به گزارش می متالز، رضا علیزاده افزود: طرح توسعه مس سونگون به شکل یک بسته طراحی شده و شامل کارخانه ذوب و پالایش، اسید سولفوریک و به احتمال کود شیمیایی است که با فناوری پیشرفته روز دنیا بدون هیچگونه آلایندگی اجرا می شود.
وی اظهار کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران سرمایه گذار اصلی طرح توسعه معدن مس سونگون است.
نماینده مردم ورزقان در خانه ملت اضافه کرد: موضوع مهم این است که نه تنها طرح توسعه معدن مس سونگون احیا شده بلکه شرکت مس تعهد کرده که با ایجاد شهرک تخصصی مس، صنایع پایین دستی آن را نیز در شهرستان ورزقان راه اندازی کند.
علیزاده یادآور شد: خوشبختانه مسوولان شهرستان در تملک زمین مورد نظر این شهرک تلاش جدی دارند و می کوشند این شهرک در حداقل زمان ممکن آماده شود.
وی گفت: با اجرای طرح توسعه معدن مس سونگون، زنجیره تولید مس در شهرستان ورزقان کامل می شود و توسعه، اشتغال و رونق اقتصادی شهرستان را شاهد خواهیم بود.
علیزاده ادامه داد: مردم منطقه به موضوع تعطیل شدن طرح توسعه معدن مس سونگون نگاه حیثیتی داشتند و احساس می کردند که به غیرت و شخصیت آنها لطمه وارد و مطالبه بحق شان نادیده گرفته می شود.
وی افزود: احیای طرح توسعه معدن مس سونگون علاوه بر منافع مادی، اشتغال و توسعه، از لحاظ روحی و روانی نیز تاثیر بسزایی در منطقه دارد.
نماینده مردم ورزقان در مجلس گفت: از خرداد ماه سال 95 که به عنوان نماینده مردم شهرستان انتخاب و توفیق خدمتگزاری یافتم، تعطیلی طرح توسعه مس سونگون را در اولویت فعالیت هایم قرار دادم.
وی اظهار کرد: گاهی عده ای بحث های انحرافی به میان می آورند و می گویند که مگر توسعه شهرستان ورزقان در گسترش فعالیت های معدن مس سونگون خلاصه شده است، در پاسخ باید بگویم که تاثیرگذاری این طرح بزرگ ملی محدود به ورزقان نیست، بلکه کل آذربایجان شرقی را دربرمی گیرد.
وی اضافه کرد: واقعیت این است که آینده توسعه شهرستان ورزقان در گروی توسعه معدن مس سونگون است و ما نمی توانیم به این موضوع بی تفاوت باشیم، ضمن اینکه منکر استفاده از سایر ظرفیت های بالقوه و بافعل شهرستان نیستیم.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی تشریح کرد: تعطیلی طرح توسعه معدن مس سونگون در بخش های ذوب، پالایش و اسید سولفوریک، ضایعه بزرگی برای رونق و پیشرفت شهرستان ورزقان بود و ادامه این روند به یک فاجعه برای شهرستان تبدیل می شد.
علیزاده اظهار کرد: در این صورت باید منتظر می ماندیم تا ذخایر مس سونگون به صورت کنسانتره به جای دیگر منتقل و پس از مدتی تمام شود؛ در صورت بروز چنین اتفاقی، نهادهای مسوول پس از اتمام ذخایر مس معدن سونگون تجهیزات و ماشین آلات را از اینجا جمع می کردند و می بردند و ویرانه های معدن برای ما باقی می ماند.
وی گفت: در این ارتباط دو راه پیش روی ما بود؛ نخست اینکه با شرایط موجود مدارا کنیم و دیگر اینکه در مقابل این تصمیم نادرست بایستیم که البته خواسته مردم گزینه دوم بود.
نماینده مردم ورزقان در خانه ملت افزود: مهمترین خواسته مردم شهرستان ورزقان این است که اجرای طرح توسعه مس سونگون از سر گرفته شود و انتظار دارند نماینده شان در خانه ملت در این مسیر پیشگام شود.
علیزاده یادآور شد: با این قضیه درگیر شدیم و پافشاری کردیم که شرکت مس باید این طرح و حق و حقوق منطقه را برگرداند؛ هر چند تحقق این خواسته 2 سال زمان برد و کار دشواری بود، اما خوشبختانه هم اکنون شرکت خارجی مجری طرح توسعه مس سونگون مشخص شده و شرکت مس در حال عقد قرار داد می باشد که احتمالا تا دو ماه آینده این قراردادها تنظیم و اجرایی شوند و شرکت خارجی احداث پروژه را آغاز کند.
معدن مس سونگون در ۱۳۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در محدوده روستای تخریب شده سونگون شهرستان ورزقان واقع است.
ذخیره احتمالی این معدن بیش از یک میلیارد تن و ذخیره قابل استخراج آن حدود ۷۹۶ میلیون تن برآورد شده است.
در این معدن غیر از فلز با ارزش مس، مولیبدن، طلا، نقره و دیگر عناصر با اهمیت به صورت فلزات همراه وجود دارد.
شهرستان ورزقان با 53 هزار نفر جمعیت در 75 کیلومتری شمال تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی قراردارد.