به گزارش می متالز، سیستان و بلوچستان که این روزها نه به خاطر محرومیتها، ناامنی مرزها، تشنگیها، بیعدالتیها و...، بلکه به خاطر نظارت میدانی مجلس شورای اسلامی و حضور بیواسطه رئیس و جمعی از نمایندگان در میان مردم مورد توجه قرار گرفته است.چراکه قالیباف چند روزی است در صدر هیاتی پارلمانی متشکل از روسای کمیسیونهای عمران و کشاورزی و جمعی از نمایندگان مجلس به خط زده و در مواجه عینی با محرومیتها و ظرفیتهای استان سیستان و بلوچستان، دومین نظارت میدانی خود را از چابهار آغاز کرد و در شهرستانهای سراوان، ایرانشهر، خاش، زابل، زاهدان و... حضور یافت.
رئیس و سایر نمایندگان در این سفر با حضور در حاشیه شهرها و روستاها در جمع مردم حاضر شدند و چهره به چهره پای درد و دل های آنها نشستند. به گفته دکتر قالیباف رئیس مجلس "در نظارت میدانی از این استان بر آن است تا تمامقد از ظرفیتهای مجلس برای قوی کردن مردم و رفع موانع پیشرفت استفاده شود."
بازدید از پروژههایی مانند طرح گازرسانی استان، آبیاری اراضی دشت سیستان، ایجاد کارخانه استخراج مس، وضعیت بازارچههای مرزی، شبکه آب و فاضلاب، جادههای شهری و روستایی، کارخانه لاستیک، بزرگراه زابل-زاهدان و بازدید از راهآهن چابهار، زاهدان، زابل و مشهد و بررسی میدانی مشکلات این طرح ها ازجمله برنامههای نظارت میدانی مجلس در این استان پهناور بود.
در این بین ملک فاضلی رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در جلسه نمایندگان استانش با رئیس مجلس میگوید: در 40 سال گذشته نخستین بار است که یک رئیس مجلس در مناطق روستایی محروم حضور مییابد، او که مردم سیستان و بلوچستان را نیازمند اشتغال فوری میداند معتقد است؛ بسیاری از اتفاقهای ناگوار ناشی از معیشت ضعیف مردم است. فاضلی مرزها و به ویژه مرزهای خاکی استان را فرصتی برای توسعه و تحول اقتصادی دانست و بر استفاده از این مرزها تاکید دارد.
"سیستان و بلوچستان سرشار از استعداد اما دارای عقب ماندگی تاریخی است" این را حبیب الله دهمرده، نماینده مردم زابل میگوید و معتقد است سیستان و بلوچستان در بخشهای مختلف سرشار از استعداد است، اما عقب ماندگی تاریخی دارد، وسعت آن به اندازه چند استان، اما بودجهای -که به آن اختصاص مییابد- اندک است.
محمد سرگزی دیگر نماینده مردم زابل نیز نظارت میدانی را یک راهبرد مهم مجلس شورای اسلامی خواند و خطاب به رئیس مجلس، گفت: شاخصهای توسعه استان در قیاس با دیگر استان های همجوار را شنیدید، محرومیت ها و مظلومیت های آن را دیدید که نظارهگر ظرفیتهای سرشار بود.
وی با یادآوری نرخ بیکاری سیستان و بلوچستان که بیش از ۷۰ درصد است، میگوید: استان سیستان و بلوچستان فاصله معناداری در حوزههایی همچون آب و راه با استان های طراز متوسط دارد لذا باید با نظارت میدانی و توجه ویژه دولت به این مشکلات پایان داد.
فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اعتقاد به اینکه دیپلماسی اقتصادی نقش اساسی در کشور دارد، میافزاید: اگرچه مرزها همیشه فرصت هستند اما ما نتوانستیم از این فرصت در کشور و استان استفاده کنیم.
او با تکیه بر برنامههای توسعه تجارت از سیستان و بلوچستان، تغییر نگاه امنیتی به این خطه را ضروری دانست.
همچنین اسماعیل حسین زهی نماینده خاش در مجلس با انتقاد از عدم اقدام وزارت نیرو برای رفع مشکل بیآبی در شهرستان خاش با وجود دارا بودن ۲ رودخانه، گفت: میرجاوه روی گنج آب خوابیده اما از بی آبی رنج میبرد و تفتان هم با این مشکل دست و پنجهنر میکند.
راه رسیدن به اهداف مدنظر برای ارتقای شاخصهای توسعهای با توجه به رفع تبعیض و توجه به عدالت است. اینها را عبدالناصر درخشان نماینده ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی میگوید و البته به زعم او سیستان و بلوچستان سرشار از ظرفیت است، اما از این فرصتهای بینظیر همچون مرزها استفاده نمیشود.
معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار با بیان اینکه شاخص دسترسی مردم چابهار به آب سالم فقط ۱۹ درصد است و به ۸۱ درصد مردم سقایی آبرسانی میشود، از امید مردم به رئیس مجلس و اقدامهایی -که قرار است در راستای توسعه انجام شود- گفت و افزود: اطمینان داریم این امید ناامید نمیشود.
اما سید محمدجواد ساداتى نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس که به همراه جمعی از اعضای کمیسیون متبوعش در ٢ روز گذشته ۹ منطقه استان سیستان و بلوچستان را مورد بازدید قرار داده است در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس شورای اسلامی از استان، نوید انجام اقدامات موثر در حوزه آبزیپروری و پایان انتظار چندین دهه پروژهها برای قرار گرفتن در مسیر تکمیل را داد و گفت: اقدام ویژه برای حل مشکلاتی چون حقآبه و ایرادات فنی پیرامون "طرح ۴۶ هزار هکتاری انتقال آب به اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان" به عنوان هدیه رهبری به این خطه صورت خواهد پذیرفت.
پیگیری پروژه بافت بلوچ، پیگیری مشکل فولاد مکران و پیله وران و فعال کردن مجموعههای صنعتی، همان قولهایی است که مصطفى طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس شورای اسلامی از استان سیستان و بلوچستان داد و مشکلات بر سر راه را لاینحل ندانست.
توجه ویژه به استان سیستان و بلوچستان در برنامه بودجه سال آینده
توجه ویژه به استان سیستان و بلوچستان در برنامه بودجه سال آینده همان موضوعی است که محمدرضا رضایى کوچى رئیس کمیسیون عمران در جلسه بر آن تاکید میکند.
او سهم استان را از آزادراه صفر میداند و بر فقر این استان در زمینه بزرگراه اذعان دارد اما در عین حال نوید تحول در این حوزه را میدهد و میافزاید: با توجه به اقدامات در حال انجام در زابل، زاهدان و چابهار، شاهد تحولات خوبی خواهیم بود.
رئیس مجلس در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی از استان سیستان و بلوچستان در بیان مثالی از ضعف مدیریت منابع و ظرفیت ها به عنوان چالش اصلی کشور و استان اظهار کرد: اگرچه بسیاری از روستاهای استان سیستان و بلوچستان در کنار آب هستند اما به طرز ناباورانهای تشنه هستند و این نشان از ضعف در نظارت است لذا نظارت میدانی را بسیار ضروری دانست.
"برای دورترین مسلمانان همانند نزدیکترین آنان سهمی مساوی وجود دارد و تو مسوول رعایت آن میباشی و... " این همان فرازی از نهج البلاغه و بخشی از نامه حضرت علی علیه السلام به مالک اشتر است که قالیباف در جلسه پایانی این سفر بر آن تاکید کرد و در تعبیر این توصیههای امیرالمومنین علیه السلام در کنار سایر نمایندگان همراه، در شرایط سخت کرونایی در خط مقدم مبارزه با مشکلات اقتصادی و رفع محرومیت های نقاط مختلف کشور حضور یافت.