تاریخ: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۰۰
بازدید: ۱۷۰
کد خبر: ۱۳۷۷۱۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران:

۲ راه حل برای توسعه صادرات در بخش معدن

می متالز - عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: عرضه رقابتی قیمت نهاده‌ها و برداشتن عوارض و محدودیت‌های صادراتی، دو راه‌حل ساده و قابل دستیابی برای توسعه صادرات در بخش معدن محسوب می‌شوند.
۲ راه حل برای توسعه صادرات در بخش معدن

به گزارش می متالز، سجاد غرقی گفت: سرمایه‌گذاری در بخش معادن سنگ‌آهن که یکی از توانمندی‌های اصلی ارزآوری و توسعه صنعتی است تا ۸۹ درصد افت داشته است.

وی اضافه کرد: امروز در زنجیره آهن و فولاد کمتر از ۱۰ درصد تولیدات معادن در سنوات گذشته صادر شده و به‌طور عمده همه نیاز داخلی تامین و مازاد هم وجود داشته است.

تولیدکنندگان با ادعای مبارزه با خام فروشی تا ۵۰ درصد نهاده‌ها را ارزان می‌خرند

عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: تولیدکنندگان شمش فولاد برای آنکه ساختار قیمت را غیررقابتی کنند و نهاده سنگ‌آهن را ارزان‌تر تهیه کنند، امروز با اعمال قیمت دستوری، ۵۰ درصد ارزان‌تر این نهاده‌ها را تهیه ‌می‌کنند، در تبلیغات خود این‌گونه القا ‌می‌کنند که گویا در داخل با کسری ذخیره‌های سنگ‌آهن روبرو شده‌ایم.

غرقی یادآوری کرد: این رویه باعث شده سرمایه‌گذاری در بخش معادن سنگ‌آهن که یکی از توانمندی‌های اصلی ارزآوری و توسعه صنعتی است تا ۸۹ درصد افت داشته باشد.

وی گفت : سرمایه‌گذاری در بخش معادن سنگ‌آهن، به دلیل مزیت‌های نسبی که دارد، این امکان را فراهم ‌می‌کند که در شرایط بحران، تولید این بخش تداوم  و توسعه پیدا کند و به صادرات منتهی شود.

به گفته این فعال معدنی، اکنون تولیدکنندگان شمش و فولادسازان با این ادعا که باید با خام‌فروشی مبارزه شود، تا ۵۰ درصد نهاده‌ها را ارزان‌تر خریداری ‌می‌کنند و آنچه در بورس کالا عرضه ‌می‌کنند، ۱۰ تا ۱۵ درصد از قیمت فوب صادراتی نیز گران‌تر است.

دو راه‌حل ساده برای توسعه صادرات بخش معدنی

عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: اخیرا مشاهده شده که کشتی‌های حامل سنگ‌آهن صادراتی با محموله مازاد بر مصرف داخل در بنادر توسط نهادهای نظارتی به دلیل آنچه نیاز بنگاه‌های داخلی خوانده شده، تخلیه و این علاوه بر مخدوش شدن اعتبار و تعهد صادرکننده، ضرر و زیانی را نیز به او تحمیل ‌می‌کند.

غرقی تصریح کرد: شعار توسعه صادرات و ارزآوری یا توسعه بخش معدن باید در اجرا هویت پیدا کند و برای فعالان بخش معدن کم اثر نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه توسعه صادرات بخش معدن با دو راه‌حل ساده قابل دستیابی است، افزود: نهاده‌ها باید با قیمت رقابتی عرضه شود و در عین حال، وضع عوارض و محدودیت‌های صادراتی نیز باید برداشته شود.

وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه امسال خود را فعال‌سازی بیش از یک هزار معدن اعلام کرده که علاوه بر آن قرار است در سال ۹۹ بالغ‌بر ۲۰ تا ۲۵ درصد به ذخایر معدنی کشور افزوده شود، ۳۰ درصد به میزان استخراج و ۲۵ درصد به تولیدات صنایع معدنی اضافه خواهد شد.

عناوین برگزیده