تاریخ: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۹:۲۲
بازدید: ۲۸۶
کد خبر: ۱۳۸۰۷۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
پیش گشایش:

رویه تکراری سازمان بورس و حقوقی ها

می متالز - به نظر می‌رسد که برخی رویه‌های تکراری در دستور کار سازمان بورس باشد که از جمله می‌توان به محدود کردن فروش حقوقی‌ها اشاره کرد.
رویه تکراری سازمان بورس و حقوقی ها

آنچه در بازار دیروز گذشت

به گزارش می متالز، روز گذشته نیز شاهد ادامه روند نزولی بازار بودیم و علاوه بر کاهش سنگین قیمت‌ها شاهد افت محسوس ارزش معاملات بودیم، به گونه‌ای که ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به کمتر از ۵ هزار میلیارد تومان رسید تا به این ترتیب شاهد یکی از کم ارزش‌ترین روز‌های معاملاتی در ماه‌های اخیر باشیم.

شاخص کل با بیش از ۵۱ هزار و ۹۸۹ واحدی کاهش به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی سقوط کرد تا شاهد کمترین میزان این نماگر در سه ماه اخیر باشیم. شاخص کل هم وزن نیز افت ۱.۴۲ درصدی را داشت و در معرض از دست دادن کانال ۴۰۰ هزار واحدی قرار گرفت و به ۴۰۰ هزار و ۶۵۰ واحد رسید.

نماد‌های "فولاد"، "فارس"، "فملی" و "تاپیکو" همچون روز یکشنبه بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل داشتند.


سیاست و اقتصاد کلان

میزان تولید شمش فولاد کشور در نیمه نخست امسال از مرز ۱۴ میلیون تن فراتر رفت که این رقم ۱۰ درصد بیش از عملکرد نیمه نخست سال گذشته است.

بر اساس اطلاعات انجمن فولاد، شرکت‌های فولادساز کشور از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، ۱۴ میلیون و ۳۹۲ هزار تن شمش فولاد تولید کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته، (۱۳ میلیون و ۸۹ هزار تن) ۱۰ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین میزان تولید محصولات فولادی (تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی، انواع ورق و غیره) طی ۶ ماهه نخست امسال ۱۱ میلیون و ۳ هزار تن بود که نسبت به رقم مدت مشابه سال گذشته (۱۰ میلیون و ۱۷۳ هزار تن)، حاکی از افزایش ۸ درصدی این محصول است.

در خبری از حوزه بانکی، بانک مرکزی روز گذشته برای اولین بار با هدف تأمین نقدینگی بسیار کوتاه‌مدت بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی، در قالب قرارداد توافق بازخرید (ریپو) با درخواست اعتبارگیری یک بانک متقاضی موافقت کرد. میزان این اعتبارگیری ۸.۹ هزار میلیارد ریال بود که در نرخ سود سقف دالان (۲۲ درصد) صورت گرفت. معاملات مربوط به نقل و انتقال اوراق توسط کارگزاری بانک‌مرکزی انجام و تسویه ریالی آن نیز صورت پذیرفت.

در بازار سرمایه، گمانه زنی‌ها در خصوص دستورالعمل قیمت گذاری جدید محصولات فولادی از جمله حاشیه‌های جدید و یکی از عوامل افت بازار عنوان شده است.

به نظر می‌رسد که قیمت گذاری جدید سقف رقابت محصولات فولادی را تا ۹۰ درصد قیمت جهانی محدود کرده که این موضوع منجر به بروز اعتراضاتی توسط سهامداران شرکت‌های فولادی شده است.

به نظر می‌رسد که همچنان این صنایع از رانت عظیم انرژی و سنگ آهن ارزان برخوردارند و ظاهرا سهامداران این گروه اینگونه رانت‌ها را حق طبیعی صنعت فولاد و شرکت‌های تحت اختیار خود می‌دانند.

همچنین اخباری مبنی بر احتمال افزایش نرخ سود بانکی منجر به عامل دیگر کاهنده قیمت‌ها دربازار سرمایه شده است. کنترل نقدینگی سرگردان و افزایش فروش اوراق دولتی را می‌توان از دلایل افزایش احتمالی نرخ سود بانکی برشمرد. این موضوع که ظاهرا با موافقت ضمنی رییس جمهور نیز همراه شده می‌تواند منجر به اصلاح قابل توجه نسبت قیمت به درآمد بازار شود.

 

بازار امروز

برای بازار امروز نیز انتظار سنگین شدن عرضه‌ها را داریم. به نظر می‌رسد که برخی رویه‌های تکراری در دستور کار سازمان بورس باشد که از جمله می‌توان به محدود کردن فروش حقوقی‌ها اشاره کرد و این در حالی است که بسیاری از سرمایه‌های مردم در اختیار صندوق‌های سرمایه گذاری بوده و این موضوع می‌تواند منجر به متضرر شدن دارندگان واحد‌های سرمایه گذاری این صندوق‌ها شود. این در حالی است که متولیان بازار سرمایه همواره به اشخاص غیرحرفه‌ای توصیه به حضور در صندوق‌های سرمایه گذاری دارند و با محدود کردن فروش حقوقی‌ها صرفا ضرر و زیان این اشخاص را بزرگ‌تر و عمیق‌تر می‌کنند.

امیدواریم که مسئولین بازار سرمایه روند‌های طبیعی بازار سرمایه را بپذیرند و نسبت به افزایش قوانین محدودکننده که می‌تواند رکود بازار و نقدشوندگی آن را افزایش دهد، اقدامی نکنند.

عناوین برگزیده