تاریخ: ۰۴ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۱۹
بازدید: ۳۳۴
کد خبر: ۱۳۸۷۷۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس هیات مدیره انجمن سنگ آهن ایران تاکید کرد:

قیمت گذاری سنگ آهن، منصفانه نیست!

می متالز - وزیر جدید صمت، در گام اول به رفع مشکلات فولادی ها پرداخته و احتمالا ساماندهی عرضه و قیمت گذاری معدنی ها در گام بعدی انجام خواهد شد.
قیمت گذاری سنگ آهن، منصفانه نیست!

به گزارش می متالز، در شیوه نامه جدید توزیع شده توسط وزارت صنعت، سقف قیمت فولاد در بورس کالا حذف شده و عملا اجازه رقابت به خریداران تا قیمت های بین المللی داده می شود! این در حالی است که قیمت گذاری در سایر بخش های زنجیره فولاد به این صورت نیست و انتظار می رود حالا که قرار شده معاملات فولاد در بورس کالا، بر اساس رقابت آزاد و بدون محدودیت انجام گیرد، سایر محصولات این زنجیره بالاخص سنگ آهن هم از شمول قیمت گذاری دستوری خارج شود.

مهرداد اکبریان رئیس هیات مدیره انجمن سنگ آهن ایران در این خصوص بیان کرد: قیمت گذاری سنگ آهن بر اساس ضریبی از شمش فولاد خوزستان تعیین می گردد و میانگین قیمت های بورس کالا در سامانه کدال اعلام می شود و قیمت سنگ آهن بر اساس درصدی از همین میانگین قیمت محاسبه می شود که البته معتقدم این روش قیمت گذاری، روش صحیحی نیست. انجمن سنگ آهن ایران اعتقاد دارد می بایست تمام محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا عرضه شود تا قیمت گذاری ها، منصفانه باشد. در نظر داشته باشید که فقط بخشی از محصولات فولادی در بورس کالا عرضه می شود و بخش عمده محصول فولادی ها خارج از بورس کالا معامله می گردد که اتفاقا قیمت ها در بازار آزاد بالاتر از قیمت های بورس کالا است.

وی افزود: صنعت سنگ آهن شامل دو بخش است. بخش اول چند شرکت معدنی بزرگ مثل چادرملو و گل گهر و... که تولیدکننده عمده سنگ آهن هستند و سهامداران مشترک با بخش فولاد دارند و بخش دوم تعداد بسیار بالاتری (حدود ۴۰۰ شرکت) شرکت های معدنی کوچک تر هستند که سهامداران خصوصی دارند. وقتی صحبت از شرکت های سنگ آهنی می شود، باید حفظ منافع سهامداران هر دو بخش مد نظر قرار بگیرد. شرکت های بخش خصوصی صنعت سنگ آهن به دنبال ثبات هستند و بخشنامه های دولتی موجب تلاطم وضعیت تولید این شرکت ها می شود.

رشد معنادار سود سنگ آهنی ها با آزادسازی رقابت فولادی ها در بورس کالا

این فعال صنعت سنگ آهن تصریح کرد: اگر دولت بتواند با ابزاری همچون بورس کالا، تولیدکنندگان را مجاب کند که نه فقط برای کشف قیمت شفاف، بلکه برای تعیین میزان عرضه و تقاضای واقعی کشور، محصول خود را در بورس کالا عرضه کنند، قطعا ثبات بیشتری در زنجیره فولاد شاهد خواهیم بود. زنجیره فولاد بیش از هر چیز، از تقاضاهای کاذب آسیب دیده و این تقاضای کاذب که شامل محصولات سنگ آهنی نیز هست، دولت را در برنامه ریزی ها دچار مشکل می کند. اگر تقاضای واقعی هر محصول مشخص باشد، برنامه ریزی برای تامین نیازهای بازار داخل تسهیل خواهد شد. موافق اصلاح قیمت گذاری محصولات سنگ آهنی هستیم و این اصلاح، به معنای افزایش یا کاهش قیمت شمش فولاد نیست. انجمن سنگ آهن ایران درخواست دارد انصاف در قیمت گذاری ها رعایت شود. منطقی نیست بخش کمی از شمش فولاد تولیدی در کشور در بورس کالا عرضه شود و قیمت های بورس کالا، مبنای قیمت گذاری کل محصولات سنگ آهنی ها باشد و بعد هم، بخش عمده شمش فولاد با قیمت بالاتر خارج از بورس کالا معامله گردد. این شیوه قیمت گذاری سنگ آهن، اجحاف در حق معدنی ها است و امیدواریم شرایطی فراهم شود که محصولات سنگ آهنی ها هم در بورس کالا عرضه شده و رقابت آزاد، مبنای تعیین قیمت ها باشد تا سود زنجیره فولاد، بصورت منصفانه در کل زنجیره توزیع گردد. البته مشروط بر آنکه بورس کالا، بورسی محدود شده و تشریفاتی نباشد. در آن صورت به هر شرطی که فولادی ها داشته باشند، پایبند خواهیم بود‌.

وی اضافه کرد: به نظر می رسد وزیر جدید صمت، در گام اول به رفع مشکلات فولادی ها پرداخته و ساماندهی عرضه و قیمت گذاری معدنی ها در گام بعدی انجام خواهد شد. اگر در چرخه فولاد به توسعه این صنعت و تحقق ظرفیت ۵۵ میلیون تنی معتقد باشیم، باید در بخش معادن و سنگ آهن، حتی بیش از صنعت فولاد سرمایه گذاری کنیم‌. سرمایه گذاری در معادن شامل سرمایه گذاری در حوزه اکتشاف، تکمیل طرح های نیمه تمام و اجرای طرح های توسعه ای جدید است. منافع این سرمایه گذاری هم سهامداران کل زنجیره فولاد را در بر می گیرد و هم مطلوب اقتصاد کشور است. در غیر این صورت، تحقق ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد دچار مشکل خواهد شد.

اکبریان در خاتمه در پیش بینی سودآوری غول های سنگ آهنی همچون "کگل" و "کچاد" گفت: قطعا حتی با همین شرایط فعلی، با آزادسازی رقابت فولادی ها در بورس کالا، رشد سودآوری شرکت های سنگ آهنی معنادار خواهد بود.

عناوین برگزیده