به گزارش می متالز، قربان انوشه اظهار داشت: در حال حاضر سالانه ۷۰ هزار تن انواع مواد معدنی از معادن فعال نقده استخراج میشود و ظرفیت سالانه استخراج ۱۲ معدن فعال این شهرستان ۱۲۴ هزار تن برآورد میشود که توان بالقوه بسیار خوبی در راستای توسعه این بخش به شمار میرود.
وی تصریح کرد: در مجموع ۲۷ نوع مواد معدنی در سطح شهر نقده شناسایی شده است و در حال حاضر از مجموع این مواد معدنی تنها ۱۲ نوع از این معادن استخراج میشود.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت نقده گفت: از مهمترین مواد معدنی استخراج شده میتوان به مرمر صورتی، شن و ماسه، چینی، مرمر خاکستری و سفید اشاره کرد.
انوشه یادآور شد: معادن سنگ سیلیس، سنگ چینی و مرمریت جزو معادن راکد این شهرستان هستند.
وی با اشاره به اینکه سنگ مرمر صورتی این شهرستان در خاورمیانه بینظیر است، اذعان کرد: این سنگ یکی از مهمترین سنگهای استخراج شده از معادن نقده است که ارزش جهانی دارد و به کشورهایی نظیر ایتالیا، چین و ترکیه صادر میشود.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: در این معادن حدود ۲ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فعالیت دارند.
خاطرنشان نشان میشود ۴۳۷ فقره معدن دارای پروانه بهرهبرداری در آذربایجانغربی وجود که از این تعداد ۲۶ مورد مربوط به نقده است؛ که پیش بینی میشود به مدت ۱۰۰ سال مواد معدنی از معادن شهرستان نقده استخراج شود و با توجه به اینکه در معادن محل فرآوری تخصصی سنگهای معدنی تزیینی وجود ندارد، صاحبان معادن مجبور به خامفروشی و صادرات سنگهای معدنی به کشورهای همسایه میشوند.