداری یزد» حضور داشتند.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده